Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

“ΑΝΟΙΚΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΟΝΤΡΟΥ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ. ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΤΟΥ 1%;”;

venizelos3242342 


Ανοίκεια επίθεση εξαπέλυσε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ο Βενιζέλος με αφορμή το άνοιγμα που έκανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας οι οποίοι θα πάρουν την απόφαση να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση. Απαντώντας στο “κάλεσμα” αυτό του Αλέξη Τσίπρα μέσα από την εφημερίδα «Αυγή», ο Ε. Βενιζέλος σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» κάνει λόγο για «απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας» σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Η απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζει βεβαίως τη θεσμική και πολιτική του ευτέλεια. Αποδεικνύει την τραγική έλλειψη δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού ήθους. Δείχνει ότι η στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και όποιοι την καθοδηγούν δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση, τις ευαισθησίες, τις μνήμες και την ιστορική συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης που ο Ανδρέας Παπανδρέου ταύτισε μεταδικτατορικά με το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει χαρακτηριστικά. Κατηγορεί δε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «αγωνιζόμενος να αντιμετωπίσει το στρατηγικό του αδιέξοδο και να καλύψει την γκάφα της πρότασης μομφής- υπερβαίνει τα εσκαμμένα και προσβάλλει ευθέως τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ούτε λίγο ούτε πολύ τούς εκλαμβάνει ως ζήτουλες μιας κοινοβουλευτικής έδρας, εκφράζοντας την ακατάσχετη αλαζονεία του μικροκομματικού του “νεοπλουτισμού”. Δεν καταλαβαίνει προφανώς αυτό που του είπα στη Βουλή: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα – συγκυριακό όχημα διαμαρτυρίας και όχι κόμμα – παράταξη».
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι το κόμμα του στηρίζει τον τόπο και όχι την κυβέρνηση και καταλήγει: «Ντροπή κ. Τσίπρα. Η απάντηση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα σας δοθεί επίσημα και κατά πρόσωπο την Τετάρτη σε έκτακτη σύνοδό της με αντικείμενο την προστασία των κοινοβουλευτικών θεσμών και ηθών από νέες μορφές πολιτικής αλητείας».

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου