Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

"Όλα θ΄αλλάξουν, μόλις το αποφασίσουμε. Μόλις αλλάξουμε εμείς."


κωστας παντελακης
Του Κώστα Παντελάκη*

Χωρίς εργασία, ασφαλή ζωή και όνειρα για όλους τους Έλληνες, κανένας μας δεν δικαιούται πια να κοιμάται αδιάφορος, αναίσθητος και ήσυχος , βουλιάζοντας σαν κτήνος στην αυταπάτη και τον αδηφάγο εγωϊσμό του.
Τι κακιά μάγισσα είναι αυτή η εξουσία, τελικά;
Ζητά τους άνθρωπους να αφήσουν τη ψυχή τους έξω, για να τους βάλει στο σαλόνι τους.
Η Ιστορία σίγουρα δεν θα σας λυπηθεί κυριοι.
Με 4.000 αυτοκτονίες, με ανασφάλιστη εργασία 250-300 Eυρώ, με ανεργία 30% που δε θα μειωθεί σε ανεκτά επίπεδα ούτε μετά από 20 χρόνια, με υγεία, παιδεία διαλυμένες, με ασφαλιστικά ταμεία υπό κατάρρευση, κόστος ζωής αστρονομικό και συνεχώς αυξανόμενο, τι να φοβηθούμε άλλο πια.
Τι να καταθέσουμε στο Ταμείο της τάχα νομισματικής-πολιτικής Ευρωπαϊκής ενοποίησης;
Κι άλλο αίμα;Κι άλλο πόνο;Κι άλλες ζωές;
Δεν έχει άλλο.Δώσαμε κύριοι. Δώσαμε.

Μονάχα οι γάτες έχουνε επτά ζωές.Εμείς έχουμε μία και πολύτιμη!
Κι αυτή η ατέρμονη παθητική, εξαναγκαστική ‘’θυσία’’ στην οποία υποβαλλόμαστε και που δεν βρίσκει έρεισμα και λόγο για να μετατραπεί σε αγώνα και διάθεση αυτο-θυσίας, δεν πάει άλλο και δεν θα μας πάει πουθενά.
Απουσιάζει ο κοινός, ορατός και άμεσα υλοποιήσιμος στόχος της βελτίωσης και επαναφοράς της καθημερινότητας από τον σημερινό εξευτελισμό, σε μία αξιοπρεπή διαβίωση που θα δικαιολογεί την ‘’υποταγή’’ του εγωϊστικού ατόμου, σε μιά κοινωνία που το σέβεται.
Σήμερα ας μην το βλέπετε όλοι ‘’εσείς’’ που θεωρητικολογείτε ανέξοδα κι όλο μιλάτε εκ του ασφαλούς και ήρεμα, περιγράφετε βελούδινα μιά ζουγκλοποιημένη πλέον πραγματικότητα, σα να τη βλέπετε πίσω από αλεξίσφαιρο τζάμι.
‘’Κάντε υπομονή, πρέπει να προσπαθήσουμε, να στραφούμε στην πρωτογενή παραγωγή, να ενισχύσουμε τις καινοτόμες επιχειρήσεις, να εκμεταλλευτούμε το πλούσιο υπέδαφος, να, να, να’’
Τα είπαμε πολλές φορές όλα αυτά. Αποτέλεσμα; Μηδέν.
Όσο και να χτενίζουνε τους αριθμούς κι όσο να μας χειροκροτούν οι τοκογλύφοι που χαίρονται για τις εισπράξεις προτρέποντας σε παραπέρα αφαίμαξη, τα βήματά μας πάνε προς την κόλαση.
Με θεωρίες, νουθεσίες, παραμυθολογία που δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις απαιτήσεις στο παρόν, και γι αυτό όλο αναφέρεται σε κάποιο εύθραυστο μέλλον.
Απορώ που κάνετε ότι δεν το βλέπετε ή μήπως από εκεί που στέκεστε Και εσείς, δεν έχετε ορατότητα;
Μετακινηθείτε λίγο βρε παιδιά, ώστε να δείτε ολόκληρη την εικόνα.
Αυτοί που επέλεξαν μέσω των μνημονίων να περάσουν σαν οδοστρωτήρες επάνω από τις ζωές των πολιτών και να τους θυσιάσουν χωρίς καν να τους ρωτήσουν (παραπλανώντας τους), δεν δικαιούνται να νίπτουν τας χείρας των, που είναι γεμάτες από πολλά και εύκολα ευρώ τα οποία οι άνεργοι πληβείοι πληρώνουμε (σ΄αυτούς, στους φίλους, τους κολλητούς-συμβούλους-συνεργάτες, τους κομματικούς πελάτες κ.λ.π. ,κ.λ.π).
Δεν δικαιούνται να λένε ”ας δουλέψουμε σκληρά” και να εννοούν σκάστε και λουφάξτε, μην αντιδράτε, μην απαιτείτε, μείνετε ακίνητοι στη γωνιά, ώσπου σε πέντε τέρμινα να φτάσει η ανάπτυξη.
Αυτά είναι λόγια βολεμένων και μη εχόντων επαφή με την πραγματικότητα.
Εκείνοι που γκρεμίζουν, είναι ασυγχώρητοι κι επιζήμιοι όταν είναι ανίκανοι άμεσα να κτίσουν.
Όταν προτείνουν από τα ανάκτορα υπομονή σ΄αυτούς που καταδίκασαν με τις επιλογές τους, τότε δεν κάνουνε για τη ”δουλειά”.
Ο Αγαμέμνονας, ο αρχαίος Βασιλιάς, το δικό του παιδί προσφέρθηκε να θυσιάσει ώστε να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά των Ελλήνων.
Δεν πήρε αμπάριζα να σφάζει τις οικογένειες των πολεμιστών του, εξασφαλίζοντας μικρόψυχα τους ”δικούς του” κι εκφωνώντας αστεία λογίδρια.
Ελλάδα θέλουμε να γίνουμε με κάθε θυσία και πια δεν φοβόμαστε ,γιατί σχεδόν όλοι οι φόβοι μας έχουνε ήδη σάρκα και οστά και μας πατάνε στο στήθος με τη βαριά τους τη μπότα.
Μας κόβουν την αναπνοή!




* Ο Κώστας Παντελάκης είναι υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου