Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ραχήλ Μακρή: «Η νωθρότητα και αναισθησία των Κυβερνώντων μετέτρεψε τα πρωτοβρόχια σε καταστροφή για τους κατοίκους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού»

Η αδράνεια και αδιαφορία της συγκυβέρνησης άφησε μια απλή βροχή να εξελιχθεί σε καταστροφή για τους κατοίκους του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Σπίτια και άλλα περιουσιακά στοιχεία πολιτών καθώς και το οδικό δίκτυο της πόλης υπέστησαν σοβαρές ζημιές το βράδυ της Δευτέρας με αφορμή την πρόσφατη βροχόπτωση.

Σε αντίθεση με την απάθεια που επιδεικνύουν τα κυβερνητικά στελέχη η Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή επισκέφτηκε την περιοχή συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων - Καματερού, κ. Νικόλαο Σαράντη και κλιμάκιο της συντονιστικής του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


Η κ. Μακρή κατέγραψε τις καταγγελίες των κατοίκων. Χαρακτηριστική υπήρξε μαρτυρία επιχειρηματία της περιοχής, του οποίου το κατάστημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Σύμφωνα με αυτά που αναφέρθηκαν στην Βουλευτή ότι οι εκκλήσεις και οι προειδοποιήσεις για τις μισοτελειωμένες εκτελούμενες παρεμβάσεις, οι οποίες θα προκαλούσαν χειρότερα φαινόμενα από αυτά που στόχευαν να αντιμετωπίσουν αγνοήθηκαν τόσο από την κατασκευάστρια εταιρεία, όσο και την αρμόδια περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος επισήμανε στην κ. Μακρή ότι είχε ενημερώσει κατ’ επανάληψη τις αρμόδιες αρχές για τους κινδύνους και δεν έγινε καμία ενέργεια για να αποτραπεί η καταστροφή. Παράλληλα, ανέφερε ότι για τις περιπτώσεις αντιπλημμυρικής προστασίας εμπλέκονται τουλάχιστον 5 συναρμόδια Υπουργεία και η Περιφέρεια Αττικής, ενώ ο Δήμος δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα.

Επιπρόσθετα η Βουλευτής ενημερώθηκε για τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος όπως η εγκατάλειψη του Πάρκου Τρίτση. Ο αρμόδιος φορέας που διαχειριζόταν το πάρκο συγχωνεύτηκε και πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην προστασία του, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και να κινδυνεύει, από περαιτέρω καταστροφή στο μέλλον. Παράλληλα η κ. Μακρή ζήτησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα, που έχουν ανακύψει από την άστοχη και καταστροφική απόφαση της συγκυβέρνησης για την διάλυση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος είχε την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τη μισθοδοσία των 5 Δημοτικών Αστυνομικών και των 19 Σχολικών Φυλάκων, και ότι το οριζόντιο μέτρο που υλοποιήθηκε προκάλεσε πλειάδα προβλημάτων με χαρακτηριστικότερα την επανεμφάνιση φαινομένων διακίνησης ναρκωτικών και καταστροφών σε σχολεία της περιοχής.

Η επίσκεψη της κ. Μακρή ολοκληρώθηκε στο γραφείο του παρατηρητηρίου εργασίας του Δήμου, όπου ενημερώθηκε για τα καθημερινά εκατοντάδες τηλεφωνήματα και επισκέψεις ανέργων, θυμάτων των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών ουτοπιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δέχεται το παρατηρητήριο.

Η τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή υπογράμμισε ότι θα ληφθούν όλες οι απαιτούμενες κοινοβουλευτικές θεσμικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των ανωτέρω αναφερομένων προβλημάτων, την απόδοση ευθυνών και την ενεργοποίηση της Πολιτείας στην ανάληψη κατάλληλων και έγκυρων ενεργειών για την πρόληψη μελλοντικών παρόμοιων προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου