Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Νικολόπουλος προς Σαμαρά: «Ποιός έδωσε εντολή να θαφτεί 70.000.000€ φοροδιαφυγή του εφοπλιστή Προκοπίου;»

nikosnikolopoulos 


Ο παραιτηθείς Υφυπουργός από την κυβέρνηση Σαμαρά όπως ανέφερε στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση, το πόρισμα αυτό είχε αποδέκτη το γραφείο του ειδικού γραμματέα ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη και τον γενικό διευθυντή φορολογίας κ. Σταματόπουλο Δημήτρη.
Σύμφωνα με το τρισέλιδο πόρισμα που υπογράφει ο κ. Ευάγγελος Καραμάνος, αναφέρεται ότι οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ προέβησαν σε ενδελεχή έρευνα δεκάδων υπεράκτιων εταιρειών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πρόσωπο που εμφανίζεται ως διαχειριστής είναι ένας απλός έμμισθος υπάλληλος των εταιρειών του εφοπλιστή κ. Προκοπίου και το υποκρυπτόμενο πρόσωπο αυτών των εταιρειών είναι ο ανωτέρω εφοπλιστής.
Ο κ. Νικολόπουλος εν συνεχεία αποκαλύπτει ότι το πόρισμα επίσης αναφέρει ότι θα πρέπει «ο έλεγχος αυτός να τελεσφορήσει με τη λήψη στοιχείων από το σύστημα TAXIS». «Συγχωροχάρτι» θα δοθεί από την κυβέρνηση στους μεγάλους φοροφυγάδες του παρελθόντος (;!), οι οποίοι έπαιξαν τον κύριο ρόλο στην χρεοκοπία της χώρας.
Το υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται ότι σταματά την έρευνα για υποθέσεις φοροδιαφυγής. Αφαιρούνται οι υποθέσεις από το ΣΔΟΕ και μεταφέρονται στις εφορίες οι οποίες θα επιβαρυνθούν με πρόσθετο ελεγκτικό έργο, όταν αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα οργάνωσης (από την προβληματική ενοποίηση υπηρεσιών), απουσίας προσωπικού (συνταξιοδοτήσεις, απολύσεις κ.λ.π.), προβληματικής μηχανοργάνωσης και καθημερινού τεράστιου όγκου εργασίας για την εξυπηρέτηση του πολίτη, η οποία ακόμα γίνεται πολλές φορές και χειρόγραφα!
Η απόφαση για «φρένο» στους ελέγχους τεράστιων οικονομικών αδικημάτων δείχνει ότι θέλουν να προστατευθεί το εγχώριο πολιτικό σύστημα, αλλά και κάτι άλλο πιο σημαντικό. Ότι αδιαφορεί παντελώς η κυβέρνηση για το αν αρέσουν ή όχι οι αποφάσεις της στο λαό, θεωρεί τον λαό τόσο αδύναμο, ώστε να μπορεί να του επιβάλει ό,τι θέλει χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις.
Παρά τη δημοσιότητα και τον θόρυβο για τις περίφημες υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ και άλλων παρόμοιων καταλόγων (Λιχτενστάιν, ακίνητα Λονδίνου, Λουξεμβούργου) με εμβάσματα Ελλήνων στο εξωτερικό, αυτές οδεύουν προς το… αρχείο!
Ο κ. Νικολόπουλος απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και τον τους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης τους κάνει κοινωνούς και συμμέτοχους λέγοντας ότι:
«Το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει τεράστια φοροδιαφυγή, που κατ΄ εκτίμηση αρμοδίων υπαλλήλων της υπηρεσίας ξεπερνά τα 70 εκατ ευρώ, από τον εφοπλιστή κ Προκοπίου, δια της απαλλαγής της καταβολής εκ μέρους του, του ανάλογου φόρου επί των ακινήτων.

Το πόρισμα αναφέρει επίσης:
«Από τα στοιχεία όπου μέχρι σήμερα έχουν συλλεχθεί από την έρευνα που αφορά στον εφοπλιστή κ. Προκοπίου, προκύπτει ότι ο ανωτέρω είναι ο φυσικός και πραγματικός ιδιοκτήτης τόσο των κυπριακών εταιρειών, όσο και των ακινήτων που αυτές έχουν στην κατοχή τους. Συνεπώς δεν εμπίπτει στις εξαιρέσεις του νόμου 3091/2002 και θα πρέπει να ελεγχθεί σχετικά με την υποχρέωση καταβολής του ως άνω φόρου».
Οι πληροφορίες που αναφέρονται στην εφημερίδα και υπογράφει ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Άρης Σπίνος κάνουν σαφή υπαινιγμό για την καθυστέρηση του καταλογισμού των ανωτέρων φόρων και την εσκεμμένη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του ελέγχου».
Πώς είναι δυνατόν Πώς μπορούν να επιβαρύνουν τις εφορίες με πρόσθετο ελεγκτικό έργο όταν ξέρουν ότι με δυσκολία μπορεί να ανταπεξέλθει, στον όγκο των ανέλεγκτων υποθέσεων, το προσωπικό τους, το οποίο εργάζεται σε πρωτοφανείς συνθήκες.

arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου