Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Δημοσκόπηση News-UP.gr: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή!

dimoskopisi2 

 Σήμερα ολοκληρώθηκε η δημοσκόπηση που είχε ξεκινήσει στις 10.10.2013. Όπως σας είχαμε προαναγγείλει η δημοσκόπηση θα είχε διάρκεια ενός μήνα. Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που μας στηρίζεται και αυτό φάνηκε για άλλη μια φορά με την ανταπόκριση που δείξατε στην διαδικτυακή δημοσκόπηση του News-UP.gr.
Σε αυτό το σημείο θα χρειαστεί να διευκρινίσουμε ότι στην δημοσκόπηση διάρκειας ενός μήνα, ψήφισαν κάτι παραπάνω από 7.000 ξεχωριστούς επισκέπτες του site. Επίσης, τα αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν παρακάτω, δεν είναι απαραίτητο ότι αντιπροσωπεύουν το πραγματικό ποσοστό της κοινωνίας και των κομμάτων, αλλά το ποσοστό που ψήφισαν οι επισκέπτες του site και μόνο.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την δημοσκόπηση είναι σοκαριστικά, και πλέον μπαίνουμε σε διαδικασία σκέψης και προβληματισμού κατά πόσο ισχύουν 100% οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς από μεγάλες εταιρείες και ΜΜΕ.
Πιο συγκεκριμένα στην δημοσκόπηση του News-UP.gr, ως πρώτο κόμμα εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό που αγγίζει το 27%. Η έκπληξη δεν είναι στο πρώτο κόμμα, αλλά στο δεύτερο, καθώς την δεύτερη θέση την έχει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 18%. Στη συνέχεια ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 15%, και τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους καθώς οι ΑΝ.ΕΛ. πιάνουν το 8% και ύστερα το ΚΚΕ με 4%, και ΛΑ.ΟΣ., ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν το καθένα από 3%.
Εκτός από τα ποσοστά των κομμάτων η απάντηση “Κανένα από τα παραπάνω” συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξεως του 15%, αλλά και το “ΔΞ / ΔΑ” αγγίζει το 4%.
Στην παρακάτω εικόνα μπορούμε να διακρίνουμε αναλυτικά τα ποσοστά όλων των κομμάτων:
dimoskopisi news-up.gr
Πέρα από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων μπορούμε να σχολιάσουμε και άλλα πράγματα από την συγκεκριμένη δημοσκόπηση.
Πρώτα απ’ όλα παρατηρούμε ότι η Νέα Δημοκρατία, έχει ήδη αρχίσει και χάνει ψηφοφόρους καθώς οι πιο πολύ έχουν “μετακομίσει” σε Χρυσή Αυγή και ΛΑ.ΟΣ. Έτσι δικαιολογείται το ότι πλέον η Χρυσή Αυγή είναι δεύτερο κόμμα, και η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην τρίτη θέση. Είναι αξιοπερίεργο, πως η Χρυσή Αυγή κατάφερε και ανέβασε τα ποσοστά της ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις.
Παράλληλα, εκτός από την άνοδο της Χρυσής Αυγής, μπορούμε να διακρίνουμε άνοδο σε άλλα δυο κόμματα. Το ένα από τα δυο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη βουλή και είναι το κόμμα του Π. Καμμένου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε σχέση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζονται με ανοδικές τάσεις, καθώς στο παρελθόν έπαιρναν περίπου το 6%.
Το δεύτερο κόμμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή εκτός βουλής, αλλά με τα συγκεκριμένα ποσοστά το ΛΑ.ΟΣ. “χτυπάει” θέση για την είσοδό του στη βουλή. Τέλος, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν μια συνεχόμενη τάση προς την έξοδο της βουλής καθώς τα ποσοστά τους αντί να ανεβαίνουν, τα βλέπουμε συνεχώς και κατεβαίνουν -πολύ πιθανόν στις επόμενες εκλογές να μην καταφέρουν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ψηφοφόρων-.
Η απάντηση “Κανένα κόμμα από τα παραπάνω” λαμβάνει αρκετά μεγάλο ποσοστό καθώς συγκεντρώνει το 15% των ερωτηθέντων. Αυτό δείχνει το ότι ο κόσμος δεν πιστεύει πως αυτή τη στιγμή υπάρχει κάποιο κόμμα το οποίο μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα ή έχει προτίμηση σε κάποιο άλλο κόμμα το οποίο δεν βρίσκεται στη λίστα. Επίσης, το “ΔΞ / ΔΑ” συγκεντρώνει το 4%.
Καταλήγοντας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά για την συμμετοχή σας. Το News-UP.gr θα συνεχίσει στο μέλλον αντίστοιχες δημοσκοπήσεις, αλλά και ενέργειες που δίνουν την ευκαιρία στον αναγνώστη να συμμετέχει. Εκτός από μια ενέργεια όπως οι δημοσκοπήσεις, έχει αρχίσει και το “your voice…up!” στο οποίο μπορείτε να μας γράφετε καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου