Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Έλενα Κουντουρά: Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει

Κουντουρά: Σκοπιά στο ΑΤΜ
Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Έλενα Κουντουρά, προχώρησε σε δήλωση με αφορμή τις κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις, μια μέρα μετά την εμφάνισή τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

«Πρέπει να φυλάμε σκοπιά πάνω από το ΑΤΜ και να σηκώνουμε μισθό ή σύνταξη την ημέρα που κατατίθεται, διότι από την επόμενη μέρα θα θεωρείται κατάθεση και θα κατάσχεται από την εφορία. Αυτή είναι η γραμμή του Υπουργείου Οικονομικών προς τις ΔΟΥ για το ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με το ακατάσχετο, ή μη, μισθών και συντάξεων», αναφέρει αρχικά στη δήλωση της η κ. Κουντουρά και συνεχίζει:

«Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει. Κυβέρνηση και Τρόϊκα δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα, ορμούν ως πιράνχας πάνω στον οφειλέτη και τον φορολογούμενο, μην αφήνοντάς του, ούτε ευρώ για να ζήσει. Δεν χαρίζονται ούτε για τα επιδόματα. Την ίδια στιγμή, η μεσαία τάξη και οι εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, νεόπτωχοι της εποχής του μνημονίου καλούνται να καταβάλλουν μέσα σε λίγους μήνες φόρο εισοδήματος, τριπλό ΦΑΠ, δόσεις χαρατσιού μέσω ΔΕΗ, τέλη κυκλοφορίας, φόρο πολυτελείας και διάφορες άλλες επιβαρύνσεις».


Κλείνοντας την τοποθέτηση της, η κ. Κουντουρά επισημαίνει: «εδώ δεν πάνε κυβέρνηση και Τρόϊκα απλά να κλείσουν μαύρες τρύπες, δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά. Έχουν σκοπό να αφανίσουν την Ελληνική Κοινωνία. Εμπρός σε αυτό το προμελετημένο έγκλημα που συντελείται από την ηγεσία της συγκυβέρνησης, καλούνται οι βουλευτές της συμπολίτευσης να λάβουν αποστάσεις, να καταδικάσουν αυτές τις αποφάσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου