Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ρουμπινί: Η κυβέρνηση Σαμαρά απειλείται με κατάρρευση -Τι θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές

Ρουμπινί: Η κυβέρνηση Σαμαρά απειλείται με κατάρρευση -Τι θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές 


Την επανεμφάνιση του έκανε ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος σχολιάζοντας τα πολιτικά ρίσκα που επιφυλάσσει το φθινόπωρο για την Ευρωζώνη θεωρεί πολύ πιθανό να καταρρεύσει η ελληνική κυβέρνηση.
Σε άρθρο του με τίτλο «Το γνωστό άγνωστο φθινόπωρο» ο «Δόκτωρας της Καταστροφής», αναφέρεται στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί στο εσωτερικό της Ευρωζώνης αλλά και στον Λευκό Οίκο, υποστηρίζοντας πως οι αγορές έχουν ήδη επηρεαστεί με αποτέλεσμα οι επενδυτές να είναι πλέον επιφυλακτικοί.

Τι συμβαίνει στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα
«Στις γερμανικές εκλογές, είναι πολύ πιθανό να έχουμε μια επανάληψη της κυβέρνησης συνασπισμού της Μέρκελ. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι τωρινές γερμανικές πολιτικές όσον αφορά την κρίση στην Ευρωζώνη δεν πρόκειται να αλλάξουν, παρά το γεγονός ότι υπάρχου κόπωση στην περιφέρεια από την συνεχή λιτότητα, αλλά και στον πυρήνα της από τα συνεχή πακέτα διάσωσης.
Τα πολιτικά ρίσκα της περιφέρειας της Ευρωζώνης, περιλαμβάνουν την κατάρρευση της Ιταλικής κυβέρνησης και στη συνέχεια να γίνουν και πάλι εκλογές, μετά την παραίτηση του Μπερλουσκόνι. Η κυβέρνηση της Ελλάδας, είναι επίσης πολύ πιθανό να καταρρεύσει ενώ οι πολιτικές εντάσεις μπορεί να ανεβούν και άλλο σε Ισπανία και Πορτογαλία», υποστηρίζει ο Ρουμπινί.
Παρά την «φωτιά» στην Ευρωζώνη που προβλέπει ο γνωστός οικονομολόγος, οι προβλέψεις του για τις ΗΠΑ είναι εξίσου αποθαρρυντικές, καθώς στην περίπτωση των ΗΠΑ ο Ρουμπινί βλέπει πολιτική αστάθεια λόγω του χρέους της, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πτώση της κυβέρνησης εάν δεν συμφωνήσει ο Μπαράκ Ομπάμα με τους Ρεπουμπλικάνους για τον προϋπολογισμό της χώρας.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου