Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Υπουργικές ύβρεις για το «σκάνδαλο» του Ελληνικού

Υπουργικές ύβρεις για το «σκάνδαλο» του Ελληνικού

Στην…εξέδρα πετάχτηκε η μπάλα των κοινοβουλευτικών απαντήσεων και κατ” επέκταση τουκοινοβουλευτικού ελέγχου για μια υπόθεση η οποία διερευνάται από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Η υπόθεση είναι εκείνη του «αεροδρομίου του Ελληνικού» και ο φάκελος είναι ανοιχτός στηνεισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι καταγγελίες αλλά και οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις οι οποίες έχουν γίνει είναι ιδιαίτερα σοβαρές. Η δημοσιογραφική έρευνα καθώς και οι αποκαλύψεις μάρτυρα-κλειδί κατέδειξε το παρασκήνιο μιας χαμένης επένδυσης ύψους 12 δις ευρώ. Συγκεκριμένα ο μάρτυρας ο οποίος εκπροσωπούσε ένα αραβικό fund κατήγγειλε στις Αρχές ότι λίγο πριν τιςεκλογές του 2012 οδηγήθηκε στο τεχνικό γραφείο στενού συνεργάτη του Μ. Χρυσοχοϊδη ο οποίος ανέλαβε να εκπροσωπήσει τους επενδυτές ζητώντας ως αμοιβή 120 εκατ. ευρώ(!). 
Το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα αναδείχθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή «Ρεπορτάζ» καθώς και από ιστοσελίδες. Στην υπόθεση παρενέβη και ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, κ. Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος μέσω ερώτησης που κατέθεσε ζήτησε να πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.
Οι …απαντήσεις
Στο πλαίσιο του απαιτούμενου κοινοβουλευτικού ελέγχου ο κ. Νικολόπουλος έλαβε απαντήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Αθανασίου και τον υπουργό Υποδομών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Η απάντηση του κ. Αθανασίου είναι τυπική καθώς αναφέρεται στον διαχωρισμό των λειτουργιών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο η απάντηση του υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος αρνείται ότι υπέγραψε την επίμαχη τροπολογία που ξαφνική άναβε το πράσινο φως για την κατασκευή Καζίνο στο Ελληνικό. Μέχρι εκεί όλα καλά. Στη συνέχεια όμως ο κ. Χρυσοχοϊδης επιτίθεται με πρωτοφανή τρόπο στον κ. Νικολόπουλο αλλα και στις ιστοσελίδες που αποκάλυψαν την είδηση της σοβαρής, εισαγγελικης, έρευνας. Στην απάντησή του ο κ. Χρυσοχοϊδης κάνει λόγο για συκοφαντική επίθεση εκ μέρους του δυναμικού βουλευτή και μιλάει για χωματερες του διαδικτύου, εννοώντας προφανώς τον ιστότοπο zougla.gr που αποκάλυψε το θέμα! Προφανώς ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει μάθει σε αλλου είδους αντιμετώπιση…
Η απάντηση αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, την ουσία της υπόθεσης. Ο κ. Χρυσοχοϊδηςαποφεύγει να απαντήσει σε όλα όσα αναφέρει ο μάρτυρας-κλειδί. Ότι πρώην αστυνομικός του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είχε το ρόλο του μεσολαβητή αντί να τον οδηγήσει σε κάποιο θεσμικό όργανο αμέσως μετα την συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό κ. Θάνο Μωραϊτη τον οδήγησε σε ιδιωτικό γραφείο στο Ψυχικό που ανήκει σε πρώην στενό του συνεργάτη!
Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο των κρίσιμων συναντήσεων ο κ. Χρυσοχοϊδης ήταν υπουργός Ανάπτυξης. Στην απάντησή του πάντως με παραληρηματικό τρόπο κάνει λόγο γιαπαραληρηματικό σενάριο από από μέρους του βουλευτή Νικολόπουλου ο οποιος, όπως λέει, προσπαθεί να τον συνδέσει με τις δραστηριότητες πρώην στενού συνεργάτη του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 
xrisoxoidis_txt_1



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου