Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ο Άντωνης και ο Άδωνις ....ήτανε μαζί στην ΠΟΛΑΝ.‏

( Άντωνης λέξη δάνειο ....προς την Αραμαϊκή; )

Ο Άδωνις: "....Ως φοιτητής είχε ενταχθεί στη νεολαιίστικη φοιτητική παράταξη «ΔΑΠ-ΝΔΦΚ» του κόμματος «Νέα Δημοκρατία», από την οποία αποχώρησε ακολουθώντας τον Αντώνη Σαμαρά στην 
«Πολιτική Άνοιξη».

"....έγινε συνιδρυτής, μαζί με τον τέκτονα-επιφανή μασώνο [2] Ραδάμανθυ Αναστασάκη και ίδρυσαν τις εφημερίδες «Ελληνική Αγωγή» και «Ιδεοθέατρο»,..."

"....ο παππούς του Σπύρος Βλασόπουλος, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Η Πρωϊα», ευνοήθηκε από μια αγοραπωλησία. Εκείνη την εποχή η Ενωση Συντακτών Αθήνας αγόρασε μια μεγάλη έκταση στην Εκάλη και τα οικόπεδα πουλήθηκαν σε μέλη της ΕΣΗΕΑ...."
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΕ:


Live-Pedia.gr
Γεωργιάδης Άδωνις-Σπυρίδων

Ο Άδωνις-Σπύρος Γεωργιάδης, φιλόλογος-ιστορικός, συγγραφέας, εκδότης, τηλεοπτικός πωλητής βιβλίων και πολιτικός που διατέλεσε υφυπουργός, γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1972 και κατοικεί, στην Εκάλη Αττικής. Είναι παντρεμένος δύο φορές, το 1999 με την Μαρία Φρονιμίδου, με την οποία χώρισαν το 2001, ενώ το 2003 γνώρισε την μαέστρο και συνθέτη κλασικής μουσικής Ευγενία Καραγιαννίδου, πρώην σύζυγο του ζωγράφου Θεόδωρου Μανωλίδη, με την οποία επισημοποίησαν [1] τη σχέση τους στις 22 Ιουνίου 2009 στον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου της Γλυφάδας και έχουν αποκτήσει το 2005, τον Αθανάσιο-Περσέα.
Γονείς του ήταν ο εκδότης Αθανάσιος Γεωργιάδης, που πέθανε από ανακοπή καρδιάς στις 5 Μαρτίου 1990, με καταγωγή από το Αμύνταιο Φλώρινας και η Παρασκευή Βλασσοπούλου, δευτερότοκη κόρη του Σπύρου Βλασσόπουλου, δημοσιογράφου και αρχισυντάκτη τη εφημερίδας «Η Πρωία», γραμματέας του τότε βουλευτή Παύλου Βαρδινογιάννη και στη συνέχεια υπάλληλος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, [Ε.Ο.Τ.], μέχρι τη συνταξιοδότησή της. Είναι ο τριτότοκος γιος της οικογένειας και έχει δύο ακόμη αδέλφια, τον πρωτότοκο Λεωνίδα και τον Αλέξανδρο.
Μετά το θάνατο του πατέρα του είναι συνιδιοκτήτης και ανέλαβε Διευθυντής των εκδόσεων «Γεωργιάδη-Βιβλιοθήκη των Ελλήνων», ενώ έγινε συνιδρυτής, μαζί με τον τέκτονα-επιφανή μασώνο [2] Ραδάμανθυ Αναστασάκη και ίδρυσαν τις εφημερίδες «Ελληνική Αγωγή» και «Ιδεοθέατρο», όμως το 1993 διέλυσαν τη συνεργασία τους. Το 1994, ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «Ελληνική Αγωγή» με σκοπό τη διδασκαλία και την εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσης, σε παιδιά και σε ενήλικες και το 1995, καθώς είχε διατηρήσει την ιδιοκτησία της τριμηνιαίας εφημερίδος «Ελληνική Αγωγή», την οποία το 2001 μετέτρεψε σε περιοδικό, ενώ εξέδωσε και το περιοδικό «Ελλήνων Ιστορία».

Το 1998, ήταν μαζί με το δημοσιογράφο Κώστα Χούντα, συνδιευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Ηρόδοτος 107,4», ενώ από το 2003, συνεργάζεται σε σταθερή βάση με τον τηλεοπτικούς σταθμούς «Τηλεάστυ» και «Blue Sky», όπου παρουσιάζει την εκπομπή τηλεοπτικών πωλήσεων, «Ελλήνων Έγερσις».

Ως φοιτητής είχε ενταχθεί στη νεολαιίστικη φοιτητική παράταξη «ΔΑΠ-ΝΔΦΚ» του κόμματος «Νέα Δημοκρατία», από την οποία αποχώρησε ακολουθώντας τον Αντώνη Σαμαρά στην «Πολιτική Άνοιξη». Το 2002, εκλέχθηκε αντιπρόεδρος του σωματείου , «Σύλλογος Ποντίων Αχαρνών & Αττικής, Καπετάν Ευκλείδης».

http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82_%CE%86%CE%B4%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%80%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BD

Η ζωή του πιτσιρικά από την Εκάλη που μεγάλωσε απότομα

http://www.thermopilai.org/content/adonis-georgiades-e-zoe-tou-pitsirika-apo-ten-ekale-pou-megalose-apotoma


ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ένα παιδί που μεγάλωσε στην Εκάλη, όχι επειδή η οικογένειά του ήταν πλούσια αλλά περισσότερο από τύχη, ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας για να παντρευτεί τον μεγάλο του έρωτα. Ο Αδωνις Γεωργιάδης έζησε μια ζωή όπου από μικρός κλήθηκε να συμπεριφερθεί ως ενήλικας, λάτρεψε τα αρχαία συγγράμματα που του άφησε κληρονομιά ο πατέρας του και στα 27 του χρόνια παντρεύτηκε τη γυναίκα που ερωτεύτηκε στο Δημοτικό. Ο γάμος τους όμως έληξε συναινετικά τρία χρόνια αργότερα. Υστερα ήρθε η Ευγενία…

Το πρώτο χτύπημα της μοίρας για τον Αδωνη ήρθε σε ηλικία 18 χρόνων, όταν έχασε ξαφνικά τον πατέρα του. Τρία χρόνια αργότερα η μητέρα του χάνει τη μάχη με την επάρατο νόσο. Την προηγούμενη εβδομάδα παντρεύτηκε τη μητέρα του γιου του και παρουσιάστρια της «Στιγμής της αλήθειας».



Ο Αδωνις Γεωργιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Εκάλη, χωρίς να ανήκει στην προνομιούχα τάξη ως ο γόνος μιας εύπορης οικογένειας, αλλά περισσότερο από τύχη. Ηταν τη δεκαετία του ’30, όταν ο παππούς του Σπύρος Βλασόπουλος, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Η Πρωία», ευνοήθηκε από μια αγοραπωλησία. Εκείνη την εποχή η Ενωση Συντακτών Αθήνας αγόρασε μια μεγάλη έκταση στην Εκάλη και τα οικόπεδα πουλήθηκαν σε μέλη της ΕΣΗΕΑ. Ενας από τους αγοραστές οικοπέδων ήταν και ο παππούς του Αδωνη Γεωργιάδη, που έδωσε αργότερα το σπίτι αυτό ως προίκα στη μεγάλη κόρη του Αμαλία. Στη μητέρα του Αδωνη έδωσε το διαμέρισμα που διατηρούσε στην οδό Ηπείρου. Οταν οι δυο αδερφές παντρεύτηκαν αποφάσισαν να ανταλλάξουν την προίκα τους και αυτό ήταν κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τον πατέρα του βουλευτή, αφού ήθελε να μένει στην εξοχή. Οι γονείς του γνωρίστηκαν όταν η μητέρα του Παρασκευήεργαζόταν στο γραφείο του Παύλου Βαρδινογιάννη -λίγα χρόνια μετά εργάστηκε στον ΕΟΤ μέχρι τη συνταξιοδότησή της- την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομίας επί κυβερνήσεως του Γεωργίου Παπανδρέου. Ο πατέρας του Αδωνη, Θανάσης, όταν ήρθε στην Αθήνα από το Αμύνταιο της Φλώρινας ήθελε να εργαστεί στο Δημόσιο. Πήγε λοιπόν στο γραφείο του τότε υπουργού Παύλου Βαρδινογιάννη να ζητήσει μια θέση εργασίας. Μπορεί η δουλειά που έψαχνε να μην ήρθε ποτέ, όμως εκεί γνωρίστηκε με την Παρασκευή Βλασοπούλου, την οποία ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε λίγο καιρό αργότερα. Παράλληλα εργάστηκε ως συγγραφέας και ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τις εκδόσεις, κάτι που συνεχίζει ακόμη και σήμερα ο Αδωνις Γεωργιάδης, μαζί με τον μεγάλο του αδερφό Λεωνίδα. Ο τελευταίος, 41 ετών σήμερα, σπούδασε μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ενώ ο δεύτερος αδερφός του βουλευτή ο Αλέξανδρος, 37 ετών, σπούδασε ηχοληψία και διατηρεί κατάστημα με ακουστικά βαρηκοΐας.
Γιώργος Δ Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου