Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Οι πολυκατοικίες «αποφασίζουν» κρύο αντί για... επίδομα πετρελαίου

oi-polykatoikies-apofasizoyn-kryo-anti-gia-epidoma-petrelaioy

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να εξέδωσε την εγκύκλιο για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης την περασμένη εβδομάδα ωστόσο σύμφωνα με τις προβλέψεις οι πρώτες προκαταβολές επιδόματος δεν θα δοθούν πριν από τα τέλη Νοεμβρίου κι ενώ η διάθεση πετρελαίου έχει ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου. 

Και αυτό γιατί το σύστημα του taxis δεν προβλέπεται να «ανοίξει» πριν από την επόμενη εβδομάδα. Εαν υπολογίσει κανείς και το 20μερο που χρειάζεται για τον έλεγχο και την έγκριση της αίτησης τότε οι πρώτες προκαταβολές (της τάξης των 70-80 ευρώ δηλαδή) θα δοθούν περί τα τέλη Νοεμβρίου. 
Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που έπειτα από «διαβουλεύσεις» και σενάρια μηνών αποφασίστηκε να, επιδοτεί- για όσους πληρούν τα κριτήρια- τα 0.35 λεπτά το λίτρο από το 1.30 που κοστίζει. Τη διαφορά την επωμίζονται οι καταναλωτές οι οποίοι μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν επιλέξει το κρύο...
Η μία μετά την άλλη οι γενικές συνελεύσεις των πολυκατοικιών αποφασίζουν να περάσουν ακόμη έναν παγωμένο χειμώνα κλείνοντας τους καυστήρες.
Όπως είπε στο newpost.gr η κυρία Κατερίνα Γιαννακοπούλου, υπεύθυνη εταιρίας διαχείρισης πολυκατοικιών που διαχειρίζεται περίπου 2.500 κτίρια στην Αττική, κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά πετρελαίου. 
Οι περισσότερες πολυκατοικίες έχουν ήδη αποφασίσει να μην βάλουν πετρέλαιο καθώς όπως τόνισε ακόμη και αυτή που έχουν αυτόνομη θέρμανση και μπορούν να μην ανάψουν τα καλοριφέρ πληρώνοντας μόνο ένα πάγιο 20% δηλώνουν αδυναμία πληρωμής του. 
Το αποτέλεσμα είναι οι ιδιοκτήτες και οι ένοικοι να αποφασίζουν να μην προμηθευτούν καθόλου πετρέλαιο. Την ίδια ώρα σε πολλές πολυκατοικίες που πέρυσι πήραν πετρέλαιο χρωστούν ακόμα τα περυσινά χρήματα ενώ τα αποθεματικά έχουν μηδενιστεί. 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου