Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Βαρύ κλίμα στο Μαξίμου για τον Στουρνάρα!

Βαρύ κλίμα στο Μαξίμου για τον Στουρνάρα!

Του καταλογίζουν αλαζονεία και υπονόμευση των πρωτοβουλιών Σαμαρά!

Του Μάρκου Μουζάκη
Τις τελευταίες μέρες το κλίμα στο μέγαρο Μαξίμου έναντι του «τσάρου» της οικονομίας Γ. Στουρνάρα έχει εμφανώς αλλάξει.
Από κει που ήταν ο αγαπημένος υπουργός του Αντ. Σαμαρά, έχει τώρα μετατραπεί σε «άτακτο παιδί» εντός της κυβέρνησης. Και όχι μόνο αυτό.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb αναφέρουν, ότι πλέον τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το επιτελείο του καταλογίζουν στον Γ. Στουρνάρα αλαζονεία, «αυτονόμηση» και δημιουργία προβλημάτων που αντικειμενικά υπονομεύουν τη μεγάλη προσπάθεια του Αντ. Σαμαρά να δημιουργήσει ένα διαφορετικό κλίμα για την κυβέρνηση, να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να οδηγήσει τις εξελίξεις στην οικονομία σε σχετικά «ήρεμα νερά».
«Κάθε δήλωσή του, κάθε παρέμβασή του, είναι και μια βόμβα που τινάζει στον αέρα το κλίμα», τονίζει στο Newsbomb συνεργάτης του πρωθυπουργού!
Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, η συνέντευξη του Γ. Στουρνάρα στον Ν. Χατζηνικολάου στο STAR προξένησε αλγεινή εντύπωση στον πρωθυπουργό και το επιτελείο του.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της συνέντευξης στο Ισραήλ όπου ευρίσκονταν και δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ειδικά αυτή την περίοδο όπου η επικαιρότητα ήταν στραμμένη στις εξελίξεις για την Χρυσή Αυγή, ο Στουρνάρας την άλλαξε εμφανιζόμενος πιο... μνημονιακός και απ' την τρόικα!
Όταν βεβαιώθηκαν πλήρως για την συνέντευξη, ο Αντ. Σαμαράς εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του.
Ακολούθησαν οι σοβαρές ενστάσεις του κυβερνητικού συνεταίρου, του ΠΑΣΟΚ, για βασικές επιλογές του «τσάρου», όπως για το περιεχόμενο της ρύθμισης που θα καταθέσει για το νέο φόρο για τα ακίνητα, επίσης για την πολιτική του για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Μάλιστα οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι πράγματι ο Στουρνάρας δεν ήταν ενήμερος για το ελληνικό αίτημα προς την τρόικα για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενδεικτικό και αυτό της δυσαρέσκειας του Αντ. Σαμαρά...
Μάλιστα το γεγονός, ότι πέραν των σημερινών διαφωνιών του ΠΑΣΟΚ για βασικές επιλογές του υπουργού υπάρχει μια υποβόσκουσα και σχεδόν μη αποκρυπτόμενη κόντρα μεταξύ Βενιζέλου και Στουρνάρα, κάνει την κατάσταση πιο ενδιαφέρουσα και το κλίμα πιο βαρύ για τον υπουργό Οικονομικών.
Και με δεδομένο, ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι βαρύς και δύσκολος σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στην οικονομία, σε συνδυασμό ότι τον Μάη η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, ενώ παράλληλα η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα θα είναι στο κέντρο της σφοδρής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί στην εκτίμηση, ότι πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά!

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου