Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Βαράει το ντέφι ο Λαζαρίδης, χορεύει ο Σαμάρας

 

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ο Αντώνης Σαμαράς επανήλθε με νέα του δήλωση στη θεωρία των δύο άκρων, στα χνάρια των στενών του συνεργατών του. Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «παραβιάση της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από την Χρυσή Αυγή αλλά και από άλλους.

Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Μαρφίν. Ευθύνη όλων είναι να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας και όχι να πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων. Ορμητήρια κουκουλοφόρων εντοπίζονται και εξουδετερώνονται κάποιοι ενοχλούνται ας ενοχλούνται, όσο το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται και οι νεοναζί θα απομονώνονται».
Ο Σαμαράς προφανώς, προσπαθεί να ταυτίσει και πάλι το ΣΥΡΙΖΑ με τους κουκουλοφόρους, σε μια προσπάθεια να πλήξει πολιτικά την Κουμουνδούρου. Και όλα αυτά την ώρα που το αδίεξοδο της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει έχουν βυθίσει την ελληνική κοινωνία στη φτώχεια και την ανέχεια.
Ο πρωθυπουργός μάλιστα αναφέρθηκε και στις Σκουριές. Εκεί όπου κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην επένδυση του χρυσού και έχουν δώσει προσωπικό αγώνα. Και αντί η κυβέρνηση να προσπαθήσει να ακούσει τις ανησυχίες τους και τα αιτήματα τους, στέλνει τους κατοίκους στη Δικαιοσύνη, με τον πρωθυπουργό να λέει ότι θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς άφησε σαφείς αιχμές προς τα κόμματα της Αριστεράς και γενικά κατά οποιουδήποτε κόμματος δε συμφωνει με την τακτική του. Ο φόβος ότι με πολιορκητικό κροιό την υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα προσπαθήσουν να “αλώσουν” όποιον πολιτικό φορέα δε συμφωνεί μαζί τους, λαμβάνει σάρκα και όστα.
«Δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να κάνει διάκριση ανάμεσα στην καλή και κακή βία», είπε και κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν τη νομιμότητα «χωρίς υποσημειώσεις και ναι μεν αλλά», ήταν η ακριβής δήλωση του Αντώνη Σαμαρά. Και ο νοών νοείτο.
Με την λογική Σαμαρά και οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου ήταν εγκληματίες. Όπως επίσης είναι πολυ πιθανό να χαρακτηριστούν ως εγκληματίες εξαθλιωμένοι πολίτες που μη μπορώντας άλλο να αντέξουν τη φτώχεια των μνημινιακών μέτρων θα βγουν στο δρόμο. 

koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου