Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Στρατηγική συμμαχιών με ευρύτατες δυνάμεις και προσωπικότητες


 strathgikh-symmaxiwn-me-eyrytates-dynameis-kai-proswpikothtes
Με τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κήρυξε και επίσημα την άτυπη προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα γίνουν την ερχόμενη άνοιξη.

Το θέμα αυτό έθεσε μετ΄ επιτάσεως άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας στις εργασίες της ΚΕ που κατέληξαν σε απόφαση με μεγάλη πλειοψηφία αφού το Αριστερό Ρεύμα ψήφισε λευκό.
Στο κείμενο το οποίο θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες γίνεται αναφορά σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας αλλά και στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ενώ υπάρχει μια μακρά αναφορά « στις  εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που  θα είναι μια δύσκολη, κρίσιμη, αποφασιστική μάχη, η οποία θα κρίνει πολλά για το αύριο της χώρας.»
Στην συνεδρίαση της ΚΕ ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που θα στηρίξει το κόμμα του για τους δήμους και της περιφέρειες της χώρας λέγοντας: «Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές  καλούμαστε να αποδείξουμε στην πράξη ότι το λένε το εννοούμε. Γιατί έχει τεράστια, καθοριστική σημασία, να μη δώσουμε σε καμιά περίπτωση την εντύπωση και να μην προκαλέσουμε την υποψία ότι δεχόμαστε και ανεχόμαστε κουμπαριές που τις βαφτίζουμε συμμαχίες, όπως κάνουν τα κόμματα που λυμαίνονται μέχρι σήμερα την τοπική αυτοδιοίκηση.
Έχει κατά τη γνώμη μου τεράστια σημασία να αναδείξουμε νέους ανθρώπους, που ζουν και δρουν και αγωνίζονται μέσα στις τοπικές κοινωνίες, χωρίς να φοβηθούμε ότι δεν είναι αρκετά γνωστοί, ή αρκετά έμπειροι, ή αρκετά δικτυωμένοι.
Έχουμε τη δυνατότητα σήμερα να τους κάνουμε γνωστούς, έχουμε τεράστια συλλογική πείρα να τους μεταβιβάσουμε, έχουμε τα κομματικά και κινηματικά δίκτυα να τους στηρίξουμε».
Όμως ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε και σαφές μήνυμα προς τους συντρόφους του Αριστερού Ρεύματος οι οποίοι διαφωνούν με την λογική των συμμαχιών με προσωπικότητες που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ή την ΔΗΜΑΡ ότι το θέμα αυτό δεν θα πρέπει να αναδειχθεί σε πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στους εκφραστές όλων των απόψεων.
«Θα πρέπει να αναδείξουμε τους υποψηφίους μας χωρίς παραγοντισμούς, παλαιοκομματικά τερτίπια και προσωπικές στρατηγικές.
Θέτοντας εκτός νόμου, ας μου επιτραπεί η έκφραση, τον παραγοντισμό μέσα στο κόμμα. Ηθικά και πολιτικά.
Επιδιώκοντας συμμαχίες με ευρύτατες δυνάμεις και  προσωπικότητες στη βάση όχι μόνο των κοινών επιδιώξεων και στόχων που περιγράφει η εισήγηση, αλλά και στη βάση ενός συμβολαίου εντιμότητας».

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου