Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η καθεστωτική συνιστώσα Σαμαρά είναι εδώ-Το ΚΚΕ υπερψηφίζει την πρόταση μομφής «καταψηφίζοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ

to-kke-yperpshfizei-thn-protash-momfhs-katapshfizontas-ton-syriza 

Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση», είναι η επωδός του Περισσού που αποφεύγει να... εκστομίσει τη λέξη «υπερψηφίζουμε» εφόσον η πρόταση δυσπιστίας είναι πρωτοβουλία  του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής, όμως σε ανακοίνωσή του το κόμμα έχει ήδη ασκήσει κριτική στην κίνηση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κριτική που και οι βουλευτές θα μεταφέρουν εντός της ολομέλειας με τις παρεμβάσεις τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Από χθες η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει χαρακτηρίσει «σχέδιο αποπροσανατολισμού και παγίδευσης του λαού σε νέα διλήμματα και εκβιασμούς», την πρωτοβουλία αυτή της Κουμουνδούρου.
«Ο άλλος εταίρος του νέου διπολισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις επέστρεψε ο πρόεδρός του από τις ΗΠΑ, όπου έδωσε διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο, στους υπερατλαντικούς εταίρους και στην ευρωζώνη, ξεκίνησε κάνοντας για μια ακόμα φορά ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στην πολιτική της ΝΔ, διότι δεν έχει στην ουσία διαφορετική πολιτική, συμφωνεί στο κύριο, που είναι οι επιλογές του ευρωμονόδρομου. Με την πολιτική του να κοροϊδεύει το λαό, ότι με αναδιαπραγματεύσεις με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματιών θα λύσει τα προβλήματα, βάζει εμπόδια στην αγωνιστική ανασύνταξη του κινήματος, στην άνοδο της οργάνωσης και δράσης των ίδιων των μισθωτών εργαζομένων, στην ανάπτυξη της κοινής πάλης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή συμμαχία για μια φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Καλλιεργεί κλίμα αναμονής», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων το κείμενο του  Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Παρ'όλα αυτά διευκρινιζόταν ότι «Το ΚΚΕ καταψηφίζει την πολιτική της κυβέρνησης και συνολικά την πολιτική του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου, που στηρίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση».
Στην πράξη αυτό μεταφράζεται ως εξής: Τρεις ολόκληρες ημέρες οι βουλευτές του ΚΚΕ από το βήμα της Βουλής θα επιτίθενται σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ. Το βράδυ της τρίτης μέρας θα ψηφίσουν «ΝΑΙ» στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ή, όπως το εξέφρασε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός μιλώντας στο ΣΚΑΪ «το ΚΚΕ καταψηφίζει και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

newpost.gr

1 σχόλιο:

  1. ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΧΙ Ε?? ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ .....ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΤΟ ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΟΣΟ ΑΠ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή