Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Λιλλήκας: Οργιώδες παρασκήνιο στο Κυπριακό

Λιλλήκας: Οργιώδες παρασκήνιο στο Κυπριακό 


Η Τουρκία ξεκίνησε από τώρα το παιγνίδι αναβάθμισης του ψευδοκράτους και υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Παράλληλα, ο κ. Λιλλήκας έκανε λόγο για οργιώδες παρασκήνιο στο Κυπριακό και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενημερώσει τους πολίτες και τα κόμματα για τα τεκταινόμενα.

«Χθες ο κ. Νταβούτογλου στις δηλώσεις του μίλησε για συνάντηση όχι με τον Ε/κ διαπραγματευτή αλλά για συνάντηση της Τουρκίας με τον εκπρόσωπο της ε/κ διοίκησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και η συνάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας θα γίνει με τον εκπρόσωπο της τ/κ διοίκησης», είπε, σημειώνοντας πως στην ουσία ο κ. Νταβούτογλου ξεκίνησε πριν ακόμα ξεκινήσουν οι συναντήσεις το παιγνίδι αναβάθμισης του ψευδοκράτους και υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως την ίδια ώρα ο κ. Νταβούτογλου έδωσε και ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών που στη συνέχεια διαψεύσθηκε, αν διαψεύσθηκε από τα ΗΕ. «Είναι εμφανές ότι υπάρχει ένα οργιώδες παρασκήνιο αναφορικά με τις συνομιλίες στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε σειρά μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, η Τουρκία είναι ενήμερη των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των προτάσεων της και οι μόνοι που κρατούνται στο σκοτάδι είναι οι πολιτικές δυνάμεις και κυρίως οι Κύπριοι πολίτες», είπε.
O κ. Λιλλήκας κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ενημερώσει τον Κυπριακό λαό για τα τεκταινόμενα και τις πραγματικές εξελίξεις στο Κυπριακό "όσο είναι ακόμα νωρίς".

ΠΗΓΗ ikypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου