Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Εμφύλιος στο Μέγαρο Μαξίμου

Εσωτερική άποψη του Μεγάρου Μαξίμου

Όταν το καράβι βουλιάζει, τα ποντίκια το εγκαταλείπουν. Ενίοτε, όταν οδεύει ολοταχώς προς την ξέρα, τα… ποντίκια τσακώνονται για τις ευθύνες. 

Κάπως έτσι είναι η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η οποία έχει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της τρόικας, την δημοσκοπική κατάρρευση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την ελληνική κοινωνία η οποία βρίσκεται απέναντί της και φυσικά τα στρατηγικά αδιέξοδα της ξενόδουλης πολιτικής πλήρους υποταγής στους δανειστές που ακολουθεί. 


Τα «όργανα», ωστόσο, πλέον έχουν αρχίσει να «βαρούν» και εντός του Μεγάρου Μαξίμου, εντός του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού. Ήδη διάφορα πουλάκια «κελαηδούν», ότι η συμβουλευτική ομάδα του Αντώνη Σαμαρά δεν συνιστά και τόσο αρραγές μέτωπο. Μέσα σε αυτό το κλίμα έρχεται το σαμαρικό antinews.gr να επιβεβαιώσει με δύο διαδοχικά άρθρα ότι… κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Στο πρώτο άρθρο με τίτλο «Τα νέα Ιουλιανά και η χειμερία νάρκη του Μαξίμου» η ιστοσελίδα αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων «Είναι καιρός να ξυπνήσουν ορισμένοι παρατρεχάμενοι και δήθεν αυθεντίες που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό. Ας βγουν λίγο από τη γυάλα τους, ας δουν τι γίνεται στον πραγματικό κόσμο. Μια βόλτα να κάνουν μέχρι τα βουλευτικά γραφεία, μια – δυο κουβέντες να πουν με ανθρώπους που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα και ίσως αντιληφθούν τι πραγματικά συμβαίνει».

Σε δεύτερο άρθρο με τίτλο «Τι συμβαίνει με τον Καραμανλή, τη Ντόρα, τον Τσίπρα και τον … Μαρκεζίνη;», το antinews σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο κ. Μαρκεζίνης δίνει μια συνέντευξη στην Κυριακάτικη Δημοκρατία και τι λέει; Για τον Σαμαρά ότι κάνει κινήσεις που δείχνουν άνθρωπο που θέλει να μείνει κολλημένος στην καρέκλα του επηρεαζόμενος από συμβούλους του. «Αν ήμουν στη θέση του θα σκεφτόμουν την υστεροφημία μου», λέει. Μα και στο antinews λέμε για τους συμβούλους και παρατρεχάμενους».

Την ίδια στιγμή στα δημοσιογραφικά γραφεία φθάνουν πληροφορίες για βέλη που εκτοξεύονται στο παρασκήνιο ανάμεσα σε συμβούλους πρωθυπουργού, τα οποία αφορούν στις ευθύνες για σειρά λάθος χειρισμών από το Μέγαρο Μαξίμου σε σημαντικά θέματα. Όπως έλεγε πρόσωπο το οποίο γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά «Κάποιοι από τους συμβούλους του πρωθυπουργού έχουν φθάσει στο σημείο να υποστηρίζουν σε ιδιωτικές συζητήσεις, ότι κάποιος άλλος σύμβουλος του Σαμαρά είναι εκείνος ο οποίος διαρρέει στοιχεία δεξιά και αριστερά, με μοναδικό στόχο να διατηρείται ανέπαφος στη θέση του και να απολαμβάνει εκείνος της μεγαλύτερης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού». Μάλιστα δημοσιογράφοι επιβεβαιώνουν την ύπαρξη διαρροέα εντός του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος τους παρέχει πληροφορίες και στοιχεία. 

Από εκεί και πέρα σε κύκλους που στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά εδώ και χρόνια, εκδηλώνεται όλο και περισσότερο μεγάλη δυσφορία για το πρωθυπουργικό επιτελείο, το οποίο λένε ότι λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα την παραμονή στην εξουσία για όσο γίνεται περισσότερο χρονικό διάστημα. Αυτή ακριβώς τη δυσαρέσκεια αποτυπώνουν τα παραπάνω άρθρα που δημοσίευσε το σαμαρικό antinews.gr. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ήδη κάποια από τα στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, παρά την δεδομένη στήριξη που δείχνουν προς το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, προσπαθούν από τώρα να στήσουν γέφυρες προς την διάδοχη πολιτική κατάσταση με μοναδικό σκοπό την προσωπική τους διάσωση από το κυβερνητικό ναυάγιο. 

Πάντως όσο θα καθίσταται αντιληπτό ότι η κυβερνητική πολιτική είναι αδιέξοδη και δεν είναι δυνατόν να οδηγήσει όχι μόνο σε απτά αποτελέσματα, αλλά στην καταστροφή τόσο θα κλιμακώνεται ο «εμφύλιος πόλεμος» που έχει ξεσπάσει στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Ένα είναι βέβαιο: Δεν θα μένει για πολύ καιρό ακόμη κρυφός και ο νοών νοείτω... 

periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου