Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Αυτά είναι τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για το 2012

Αυτά είναι τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για το 2012 

Στην ιστοσελίδα της Βουλής αναρτήθηκαν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) του οικονομικού έτους 2012 για τα πολιτικά πρόσωπα.
Μέχρι τις 16 Ιανουαρίου του 2014 θα παραμείνουν αναρτημένες οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2012 του πρωθυπουργού, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, υπουργών, βουλευτών και ευρωβουλευτών, όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των κομμάτων, και των συζύγων και ανήλικων τέκνων τους που αναρτήθηκαν στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας στον ιστότοπο της Βουλής.

Πρόκειται για 694 δηλώσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν από τον Πρωθυπουργό, τους τέως Πρωθυπουργούς, υπουργούς, υφυπουργούς, εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, τέως υπουργούς και υφυπουργούς, βουλευτές και ευρωβουλευτές νυν και τέως και τους υπευθύνους νυν και τέως των οικονομικών των κομμάτων.
Παραδίδοντας στους δημοσιογράφους τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, ο αρμόδιος για τον έλεγχο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής ανέφερε ότι οι ορκωτοί ελεγκτές διενήργησαν τον έλεγχο των δηλώσεων και των δικαιολογητικών που υπεβλήθησαν και όπου συνέντρεχε περίπτωση κάλεσαν τους υπόχρεους προς παροχής διευκρινίσεων και τελικώς συνέταξαν ατομικές εκθέσεις ελέγχου για κάθε ελεγχόμενο.
Στις εκθέσεις αυτές, μετά από σχετικό έλεγχο, έγινε πλήρης καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σ΄ αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιριών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και τυχόν συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις).
Ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στη διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υπόχρεων, δικαιολογείται από το ύψος της πάσης φύσεως εσόδων αυτών, σε συνδυασμό με τις δαπάνες διαβιώσεώς τους.
Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων θα παραμείνουν αναρτημένες για ένα μήνα, έως την 16η Ιανουαρίου 2014.
Να σημειωθεί ότι ύστερα από αλλαγή στον νόμο περί πόθεν έσχες, θα δημοσιοποιούνται πλέον μόνο οι μεταβολές και αυτό θα ισχύσει για τη χρήση του 2013.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου