Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Τα ίδια έλεγαν και τον Μάιο του 2012 και πήραν 18% - Φαήλος: «Να πάρουμε αυτοδυναμία»

Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Φαήλο Κρανιδιώτη

Οι επόμενες εκλογές «να δώσουν αυτοδυναμία στον Αντώνη Σαμαρά και τότε να απαιτήσουμε όλοι μαζί από τον ηγέτη μας, τα πάντα όλα!». Ο φίλος και άτυπος σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης σε συνέντευξή του στη "Σημερινή" της Πελοποννήσου ξεδίπλωσε το... μοναδικό του ταλέντο και πολιτικό του αισθητήριο.


Πιθανότατα δεν έχει λάβει υπόψιν ακόμη και τις πρόσφατες... μυστικές δημοσκοπικές έρευνες που αποκάλυψε ο Δεξιός Τύπος, οι οποίες είχαν καταστεί αντικείμενο επεξεργασίας και από το Μέγαρο Μαξίμου και έδειχναν τη ΝΔ να δίνει μάχη για την δεύτερη θέση. Πιθανότατα δεν έχει αντιληφθεί ποιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία και ποια είναι η αντίληψη του ελληνικού λαού για την σημερινή κυβέρνηση εντολοδόχο της Άνγκελας Μέρκελ και των δανειστών. Σίγουρα, όμως, ο πανικός του Μεγάρου Μαξίμου και των δορυφόρων του φαίνεται από το γεγονός ότι χωρίς να έχει άλλο πολιτικό επιχείρημα η ηγεσία της ΝΔ, καταφεύγει στην θεωρία των δύο άκρων μπας και κερδίσει κανένα ψηφαλάκι από την άκρα Δεξιά και γλιτώσει τον εκλογικό καταποντισμό. Ή ακόμη μπας και αποτρέψει την αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά από κάποιον μεταβατικό πρωθυπουργό. 


Πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012, οι σύμβουλοι και φίλοι του Σαμαρά έλεγαν μεταξύ τους ότι η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε, τότε, να ξεπεράσει το 35% στις εκλογές. Επίσης έλεγαν ότι θα μπορούσε να αναδειχθεί αυτοδύναμο κόμμα. Τα ίδια έλεγαν και στον σημερινό πρωθυπουργό και τότε πρόεδρο της ΝΔ και εκείνος τους πίστευε.

Τελικά, ήταν τέτοια η ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται την πολιτική πραγματικότητα, ώστε η ΝΔ όχι το 35% δεν κατάφερε να "πιάσει", αλλά ούτε το 20%. Γύρω στο 18% είχε καταφέρει να λάβει η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές του Μαΐου του 2012 καταγράφοντας ιστορικό χαμηλό για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και επιτρέποντας συγκρίσεις με το πολιτικό εγχείρημα της Πολιτικής Άνοιξης. 

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα εκείνων των εκλογών: Ο Σαμαράς είχε αρχίσει να παρακαλά την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Μάκη Βορίδη και τις λοιπές δυνάμεις της Δεξιάς να προσχωρήσουν στο κόμμα του για να μην φτάσει πάλι ούτε το 30%. Και τελικά οι λοιποί ένοικοι της Δεξιάς Πολυκατοικίας φάνηκαν μεγαλόψυχοι απέναντι στον πρώην επικεφαλής της Πολιτικής Άνοιξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου