Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι ο Βενιζέλος…

samaras_981_3

Το χοντρό πρόβλημα της ΝΔ αυτή τη στιγμή δεν είναι ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα είναι (εκτιμούμε) η επιθυμία του κ. Σαμαρά να παραμείνει στην καρέκλα του πρωθυπουργού και να ηγηθεί της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014. Η εξ αιτίας αυτού του προβλήματος περίθαλψη του παρελθόντος του ΠΑΣΟΚ και όλων όσων έχει κάνει, αποσυνθέτουν τη ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο, παραχώρησε την Εθνική Κυριαρχία στους Γερμανούς και διέσωσε τις ευρωπαϊκές τράπεζες και τους ευρωπαίους πολιτικούς, τους οποίους θα κατασπάραζαν οι λαοί τους, αν κατέρρεαν οι τράπεζές τους. Όλα αυτά τα φόρτωσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού. Και δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για βοήθεια της χώρας μας. Απεναντίας οι ευρωπαίοι, με πρώτους τους Γερμανούς, θέλουν να επωφεληθούν και να αρπάξουν τις περιουσίες μας.
Η ΝΔ υποσχέθηκε μόνο μία εξεταστική. Αυτή για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο. Όμως ο κ. Σαμαράς έκανε πίσω, κάλυψε το ΠΑΣΟΚ και αναβάθμισε τον κ. Βενιζέλο σε αντιπρωθυπουργό, προκειμένου να είναι  ο ίδιος πρωθυπουργός.
Κάποτε ως ΠΟΛΑΝ, έριξε από την εξουσία τη ΝΔ και στη συνέχεια διέσωσε τον Α. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, καταδικάζοντας τη ΝΔ, όταν στήριξε μαζί με το ΠΑΣΟΚ την προεδρία Στεφανόπουλου. Τώρα, συνεχίζει να είναι αιχμάλωτος του κ. Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ενώ είναι ανύπαρκτο στη συνείδηση του λαού, εντούτοις εξακολουθεί να επιβιώνει χάριν και μόνο του κ. Σαμαρά.
Η μόνη λύση για τον ίδιο είναι να κάνει το ταχύτερο εκλογές ώστε να αποχωρήσει εύσχημα, όπως οι κ.κ. Σημίτης, Καραμανλής και Παπανδρέου. Όσο καθυστερεί, τόσο θα περιέρχεται σε δυσμενέστερη πολιτική θέση και η ΝΔ σε εξαφάνιση. 
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου