Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Σε μια τρελή κοινωνία φυλακισμένων οφειλετών για φόρους ακινήτων

Το προωθούμενο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων αντικαθιστά το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Πλέον, είναι παραδεκτό από όλους ότι ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει φόρους, άσχετα με το αν έχει διευρυνθεί η φορολογική βάση. Ακόμα και τα λίγα, φαίνονται πολλά για
τους πολίτες.

Η κυβέρνηση βλέπει τον κόσμο να μην πληρώνει, ανθρώπους που ποτέ δεν είχαν καμία οφειλή στο δημόσιο και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς, κατασχέσεις ή ακόμα και φυλακίσεις λόγω χρεών.

Πληρώνουν ενοίκιο στο σπίτι που με κόπο μιας ζωής αγόρασαν ή κληρονόμησαν από τους κόπους των προγόνων τους. Κάποια στιγμή όμως τα χρήματα στερεύουν και καλούνται να «απολογηθούν» στην εφορία γιατί δεν πληρώνουν τους φόρους τους.


Αποτέλεσμα; Βγάζουν το σπίτι σου σε πλειστηριασμό, σου κατάσχουν την περιουσία, έρχονται ακόμα και φυλακίσεις για μεγαλύτερες οφειλές. Στην τρελή παράλογη κοινωνία της Ελλάδας, να δείτε που θα φτάσουμε στο σημείο, να εφαρμόζεται ο νέος τρόπος φυλάκισης με το «βραχιολάκι» στο ίδιο σου το σπίτι, επειδή δεν πλήρωσες τον φόρο για το ίδιο σου το σπίτι στο κράτος.

Tre(o)llos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου