Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ξεπούλησαν τον ΕΟΠΠΥ για 4,5 εκατ. ευρώ σε Γερμανούς

Ξεπούλησαν τον ΕΟΠΠΥ για 4,5 εκατ. ευρώ σε Γερμανούς
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την σφραγίδα των «φίλων» Γερμανών προωθεί η κυβέρνηση, μία γεύση της οποίας θα πάρουμε την Τετάρτη από την Βουλή, όπου θα συζητηθεί το πόρισμα της αξιολόγησης για τον ΕΟΠΥΥ που θα δοθεί επίσημα την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου.
Βεβαίως το πόρισμα της ΠΦΥ που θα δοθεί στους Γερμανούς «με το κλειδί στο χέρι» -και θα κοστίσει στον ελληνικό λαό 4,5 εκατ. ευρώ- δεν είναι καινούριο νέο.
Ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου, πρωτοσυζητήθηκε το θέμα, όταν ήταν σε εξέλιξη ο διάλογος για την επόμενη ημέρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τα πορίσματα (Σουλιώτη, Θεοδωράκη, Κοντού – ΕΟΠΥΥ, νοσοκομειακών γιατρών) να διαδέχονται το ένα το άλλο.
Τελικά ο διάλογος, παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε και στην Βουλή, όπως πολλοί υποστήριξαν από την υγειονομική αγορά, ήταν μάλλον προσχηματικός, αφού η απόφαση ήταν ειλημμένη, δηλαδή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να δοθεί στην Task Force και στους Γερμανούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Γερμανοί είναι αυτοί που θα αναλάβουν να συστήσουν τον καινούριο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα έχει ρόλο μόνο αγοραστή, θα δώσουν τα Κέντρα Υγείας σε ιδιώτες (το είχε αποκαλύψει η NEWSBOMB) , ενώ το πλάνο περιέχει και πολλές απολύσεις.
Ήδη μία γεύση των απολύσεων παίρνουμε τις ημέρες αυτές, αφού η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, κατόπιν εντολής της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας απέλυσε τη Δευτέρα, 663 γιατρούς του Οργανισμού, οι οποίοι απεργούν. Οι απολύσεις είχαν προαναγγελθεί φυσικά από την περασμένη εβδομάδα, όταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός και ο υφυπουργός κ.κ. Γεωργιάδης και Μπέζας, είχαν τονίσει ότι δεν είναι ηθικό θέμα, οι γιατροί αυτοί το πρωί να απεργούν και το απόγευμα να δέχονται επισκέψεις στο ιατρείο τους.



πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου