Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - Η κυβέρνηση πουλάει "τζάμπα μαγκιές" στην τρόικα για να αποφύγει τη συντριβή

Η κυβέρνηση κάνει «τζάμπα μαγκιές» στην τρόικα προκειμένου να αποφύγει τη συντριβή που έρχεται και αποτυπώνεται ήδη εδώ και κάποιους μήνες στις δημοσκοπήσεις. Αρνείται δήθεν επιβολή νέων οριζόντιων μέτρων στον προϋπολογισμό του 2014 και βάζει εκ νέου στο τραπέζι 
της διαπραγμάτευσης ζητήματα που τίθενται από τους εκπροσώπους των δανειστών ως προαπαιτούμενα για την καταβολή της δόσης του 1 δις ευρώ το Νοέμβριο.

Η αλήθεια όμως είναι πώς η κυβέρνηση έχει βάλει στη ζυγαριά τη δόση του 1 δις ευρώ και τις πολιτικές επιπτώσεις που θα έχουν νέα μέτρα και αυτή γέρνει σαφώς προς την πλευρά του «καλύτερα να μην πάρουμε τη δόση, που δεν μας λύνει και μεγάλα προβλήματα από το να υποστούμε συντριβή λόγω νέων επώδυνων μέτρων».

Με βάσει τα μέχρι στιγμής δεδομένα και όπως προκύπτει από δημοσκοπικά ευρήματα, (όχι κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις) ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Ν.Δ.


Η δυναμική που αναπτύσσει ο Λαϊκός Σύνδεσμος μετά την επιχείρηση της κυβέρνησης εναντίον του, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για να τον χαρακτηρίσει «εγκληματική οργάνωση» και να φυλακίσει την ηγεσία του, είναι μεγάλη, καθώς η κοινή γνώμη αντιλήφθηκε το παιχνίδι σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Το κλίμα λοιπόν αντιστρέφεται και εκτινάσσει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής (δεν έχει καταγραφεί ακόμη το κλίμα μετά τη δολοφονία των δύο στελεχών του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο) φέροντας την να «παλεύει» τη δεύτερη θέση με τη Ν.Δ. Αν συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων και των μέτρων λιτότητας σε βάρος του ελληνικού λαού η Ν.Δ. θα περάσει στην τρίτη θέση. 

Υπό τις συνθήκες αυτές λοιπόν μπορεί η τρόικα να έρχεται στην Ελλάδα, αλλά πιθανότατα δεν θα υπάρξει συμφωνία λήψης νέων μέτρων ύψους 2 δις ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014. Αυτά θα μετατεθούν για αργότερα, όπως και οι οριστικές αποφάσεις για το χρέος που έχουν μετακινηθεί για τον Μαίο.

Έχοντας τη δημοσκοπική εικόνα που αναφέραμε παραπάνω και με δεδομένο ότι στις επικείμενες ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ με τα ποσοστά που λαμβάνει δεν πρόκειται ούτε έναν ευρωβουλευτή να εκλέξει η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί να μεταθέσει τα νέα μέτρα όσο πιο πίσω μπορεί.

Η κατάρρευση έχει όμως ξεκινήσει και η συντριβή είναι απλά θέμα χρόνου. Τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από τις αρχές του 2014, ο ενιαίος φόρος ακινήτων, οι νέες απολύσεις στο Δημόσιο, τα «λουκέτα» σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ θα επιτείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού που δεινοπαθεί από την πολιτική της υποδούλωσης την οποία έχουν επιβάλει οι δανειστές.

Οι όποιες αντιδράσεις, οι «ψευτοτσαπουκάδες» και οι «τζάμπα μαγκιές» στην τρόικα δεν περνούν πλέον. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και είναι θέμα χρόνου πότε θα συμπαρασύρει την κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου.






tripoklodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου