Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ. ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣ ΤΑ “ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ” ΤΩΝ ΜΜΕ

samaras-venizelos-vouli


Ένα άνευ προηγουμένου νέο θέατρο αισχρολογίας και παλιανθρωπισμού μπροστά στα  επαίσχυντα και επερχόμενα μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού που παρακολουθεί σαν υπνωτισμένος τις εξελίξεις φοβούμενος μήπως του πάρουν το σπίτι και το χωράφι, εξελίσσεται αυτές τις ώρες.

Τα δύο πολιτικά υποκείμενα της συγκυβέρνησης προσποιούνται τους νταήδες με βοηθό ΜΜΕ της διαπλοκής, των κομιστών και των νταβατζήδων. Εκδότες αμφιβόλου ηθικής και απριλιανού μοντέλου δημοσιογραφικής ξετσιπωσιάς, τους προβάλλουν σαν ήρωες με υποσχετική να γεμίσουν το παντελόνι της αρπαχτής με νέα δάνεια και “επιταγές” . Λένε και γράφουν από χθες: Αυτοί οι δύο είναι λεβέντες και παλεύουν για τα συμφέροντα του λαού ενώ είναι ξεκάθαρο ότι Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας το παίζουν λιοντάρια αλλά στην ουσία είναι ποντίκια που θα υπακούσουν στις πρώτες διαταγές. Μια ακόμα παρωδία πριν το οριστικό τελείωμα των φτωχών.
Διαβάστε ρεπορτάζ διαπλεκομένων για να φρίξετε: …”Προετοιμασμένοι για μια μακρά περίοδο σκληρών διαπραγματεύσεων με τους εταίρους-πιστωτές μας εμφανίζονται πλέον, τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που φαίνεται πως παίρνει “προσωπικά” την υπόθεση της εξεύρεσης μιας τελικής λύσης στο πρόβλημα του χρέους και ξεκινά εκστρατεία προς πάσα κατεύθυνση, με πρώτους αποδέκτες τους πολιτικούς ταγούς της Ευρωζώνης.
Ενδεικτική της στάσης που αναμένεται να τηρήσει εφεξής η ελληνική πλευρά είναι και η δήλωση του πρωθυπουργού για την “κόκκινη γραμμή” που βάζει ο ίδιος και η κυβέρνηση στις από εδώ και πέρα συζητήσεις και επαφές με τους δανειστές. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο “Έθνος της Κυριακής” ο πρωθυπουργός διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί πλήρως σε όλες τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές και πως “δεν εκβιάζεται, ούτε φυσικά εκβιάζει κανέναν”, στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας…. Με βάση όλα τα παραπάνω, μεγάλο βάρος θα δοθεί στην αύξηση της φορολογίας εισοδήματος κατά 820 εκατομμύρια ευρώ, λόγω κατάργησης των φοροαπαλλαγών, στην αύξηση της φορολογίας σε τσιγάρα και ποτά, ώστε να εξασφαλισθούν πόροι 190 εκατομμυρίων υπέρ του ΕΟΠΥΥ και στα αναμενόμενα έσοδα από το φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν 50.000 πρόσωπα, που έβγαλαν χρήματα σε καταθέσεις στο εξωτερικό.
Στόχος της χώρας μας – σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις της τρόικας – είναι ο διπλασιασμός του πρωτογενούς πλεονάσματος από 2,8 δισ. το 2014 σε 5,6 δισ. ευρώ.
Κατηγορηματικός ως προς την άρνηση του σε ενδεχόμενο λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων εμφανίστηκε με δήλωσή του το απόγευμα της Κυριακής και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Η θέση μας είναι απλή, καθαρή, δίκαιη. Όχι σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Όχι σε οτιδήποτε ανακόπτει την ανάπτυξη και τροφοδοτεί την ανεργία. Ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές που οδηγούν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και μια ανταγωνιστική, παραγωγική οικονομία. Αυτή είναι και θα είναι έως το τέλος  η εθνική διαπραγματευτική γραμμή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη δήλωσή του”.
Αυτό το πρόστυχο ρεπορταζ παίζει από το πρωί σε όλα σχεδόν τα μέσα της διαπλοκής λες και έχει δοθεί με πληρωμένο ραβασάκι.
Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη: Έρχεται πιο πικρό ποτήρι για όλους. Οι μόνοι που δεν θα την πληρώσουν είναι τα γομάρια της συγκυβέρνησης. Κατάντια του Τύπου και της πολιτικής ζωής με τον ΣΥΡΙΖΑ να κοιμάται και τη μισή Χρυσή Αυγή να φοβάται μήπως πάει και η άλλη μισή στον Κορυδαλλό. Χούντα νοτιοαμερικανικού χαρακτήρα με το λαό να έχει πιεί το αμίλητο νερό.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου