Μιλάμε για την μεγάλη επιστροφή των δύο φίλων σε πολύ διαφορετικούς ρόλους από εκείνους που είχαν υποδυθεί ως τώρα.  Ο Κώστας Λαλιώτης αναλαμβάνει πρόεδρος στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και ο Πέτρος Κωστόπουλος ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πρώην τηλεπερσόνα και νυν επιτυχημένη συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Ρούλα Κορομηλά ως παρουσιαστής του Πρωινού του Mega,  στο πλευρό της συζύγου του Τζένης.

Κι αν για τον Πέτρο η show biz είναι κάτι οικείο για τον Κώστα Λαλιώτη η φυσική ιστορία μόνο ως προέκταση του περίφημου κτήματος του στα Δολιανά μπορεί να αντιμετωπισθεί. Με την προεδρία Λαλιώτη μπερδεύεται γλυκά και το δώρο που έκανε ο νέος ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ Τάκης Κουβουτσάκης-ιδιοκτήτης της ομώνυμης Πινακοθήκης-στο Μουσείο Γουλανδρή, μια εντυπωσιακή λευκή τίγρη που είναι το μεγαλύτερο αιλουροειδές του κόσμου και αποτελεί σπάνιo είδος της κοινής τίγρης.
Το πανέμορφο κι εντυπωσιακό άγριο ζώο υποδέχεται καθημερινά τους επισκέπτες από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στην είσοδο του Μουσείου, κατά τις ώρες και μέρες λειτουργίας του. Με αφορμή το νέο απόκτημα, τις Κυριακές 20 Οκτωβρίου και 10 και 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο επιστημονικές ξεναγήσεις με θέμα: «Από το μεγαλύτερο στο μικρότερο αιλουροειδές του κόσμου» και «Ταξίδι στις θάλασσες του απώτερου παρελθόντος».
Ανακεφαλαιώνοντας έχουμε έναν εκδότη σε ρόλο παρουσιαστή πρωινού, μια πετυχημένη παρουσιάστρια σε ρόλο συγγραφέα παιδικών παραμυθιών, έναν ιδιοκτήτη πινακοθήκης σε ρόλο μάνατζερ-επενδυτή στον ΔΟΛ και έναν πρώην κορυφαίο πολιτικό ο οποίος ως  ΥΠΕΧΩΔΕ (εκ της θέσεώς του) επιβάρυνε το περιβάλλον με μυθικές ποσότητες μπετόν (δρόμοι, γέφυρες, κτίρια κλπ) να αναλαμβάνει υπερασπιστής της  φυσικής ιστορίας. Στην ιστορία μας ακόμη και η τίγρης έπαψε να είναι τιγρέ και έγινε λευκή!
Για τις ραγδαίες εξελίξεις στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, μας πληροφορεί η  ιστοσελίδα της Ειρήνης Νικολοπούλου. 
Ο Κώστας Λαλιώτης, ο Αρκάς πολιτικός με την μακρά ιστορία στο πλευρό της οικογένειας Παπανδρέου και στις υψηλές θέσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της κυβέρνησης, είναι ο νέος πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή! Ο κ. Λαλιώτης έχει αποσυρθεί εδώ και πολύ καιρό από την πολιτική και εμφανιζόταν απογοητευμένος από τις εξελίξεις στη χώρα. Όταν μάλιστα τον περασμένο μήνα, σε ιδιωτική συζήτηση ρωτήθηκε από γνωστούς σε μια κοινωνική υποχρέωση, στην οποία βρέθηκαν, «τι κάνεις τώρα;» ο Κώστας Λαλιώτης απάντησε: «Ασχολούμαι με τον κήπο μου».
Τώρα, από τη νέα του θέση, θα έχει όλο τον χρόνο να τον αφιερώσει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και να συνεχίσει το έργο της ιδρύτριάς του, της Νίκης Γουλανδρή, η οποία αποχωρεί από την θέση της προέδρου μετά από 49 χρόνια, από την ίδρυση δηλαδή του Μουσείου Γουλανδρή το 1964, αναφέρει ο typoskifisias.gr.
 Η Νίκη Γουλανδρή έχει αποκτήσει διεθνή αναγνώριση και έχει επανειλημμένως βραβευθεί (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, Βραβείο Ωνάση). Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχουν επισκεφθεί τις εκθέσεις του Μουσείου Γουλανδρή που οργανώθηκαν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη (Βόννη, Λονδίνο, Στρασβούργο), στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Αφρική. Σήμερα το Μουσείο συνεργάζεται με την ΕΕ και άλλους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς για την προστασία και διαχείριση των οικοσυστημάτων της Μεσογείου και ιδιαίτερα των δασών και των υγροτόπων.

kourdistoportocali.com