Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Νέα δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Εξαιρετικά οριακό προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου ενώ η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα, όπως προκύπτει σε νέα δημοσκόπηση της Marc για τηλεοπτικό σταθμό.
Σε δημοσκόπηση της Marc, που διενεργήθηκε το διάστημα 1-7 Οκτωβρίου, για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 22,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%, η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2%, το ΚΚΕ με 4,9% και τέλος η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 4,6%.
Στην ερώτηση «με τις απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνείτε περισσότερο», το 25% των πολιτών απαντά «με κανένα», το 24,9% συμφωνεί με τις απόψεις του κ. Σαμαρά, το 22,5% συμφωνεί με τον κ. Τσίπρα, το 7% με τον κ. Κουβέλη, το 5,2% με τον κ. Καμμένο, το 4,4% με τον κ. Βενιζέλο, το 3,1% με τον κ. Μιχαλολιάκο και το 3% με τον κ. Κουτσούμπα.
Το 55,3% των ερωτηθέντων έχει «μάλλον αρνητική» γνώμη για την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και το 22% «μάλλον θετική».
Τέλος στην ερώτηση «εάν είχε κερδίσει τις τελευταίες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα ήταν σήμερα τα πράγματα», το 39,1% εκτιμά ότι θα ήταν χειρότερα, το 32,3% απαντά «περίπου ίδια» και μόλις το 20,1% πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερη η κατάσταση στη χώρα.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου