Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: «Ποιος θα μας σώσει από τους ... «σωτήρες»;

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ COSCO


«Ποιος θα μας σώσει από τους ... «σωτήρες»; Οι δανειστές μας, μας πιέζουν να κάνουμε αποκρατικοποιήσεις και να φέρουμε επενδύσεις και όταν γίνεται μία συμφωνία, κοιτάζουν να τη σαμποτάρουν.
 
Κλείσανε με το έτσι θέλω τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και κατασκευάζουμε τα πλοία μας έξω. Όρθωσαν τείχος στην είσοδο της ρωσικής Gazprom για αγορά της ΔΕΠΑ. Επιβάλλουν λουκέτο στις αμυντικές μας βιομηχανίες. Και τώρα, μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, μπλοκάρουν τη νέα επένδυση της κινεζικής Cosco για την κατασκευή-εκμετάλλευση του δυτικού προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά.
 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δικαιωνόμαστε για άλλη μία φορά ότι οι δανειστές κάνουν ότι μπορούν για να μην έρθουν επενδύσεις, να μην προχωρήσει η ανάπτυξη, για να είμαστε μόνιμα χρεωμένοι και τελικά να μας αρπάξουν τον εθνικό μας πλούτο. Θέλουν την Ελλάδα μία φτωχή Ψωροκώσταινα, όμηρο των συμφερόντων τους.
 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υποστηρίζουμε ότι για να βγει η Πατρίδα μας από το αδιέξοδο πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε ανάπτυξη και να απλωθούμε σε διεθνείς συνεργασίες με μεγάλους γεωστρατηγικούς εταίρους. Τόλμη χρειάζεται, σχέδιο και πάνω απ’ όλα πολιτική βούληση και η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν έχει τίποτα από αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου