Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

"Η χώρα βρίσκεται ήδη σε αναταραχή λόγω των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί. Παράλληλα, η αποτυχία τους να «πιάσουν» τους οικονομικούς στόχους, ίσως οδηγήσει σε καθυστέρηση της καταβολής επιπρόσθετης βοήθειας"

 


Γιατί πρέπει να ψάχνουμε πίσω από τα υπεραισιόδοξα ανεδαφικά και νικητήρια ανακοινωθέντα ή μέσα στα καταστροφολογικά και απειλητικά σενάρια, για να φανταστούμε και να μαντέψουμε τι ακριβώς πρόκειται να μας συμβεί. Δεν υπάρχουν πολλές αλήθειες σχετικά με την οικονομική κατάσταση.

Υπάρχουν μόνο διαφορετικοί τρόποι να ”σερβιριστεί” η πραγματικότητα. Η παρουσίαση αλλάζει. Η γεύση όχι. Όσο για το Εθνικό τους Σχέδιο, ποιός απο αυτους εχει ασχοληθεί με αυτό; Ποιός απο τους συγκυβερνωντες θα το καταρτίσει, ποιός θα το υποστηρίξει, ποιός θα το εξηγήσει για να εμπνεύσει τον κόσμο, και ποιός θα το επιβάλλει στους κατακτητές; Αυτοί έχουνε τα δικά τους σχέδια, καθώς και την πυγμή να τα επιβάλλουν σε όσους δεν αντιστέκονται και δεν απαιτούν. Το καράβι το πάει ο άνεμος στην τύχη, όταν δεν είναι σαφής ο προορισμός και σταθερό το τιμόνι. Τραβαει εις μακρος η δυστυχια και καποιοι θα σπασουν, καποια φραγματα θα ραγισουν, και η πλημμυρα που θα ακολουθησει θα παρασυρει πολλους!!! Πολυς κοσμος ειπε ας υπομεινουμε, αλλοι ειπαν ας ζησουμε εμεις τα παιδια μας για λιγα χρονια μεχρι να στεθεροποιηθει η κατασταση και να βρουν δουλεια, αλλοι αναγκαστηκαν να ζουν εκτος απο την οικογενεια τους και τους γονεις τους, και τελος κανεις δεν κανει οικογενεια να επωμισθει και αλλα βαρη. Αυτη η κατασταση εξωθει τον κοσμο στα ακρα και θολωνει τη σκεψη του. Εχουμε μπροστα μας εναν βαρυ-κατα τα λεγομενα- χειμωνα. Πως θα ζεσταθει ο κοσμος; Καιγοντας βαμμενα ντουλαπια και συρταρια απ τις χωματερες; Διαφωνωντας ο Στουρναρας με τον Σταϊκουρα και εμεις να παρακολουθουμε; Χτυπιεται αλυπητα η ιδιοκτησια. Αν ο κοσμος χασει και το κεραμιδι πανω απο το κεφαλι του, νομιζει κανεις πως θα κατσει να κλαιει τη μοιρα του; ...η οτι θα μετακομισει ησυχα στα παγκακια; Το τοξο αμα το τεντωνεις συνεχεια,και δεν χαλαρωνεις τη χορδη, θα σπασει και σπαζοντας ματωνει αυτον που το κραταει.

Κώστας Παντελάκης-Πολιτευτής Ν.Χανίων ΑΝΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου