Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα είναι ο Λάκωνας Γ. Αναγνωστάκος!

 


Στην απόφαση να «κατεβάσουν» αυτόνομο ψηφοδέλτιο στις περιφερειακές εκλογές της Πελοποννήσου προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Το πρόσωπο που θα ηγηθεί αυτού του συνδυασμού θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο 53χρονος Λάκωνας Γιώργος Αναγνωστάκος.
Πρόκειται για παλιό ΟΝΝΕΔίτη, γραμματέα της ΔΑΠ –ΝΔΦΚ, στέλεχος της ΝΔ απ’ όπου διαγράφηκε για την αντιμνημονιακή του στάση το 2012. Στη συνέχεια, πήγε στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, όπου ήταν βουλευτής Πειραιά στις τελευταίες εκλογές, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ- •Ο Γιώργος Αναγνωστάκος του Χρήστου, με Μανιάτικες ρίζες, γεννήθηκε το 1960. 

Ο πατέρας του ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης με καταδίκες από τα γερμανικά στρατοδικεία και με εκτοπίσεις σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, απ’ όπου απελευθερώθηκε με τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 
Απόφοιτος της Βαρβακείου Σχολής, σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.
Είναι παντρεμένος με την Πειραιώτισσα πτυχιούχο οικονομολόγο Ράνια Φιλιππίδου και είναι πατέρας δύο παιδιών.
Επαγγελματικά δραστηριοποιείται, εδώ και 26 χρόνια στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Πειραιά, μετέχοντας σε τεχνική εμπορική επιχείρηση με αντικείμενο την κατασκευή & εμπορία μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας στον τομέα της συσκευασίας, έχοντας αναπτύξει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα. 
•Εντάχθηκε στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ από τα μαθητικά του χρόνια και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα πλαίσια του φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος.
Με απόφαση του τότε προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Αβέρωφ αναλαμβάνει το 1981 υπεύθυνος Φοιτητικού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Ε.Ε. της Ο.Ν.ΝΕ.Δ με πρόεδρο το Βασίλη Μιχαλολιάκο. 
Ως Γραμματέας του Κ.Σ. της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εκπροσωπεί την παράταξη στο Κ.Σ. της ΕΦΕΕ, σε εθνικές και ευρωπαϊκές Οργανώσεις Νέων, αναλαμβάνει πρόεδρος του EDS (Ευρωπαίοι Δημοκράτες Φοιτητές) και ηγείται των πανσπουδαστικών συνεδρίων της ΕΦΕΕ. 
Επί των ημερών του η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδεικνύεται σε πρώτη και κυρίαρχη δύναμη στο φοιτητικό κίνημα, θέση την οποία διατηρεί έως σήμερα.
•Από το 1986-1996, εκλέγεται στην ΚΕ της ΝΔ.
Έχει διατελέσει υπεύθυνος εκλογικής δραστηριότητας Λεκανοπεδίου Αττικής της ΝΔ το 2004 και Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης το 2009, θέσεις στις οποίες τον τοποθέτησε ο Κώστας Καραμανλής.
Στο τελευταίο συνέδριο της ΝΔ εκλέχτηκε στην πρώτη τριάδα των μελών της Πολιτικής Επιτροπής. Διετέλεσε Γραμματέας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων και Γραμματέας Ετεροδημοτών. 
•Από τη πρώτη στιγμή που η Ελλάδα μπήκε στην εποχή των Μνημονίων και της Τρόικας, ανέπτυξε έντονη πατριωτική αντιμνημονιακή δράση, μέσα από τις γραμμές του κινήματος των Αγανακτισμένων και πρωτοστάτησε στην προσπάθεια να διατηρήσει η Ν.Δ. την αντιμνημονιακή της θέση, να είναι συνεπής με τις αρχές της και την ιστορία της ζητώντας δημόσια, μαζί με αλλά στελέχη, τη σύγκληση των θεσμικών οργάνων του κόμματος που ουδέποτε συνεδρίασαν, και συνδιοργανώνοντας τις αντιμνημονιακές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας. 
•Για την στάση του αυτή διεγράφη στις 28/2/2012 από την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας .
•Πιστεύοντας ότι η Ελλάδα δικαιούται ένα καλύτερο αύριο με αξιοπρέπεια και περηφάνια, με την ανατροπή του Μνημονίου, πρωτοστάτησε στο πλευρό του Πάνου Καμμένου στην ίδρυση του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπου ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής.


kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου