Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

«Από το καλοκαίρι και βλέπουμε... οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος»

«Από το καλοκαίρι και βλέπουμε... οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος»
Το καλοκαίρι του 2013 θα ληφθούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα, λένε οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας μας όσον αφορά το ζήτημα του ελληνικού χρέους 

Μιλώντας σε εκδήλωση του Bertelsmann Foundation οι Όλι Ρεν, Γιεργκ Άσμουσεν και Κλάους Ρέγκλινγκ απέκλεισαν κούρεμα του ελληνικού χρέους τονίζοντας πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν το καλοκαίρι του 2014.
Περιγράφοντας το ενδεχόμενο πιθανό σενάριο για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους τόσο ο Ρεν όσο και ο Ρέγκλινγκ περιέγραψαν μια λύση που περιλαμβάνει επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων ή μείωση των επιτοκίων των υφιστάμενων δανείων.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης μετά την πρωτοφανή ύφεση των τελευταίων ετών.

Το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ Γιεργκ Άσμουσεν απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πιέσεις του ΔΝΤ για κούρεμα του ελληνικού χρέους που κατέχουν τα κράτη της ΕΕ τόνισε πως "τo ΔΝΤ μιλάει για τα λεφτά των άλλων".
Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ χαρακτήρισε δύσκολη την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2014 και επεσήμανε πως αυτό φέρνει πιο κοντά ένα τρίτο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.




newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου