Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΗΣ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ. ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο 4

samaras-nekrokefali

Ουδέποτε αμφιβάλλαμε για τον Καλαματιανό υποκριτή. Βγήκαν παγανιά τα νέα μούτρα του Μαξίμου και της Συγγρού και τάζουν σε καθεστωτικά μέσα δάνεια και παρά για να στηρίξουν το νέο Μνημόνιο που έρχεται. Ο λαός βυθίζεται στη φτώχεια κι αυτοί έχουν ρίξει στο τραπέζι τα βρωμόχαρτά τους: Τα διλήμματα και τους εκβιασμούς. Ακόμα και τον μπαμπούλα της τρομοκρατίας που εαν δεν υπάρχει είναι ικανοί να τον εφεύρουν με τα νεράτζια γεμάτα ξυραφάκια της δεκαετίας του 8Ο. Παλιά τέχνη κόσκινο του παρακρατικού Σαμαρά.

“Η τρόικα ζητά νέα μέτρα 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και σπεύδουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης να διευκρινίσουν πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο νέων μέτρων. Αυτό ξεκαθαρίστηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ισχυρό άντρα του Euro Working Group, ενώ ο πρωθυπουργός βλέποντας πως οι αντοχές βουλευτών και πολιτών τελείωσαν από καιρό, ρίχνουν ακόμα και το χαρτί των εκλογών”, γράφουν οι παπαγάλοι.
“Στις συναντήσεις με τον κ. Βίζερ, η ελληνική πλευρά είχε την ευκαιρία να διαγνώσει τις προθέσεις και τις σκέψεις που επικρατούν στους κόλπους του Eurogroup, ενώ συζητήθηκε και το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου προβλέπεται να υπάρξουν αποφάσεις για το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος και η νέα ελάττωση του χρέους.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει μέχρι στιγμής και για το οποίο ενημερώθηκε η ελληνική κυβέρνηση, οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν περί τα μέσα της Άνοιξης του 2014, όταν δηλαδή και η Eurostat επικυρώσει το πρωτογενές πλεόνασμα του τρέχοντος έτους.
Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, τα προαπαιτούμενα, τα οποία θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, ώστε το Euro Working Group να δώσει το πράσινο φως για να εκταμιευθεί η δόση του ενός δισ. ευρώ που εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.”
Γελοία και ύπουλη για τα συμφέροντα του λαού κυβέρνηση. “Έπεσε” το θέμα της Χρυσής Αυγής και μέχρι να κλείσουν φυλακή δυο τρείς βουλευτές της ακόμη για να το ξανασηκώσουν στα κανάλια, άρχισαν τους εκβιασμούς του λαού. Μιλάμε για πολύ επικίνδυνους πια πολιτικούς που αξίζει να πάνε όχι φυλακή αλλά στην πολτική “Σπιναλόγκα” τους. Καταραμένοι και άχρηστοι….
Όσον αφορά στο δημοσιονομικό κενό, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του τόνισε πως υπάρχουν διάφορα σενάρια και πως το τοπίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει στο τέλος του έτους, ενώ για τη μετακύληση του χρέους είπε πως «όλα βρίσκονται στο τραπέζι».
Σε ερώτηση για το αν η αρνητική στάση της τρόικας στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης περί των επιδομάτων που θα δοθούν για το πετρέλαιο θέρμανσης μπορεί να επηρεάσει τις συζητήσεις και το κλίμα, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου