Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Πάμε για πολιτικό «ατύχημα»;

Με όλη αυτή την τραγωδία στο Ν. Ηράκλειο την οποία εκμεταλλεύεται εξαιρετικά η Χρυσή Αυγή για να επανέλθει στο κάδρο της πολιτικής ζωής, με όλα αυτά τα βίντεο της φρίκης από το διπλό έγκλημα που σοφά και με το σταγονόμετρο διοχετεύονται στην δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. και τη Χρυσή Αυγή, προσπαθούν να περάσουν στη «ζούλα» το ενδεχόμενο πολιτικού ατυχήματος όταν έρθει στη Βουλή (και αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα) το περίφημο νομοσχέδιο για τον νέο φόρο ακίνητης περιουσίας.

Ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ βουλευτών της περιφέρειας και των Αθηνών και μεγάλων αστικών κέντρων καλά κρατεί φροντίζοντας ο κάθε μαυρογιαλούρος να γίνει αρεστός στους ψηφοφόρους του, αλλά είναι φανερό πια ότι τα «κουκιά» δεν βγαίνουν για να περάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή με όποιες μικρές αλλαγές και αν κάνει ο κ. Στουρνάρας.

Ήδη η συνάντηση των εκπροσώπων της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Στουρνάρα χθες για το θέμα αυτό οδήγησε πλήρες αδιέξοδο και σε ασυμφωνία, οπότε ολόκληρη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο αν δεν περάσουν οι απόψεις της.
Υπάρχει και το δεδομένο «όχι» των 72 βουλευτών της ΝΔ στο νομοσχέδιο από την περασμένη εβδομάδα, οπότε το πολιτικό ατύχημα (που οδηγεί αυτόματα σε εκλογές κατά Σαμαρά) είναι προφανώς προ των πυλών.
Αυτά συμβαίνουν – και θα συμβαίνουν πάντα – όσο:
Τα νομοσχέδια καταρτίζονται πρόχειρα, την τελευταία στιγμή και από ανθρώπους άσχετους με την ελληνική πραγματικότητα για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.
Οι βουλευτές λειτουργούν σαν τοπάρχες των περιοχών τους, κάτι σαν τους φύλαρχους στα βάθη της Αφρικής και όχι σαν υπεύθυνοι πολιτικοί άνδρες.




newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου