Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ, ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ «ΔΟΛΟΦΟΝΟ» ΤΗΣ Τ.Α.

Τις τελευταίες ημέρες  άνοιξε ξανά η συζήτηση, για τον περίφημο νόμο, που εκτέλεσε την Τ.Α. και που φέρνει την κωδική ονομασία  «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν στον τύπο, αφορούν κάποια σχέδια των κυβερνητικών εταίρων, για τροποποίηση του νόμου, σε κάποιες περιοχές, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η Λέσβος και η γειτονική μας Κέρκυρα.

Η δικαιολογία  για μια τέτοια τροποποίηση, είναι ότι , στις περιοχές αυτές ο νόμος απέτυχε, και το καινούργιο σχήμα που προήλθε από αυτόν, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην λειτουργία  των νέων Δήμων.

Για την γειτονική μας Κέρκυρα, έγινε γνωστό, ότι, πίσω από την πρόταση τροποποίησης,

βρίσκεται, ο μέγας υπουργός καταδίωξης του πολίτη, κος Δένδιας.


Η προώθηση της τροποποίησης του νόμου, από τον παραπάνω υπουργό, δημιουργεί, κατά τα λεγόμενα των μέσων ενημέρωσης της Κέρκυρας, πολλές αμφιβολίες, για τις πραγματικές προθέσεις  του. Το ερώτημα που τέθηκε, είναι. Προσπαθεί πράγματι ο υπουργός να διορθώσει το πρόβλημα της λειτουργίας και της βιωσιμότητας του Δήμου, η προσπαθεί να κτίσει το πολιτικό του κάστρο, μέσα από το οποίο θα κατοχυρώσει την «πολιτική» του σταδιοδρομία.                                                             Παρά του ότι ο νόμος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» απέτυχε παταγωδώς, και   έφερε το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα, από αυτό που μας έλεγαν οι εμπνευστές του  δηλαδή,  να δημιουργήσει, ευκίνητους, οικονομικά εύρωστους, και δραστήριους Δήμους,

εν τούτοις τα παραπάνω ερωτήματα , τέθηκαν με μεγάλη ένταση στο νησί.

Προσωπικά, είχα αντιδράσει στον νόμο αυτόν, και αγωνίστηκα να μην περάσει για την περιοχή μας με τον σχεδιασμό που προτάθηκε, αλλά να αντιμετωπίσει τις ιδιαιτερότητες των διαφόρων περιοχών, όπως για παράδειγμα, την τουριστική περιοχή, Σύβοτα – Πέρδικα, και να αφήσει να συσταθούν  περισσότεροι δήμοι, από τους  τρεις που τελικά συστάθηκαν.

Για τον σκοπό αυτό, παρέδωσα στον τότε κυβερνητικό βουλευτή, αίτημα προς την τότε κυβέρνηση, υπογεγραμμένο με περισσότερες από 2,500 υπογραφές, κατοίκων της περιοχής μας, να τις χρησιμοποιήσει, και να πείσει την κυβέρνηση να επανεξετάσει το εγκληματικό σχέδιο, που είχε οργανώσει,  για τον νομό μας.

Δυστυχώς, όμως και τούτος ο βολευτής, όπως  οι περισσότεροι, δεν μετέφερε το αίτημα των κατοίκων, προς την κυβέρνηση, αλλά υπάκουος σαν αρνάκι, ψήφισε τον νόμο, αγνοώντας την βούληση των ψηφοφόρων του.

Αυτό είναι συνηθισμένη πρακτική των πολιτικών, να αλλάζουν στρατόπεδο, μετά την εξαπάτηση των ψηφοφόρων, και εισερχόμενοι  στην λέσχη των πλουσίων, να μην διακινδυνεύουν τα πλούτη και το μέλλον τους, υπηρετώντας τους ανόητους ψηφοφόρους. Αυτούς τους ξέρουν και τους χρειάζονται, μόνο κατά την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας.

Η αποτυχία του «Καλλικράτη». Δικαίωσε πανηγυρικά την θέση που είχα εκφράσει τότε, με διάφορες παρεμβάσεις που είχα κάνει, και με τις οποίες είχα καταδείξει, ότι η πρόθεση των κυβερνόντων , δεν ήταν η μεταρρύθμιση της Τ.Α., αλλά απεναντίας, ήταν μέρος του σχεδίου που είχαν υφάνει, για την παράδοση της πατρίδας μας στους τοκογλύφους, με τις συνέπειες που σήμερα ξέρουμε και βιώνουμε όλοι μας.  Από την πρώτη στιγμή φάνηκε , ότι σκοπός τους ήταν η συρρίκνωση και ο ασφυκτικός έλεγχος της Τ.Α. Ήταν  πολύ πιο εύκολο , να «πείσουν» τους ολίγους που είχαν προκύψει με το νέο σχέδιο, παρά τους πολλούς , που έβγαιναν με το παλαιό.     Γιατί με τους πολλούς, υπήρχε κίνδυνος να χάσουν τον έλεγχο, και οι τοπικές κοινωνίες, με την καθοδήγηση των τοπικών τους συμβουλίων να ανατρέψουν και να ακυρώσουν, τα αντιλαϊκά και αντεθνικά τους σχέδια.

Παράδειγμα, η τελευταία μάζωξη των περισσοτέρων δημοτικών ανδρών, σε συνάντηση με τα αφεντικά τους στην Νυρεμβέργη, τις 22/10/2013 , όπου, οι λίγοι εκλεχτοί των τοπικών κοινωνιών, έβγαλαν για ξεπούλημα την πραμάτεια τους, που ήταν οι δημοτικές περιουσίες, και προσπαθούσαν να πείσουν τους φίλους μας Γερμανούς! να αρπάξουν από την πατρίδα μας, ότι ασημικό έχει γλυτώσει από τις προηγούμενες επιδρομές τους , στον τόπο μας.

Είναι εκπληκτικό, το γεγονός, ότι οι εκατοντάδες υποψήφιοι, για τα αξιώματα της Τ.Α., δεν αναφέρονται στα παραπάνω θέματα, και δεν ενημερώνουν τους Έλληνες για αυτά που γίνονται σήμερα, στην πατρίδα μας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα, στον χώρο που διεκδικούν να υπηρετήσουν, στον χώρο της Τ.Α.

Θα διακινδυνέψω να χαρακτηρίσω όλους αυτούς, ως άτομα  ακατάλληλα και ανίκανα η άτομα που έχουν πλήρη  άγνοια για το αντικείμενο που θέλουν να υπηρετήσουν,

Αν δεν συμβαίνουν τα παραπάνω, τότε δυστυχώς συμβαίνει το χειρότερο, που είναι η ταύτισή τους με την κεντρική εξουσία, και το ενδιαφέρον τους για το συμφέρον τους και μόνο, μέσα από το οποίο δεν δίνουν πεντάρα για τον λαό, από τον οποίο ζητούν την ψήφο του.

Μια ματιά στις προσωπικότητες που υπηρετούν σήμερα τα λαϊκά δήθεν συμφέροντα, σε εθνικό επίπεδο, είναι αρκετή να μας πείσει για του λόγου το αληθές.

Ο σκοπός της σημερινής μου παρέμβασης, είναι, να τονίσω το πρόβλημα που έχουμε με όλους αυτούς, που από υπηρέτες μας, γίνονται εξουσιαστές μας, και να φωνάξω στους Έλληνες πατριώτες, να πάρουν στα χέρια τους, την τύχη της πατρίδας μας, βάζοντας στην γωνία όλα τα λαμόγια που μας περιτριγυρίζουν.

Δεν μπορώ να κατανοήσω, ότι, αφού σήμερα, μετά από τις ενέργειες που κάνουν κάποιοι, για ακύρωση η τροποποίηση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και μας δίνεται η ευκαιρία να ζητήσουμε με δική μας παρέμβαση , την διόρθωση του νόμου για την περιοχή μας , δεν εμφανίζεται κάποιος από τους επίδοξους δημοτικούς άρχοντες, να βάλλει το θέμα και να ενημερώσει τον κόσμο, που αύριο θα πάει να ψηφίσει.

Για να μην αδικώ όμως και άνδρες που σήκωσαν το ανάστημά τους, και κατήγγειλαν τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», και τα αποτελέσματα που έφερε στην Ελληνική κοινωνία, και μάλιστα σε ραδιοφωνική εκπομπή στο ράδιο Επτάνησα,  στις αρχές της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Δευτέρα 19/11 2013, είμαι υποχρεωμένος , να αναφέρω, ότι άκουσα με μεγάλη χαρά, τον σημερινό δήμαρχο Ηγουμενίτσας κο Κάτσινο, να καταγγέλει τον νόμο, και να ζητάει την τροποποίησή του.

Για να κλείσω την σημερινή μου παρέμβαση, θέλω να τονίσω τα δυο παρακάτω στοιχεία.

1)      Συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν, ότι εμπνεύστηκαν τον νόμο του  «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», από την  Ευρώπη , όπου οι Δήμοι, είναι μεγάλοι και λειτουργικόί.

ΨΕΜΑ. Οι Δήμοι στην Ευρώπη, έχουν κατά μέσον όρο, πληθυσμό, γύρω στις 5,000 κατοίκους.

  ΚΑΙ 2) Είναι καιρός να συγκροτήσουμε, ένα λαϊκό ενωτικό μέτωπο, μακριά από τα διεφθαρμένα σημερινά κόμματα, που μας εξαθλίωσαν και ξεπούλησαν την πατρίδα μας, και όλοι μαζί, δεξιοί-αριστεροί και κεντρώοι, να πάρουμε την τύχη της πατρίδας μας, στα χέρια μας.

                              

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.                                                             

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΡΜΠΗΣ                                                                 ΠΕΡΔΙΚΑ 22/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου