Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ; ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!

tsipras.vouli.1256 


Από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του καλώντας τη Βουλή να αποσύρει την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση.
“Υποφέρει ολοένα και μεγαλύτερο μέρο του πληθυσμου κι εσείς μας ρωτάτε για ποιο λόγο κάνουμε μομφή” ανέφερε και συνέχισε “κάνουμε μομφή γιατί αποτύχατε σε όλα”.
“Αποτύχατε να αντιμετωπίσετε έστω και στοχιεωδώς την κοινωνική κρίση” και πρόσθεσε η δυσπιστία δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά του λαού προς την κυβέρνηση.

“Χιλιάδες πολίτες ισοπεδώνονται από τη φορολογική λαίπαλα” τόνισε και απευθυνόμενος στο Σαμαρά τόνισε “δε μπορείτε πρωθυπουργέ” γι’ αυτό η δυσπιστία. “Η κοινωνία δεν σας νομιμοποιεί πια αλλά κι εσείς δεν μπορείτε πια κύριε πρωθυπουργέ” δήλωσε.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ για να εξυπηρετήσει συμφέροντα ιδιωτικών καναλιών και σημείωσε “Κυβερνάτε με ΜΑΤ και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Η βάρβαρη πολιτική θέλει και βάρβαρα μέσα να επιβληθεί”
Μιλάτε για success story όταν οι ίδιοι οι δανειστές μιλούν για λάθος πολιτική. “Μιλάτε για success story λες και βρίσκεστε σε άλλη χώρα και χωρίς ντροπή πάνω στα ερείπια που δημιουργήσατε” πρόσθεσε.
“Αλήθεια κύριε Σαμαρά, είναι μαχαιριά να μιλήσουμε για όλα αυτά ή μήπως είναι γκιλοτίνα για την χώρα να συμβαίνουν όλα αυτά;” δήλωσε.
“Οι διαβεβαιώσεις ότι δε θα πάρετε νέα μέτρα είναι ψεύτικες κ. Σαμαρά” είπε και πρόσθεσε “με την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε στον ελληνικό λαό, κυβέρνηση και τρόικα προσποιούνται ότι διαπραγματεύονται… Λέτε ότι διαπραγματεύεστε…Τι ακριβώς διαπραγματεύεστε; Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σας;” ρώτησε.
Ακολούθησε πρωτοφανές επεισόδιο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του πρωθυπουργού με αφορμή τη δήλωση που είχε ως παραλήπτη τον κ. Σαμαρά. “Προσχωρήσατε στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα το κουβαλάτε και στις πλάτες σας. Το αντιλαμβάνομαι, είναι βαρύ το φορτίο” είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας στον Σαμαρά “Κοιτάξτε με δεν είναι κακό”. Ο πρωθυπουργός επενέβη τότε λέγοντας “Κοιτάω προς τα εκεί για να μην γελάω”.
Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε να ευθύνεται στον Σαμαρά και να τον ρωτάει “θεωρείτε ότι τα καταφέρατε όταν υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, όταν υπάρχουν καρκινοπαθείς που δεν έχουν φάρμακα, οι καλύτεροι μεταναστεύσουν και η μεσαία τάξη εξαθλιώνεται”… και πρόσθεσε “”στέγη και ψωμί ποιος θα δώσει στους ανέργους; Οι πρετεντέρηδες μεγαλοδημοσιογράφοι των καναλιών;”.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου