Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Γιάννης Λαινιώτης: η κυβέρνηση γκρεμίζει και τα σχολεία!


Του Γιάννη Λαϊνιώτη*

Και εντελώς ξαφνικά, η συγκυβέρνηση ανακάλυψε τις δήθεν «μεταρρυθμίσεις», όπως βαφτίζει τον μορφωτικό και εργασιακό «Μεσαίωνα» που επιβάλλει στην Παιδεία, με τον ίδιο τρόπο που ανακάλυψε ο Χριστόφορος Κολόμβος την Αμερική.

Εκτελώντας υπάκουα και αναντίρρητα τις διαταγές των ξένων νταβατζήδων της χώρας, οι ορντινάτσες της τρόικας υποβαθμίζουν βίαια, και σε σημείο απόλυτου εξευτελισμού, τους δύο βασικότερους πυλώνες της ζωής του ελληνικού λαού: την υγεία και την Παιδεία.

Και αφού έφτασαν στο σημείο να κλείνουν κατ’ εντολή της τρόικας ακόμη και νοσοκομεία, τώρα βάζουν ασύστολα χέρι και στα σχολεία, καθώς έχουν διαταχθεί να ρίξουν πάση θυσία το κόστος και στην Παιδεία. Με άλλα λόγια, να τη διαλύσουν.


Έτσι, όχι μόνο αλλάζουν σε εκπαιδευτικούς βαθμίδα, αλλά βάζουν και τους καθηγητές να κάνουν δύο ώρες παραπάνω μάθημα, κάτι που σημαίνει στην πράξη 8.500 λιγότερες θέσεις αναπληρωτών καθηγητών, μετακινήσεις πολλών άλλων, και τελικά απολύσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών που θα κριθούν υπεράριθμοι. Και σε… όποιον αρέσει!

Το αποτέλεσμα είναι οι εκπαιδευτικοί, που καλούνται να εφαρμόσουν και να υπηρετήσουν «μεταρρυθμίσεις» με τις οποίες διαφωνούν κάθετα, σε μια ελάχιστη ένδειξη προάσπισης της προσωπικής αξιοπρέπειας τους και του σημαντικού ρόλου που παίζουν στην ελληνική κοινωνία, να εξαναγκάζονται να απαντήσουν στον εκβιασμό της κυβέρνησης με το μόνο όπλο που διαθέτουν, την απεργία. Και η μοιραία κατάληξη είναι μαθητές και γονείς να καθίστανται όμηροι της αδιαλλαξίας και της άκαμπτης πολιτικής της συγκυβέρνησης εσωτερικού της τρόικας.

Αλλά τι φταίνε τα παιδιά μας που στερούνται πλέον ακόμη και το αυτονόητο αγαθό της Παιδείας; Και τι φταίνε οι πολύπαθες ελληνικές οικογένειες που έχουν γονατίσει από την κρίση, υπερφορολογούνται, και πολλές από αυτές δεν έχουν πλέον κυριολεκτικά ούτε να φάνε, να βρίσκουν με το «καλημέρα» της σχολικής χρονιάς κλειστά τα σχολεία;

Η συγκυβέρνηση εσωτερικού είναι ανάλγητη. Δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, δεν αφήνει τίποτα όρθιο, τα γκρεμίζει όλα!

Για να περισώσουμε ότι μπορούμε η λύση είναι μια και μοναδική: εκλογές τώρα, για να τους στείλει ο ελληνικός λαός από εκεί που ήρθαν, δίνοντας την απάντηση που αξίζει.!!!



*Ο Γιάννης Λαϊνιώτης είναι πολιτευτής Αχαϊας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου