Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Το ληστρικό επιτόκιο 9%, απόδειξη της καταστροφής!


Tου Γιάννη Λαϊνιώτη*

«Ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» συνηθίζουμε να λέμε και ο δήθεν πρωθυπουργός, ο οποίος περιφέρει ανά τον κόσμο το κατά φαντασίαν του «success story», με τα λεγόμενά του δεν αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα.

Του «έφυγε» στο ταξίδι του στην Αμερική, μιλώντας σε μια χλιδάτη εκδήλωση που στήθηκε για χάρη του. Ή για την ακρίβεια, «έφυγε» από τον λογογράφο του.

Στην αγωνιώδη προσπάθειά του να αποδείξει ότι βγαίνουμε από την κρίση και ότι η ανάλγητη πολιτική που ακολουθεί κατ’ εντολή των ξένων νταβατζήδων πιάνει τόπο, ο δήθεν πρωθυπουργός υποστήριξε ευθαρσώς ότι το επιτόκιο δανεισμού για το δεκαετές ομόλογο διαμορφώνεται τώρα από τις αγορές γύρω στο 9% έναντι 10,4% που ήταν πριν από μερικές εβδομάδες!


Δηλαδή, βγήκε και μας παρουσίασε ως επιτυχία ότι η Ελλάδα θα πάει να δανειστεί (εάν καταφέρει να απευθυνθεί στις αγορές) με το ληστρικό επιτόκιο του 9%! Δεν χρειάζεται να έχει βγάλει κανείς το Χάρβαρντ ή να είναι διεθνούς φήμης οικονομολόγος για να αντιληφθεί ότι αυτό δεν υπάρχει, δεν παίζει.

Όταν οι τροϊκανοί μας έχουν ταπεινώσει και έχουν ισοπεδώσει την ελληνική κοινωνία για να μας δανείζουν με επιτόκιο γύρω στο 2,5%, πώς θα βγει η Ελλάδα στις αγορές να δανειστεί, όπως διατυμπανίζει ο Στουρνάρας, με τετραπλάσιο σχεδόν επιτόκιο; Και μάλιστα όταν το επαχθές χρέος της χώρας δεν είναι πια βιώσιμο και μεγαλώνει διαρκώς;

Γίνονται αυτά; Δεν γίνονται!

Και μόνο από αυτή τη μικρή «λεπτομέρεια», που «έφυγε» του δήθεν πρωθυπουργού, αποδεικνύεται ότι βρισκόμαστε στο απόλυτο οικονομικό κενό, και παρά τις αιματηρές θυσίες στις οποίες έχει υποχρεωθεί ο ελληνικός λαός. Αποδεικνύεται η απόλυτη καταστροφή που βιώνουμε και ότι πέφτουμε πια στον γκρεμό!

Και ακριβώς για το λόγο αυτό, οι ξένοι νταβατζήδες μας, οι οποίοι έχουν παραδεχθεί ότι έχουν κάνει… λάθος, αλλά επιμένουν στο λάθος, απαιτούν τώρα την επιβολή νέων εξευτελιστικών μέτρων.

Μόνο που στις δημοκρατίες, επειδή δεν υπάρχουν αδιέξοδα, τη λύση τη δίνει πάντα ο ίδιος ο κυρίαρχος λαός. Και αυτό θα συμβεί και τώρα! Έως εδώ!




*Ο Γιάννης Λαϊνιώτης είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου