Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Πάνε για εκτέλεση ΕΑΣ και ΕΛΒΟ

Η τρόϊκα απαιτεί κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας και το ερώτημα είναι αν η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πει όχι ή αν θα κάνει και σ΄ αυτό το θέμα πίσω. Η αμυντική βιομηχανία υποτίθεται ότι αποτελούσε για τη κυβέρνηση Σαμαρά χώρο που δεν έπρεπε να επιτραπεί στους δανειστές να αγγίξουν.


Το νέο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης έφτασε στα χέρια της τρόικας που θα το “μελετήσει” ωστόσο κάποιοι μιλούν για αποφάσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί. Η τρόικα έχει αποφασίσει να επιβάλει άμεσα λουκέτο τόσο στην ΕΛΒΟ όσο και στα ΕΑΣ.


Σε κάθε περίπτωση από την αμυντική βιομηχανία προβλέπονται άμεσα μάλιστα απολύσεις και απομάκρυνση προσωπικού μέσω εθελούσιας εξόδου.

Το νέο σχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση αφορά λύσει για τα ΕΑΣ σε βάθος 24 μηνών. Ουσιαστικά ζητήθηκε δηλαδή μια προθεσμία εκκαθάρισης 24 μηνών. Μέσα σε αυτό το διάστημα η κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα “σπάσει¨σε πολιτικό και στρατιωτικό κομμάτι τη βιομηχανία με αποτέλεσμα να μειώσει το κόστος σε μάξιμουμ 45 εκατομμύρια ευρώ.



Παράλληλα προβλέπεται απομάκρυνση των 3/5 του προσωπικού μέσω εθελουσίας εξόδου. Η κυβέρνηση μάλιστα κοστολόγησε την αποχώρηση του προσωπικού σε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.
Η εθελούσια έξοδος προβλέπεται να γίνει σε δύο κύματα το πρώτο θα αφορά σε 318 υπαλλήλους και το δεύτερο σε 159 υπαλλήλους.
Στόχος της κυβέρνησης είναι στο νέο σχήμα να υπάρχουν μόλις 341 εργαζόμενοι.
Η κυβέρνηση διαμηνύει προς την τρόικα ότι είναι δυνατό να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης μέσω νέων παραγγελιών, ωστόσο οι τροϊκανοί επιμένουν ότι για το ελληνικό δημόσιο το συμφέρον είναι να μπει λουκέτο άμεσα και στα ΕΑΣ και στην ΕΛΒΟ.
 



onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου