Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ποια ονόματα «παίζουν» για τις Περιφέρειες στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές - Οι πρώτες λίστες της ΝΔ

Ποια ονόματα «παίζουν» για τις Περιφέρειες στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές - Οι πρώτες λίστες της ΝΔ  


«Φωτιά» έχει πάρει το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο προκειμένου να επιλεγούν τα πρόσωπα τα οποία θα πάρουν το χρίσμα της Συγγρού για τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Ελλάδας.
Η ΝΔ, αναμένεται να υποστηρίξει πρόσωπα ευρείας αποδοχής με κριτήριο όχι κυρίως την κομματική σημαία, αλλά την προσωπικότητα τους και την απήχηση που έχουν, αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής.

  • Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι για την Περιφέρεια Αττικής
Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχουν αρκετά στελέχη τα οποία είναι υπέρ της στήριξης του Γιάννη Σγουρού από την ΝΔ, λόγω της θετικής παρουσίας του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ίδια στιγμή ωστόσο υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο ρεύμα το οποίο είναι υπέρ της υποψηφιότητας του Μάκη Βορίδη, θεωρώντας πως μπορεί να συσπειρώσει αρκετές δυνάμεις, δεδομένου ότι ο «πυρήνας» των ψηφοφόρων του βρίσκεται στην καρδιά της Περιφέρειας.
  • Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι στην Κεντρική Μακεδονία
Για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, επικρατέστερος παραμένει ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρά τον πρόσφατο σάλο που είχε δημιουργηθεί με την επίθεση που εξαπέλυσε στο ΠΑΣΟΚ την 28η Οκτωβρίου, καθώς θεωρείται ότι έχει αρκετά μεγάλη αποδοχή στους ψηφοφόρους της ΝΔ.
  • Ποια ονόματα βρίσκονται στο τραπέζι για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης
Για την Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, επικρατέστερος φέρεται να είναι ο πρώην νομάρχης Θρακης Γιώργος Παυλίδης, ενώ την ίδια στιγμή την επιθυμία του να κατέβει υποψήφιος έχει διατυπώσει και ο Σταύρος Καλέτσης. Ωστόσο όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής η ΝΔ εξετάζει άλλα ονόματα. Πάντως, χρίσμα σε κάθε περίπτωση θα πάρουν οι εν ενεργεία περιφερειάρχες: Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Δάκης, Θεσσαλίας ο Κώστας Αγοραστός, Ιονίων Νήσων ο Σπύρος Σπύρου.
  • Στερεά Ελλάδα
Στη Στερεά Ελλάδα, ο πρώην υπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική σου εκστρατεία, ωστόσο «δυνατό χαρτί» θεωρείται και ο Κώστας Μπακογιάννης αν και μέχρι στιγμής ο ίδιος αναφέρει πως προτεραιότητα του είναι το Καρπενήσι του οποίου είναι δήμαρχος.
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
Στην Πελοπόννησο, η ΝΔ δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα «θερμή» στην υποστήριξη του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλή, παρά το γεγονός πως αρκετά «γαλάζια» στελέχη της Αυτοδιοίκησης αναφέρονται με πολύ θετικά λόγια στο πρόσωπο του και όπως φαίνεται η Συγγρού προσανατολίζεται σε κάποιο εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος, ή κάποιον «αυθεντικό» γαλάζιο για την θέση του Περιφερειάρχη.
  • Νότιο Αιγαίο
Στο νότιο Αιγαίο, ακούγονται φημολογίες για τον Γιάννη Παππά, ωστόσο η αναζήτηση συνεχίζεται
  • Περιφέρεια Κρήτης
Στην Περιφέρεια Κρήτης, τα ονόματα που ακούγονται μέχρι στιγμής είναι ο βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης, καθώς και ο γενικός γραμματέας Ανάπτυξης Απόστολος Τσόκας.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου