Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Να τον χαίρονται, εκεί στου Μαξίμου...

Ανοίγει η ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα απολύτως λογικό αν αναλογιστεί κανείς τις πολιτικές που έχει ασκήσει η τραγική για τη χώρα ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας. Ο κ. Σαμαράς δεν δικαιούται να υποστηρίξει πλέον ότι δεν "ήξερε" για τον υπουργό του. Η κυβέρνηση  θα πληρώσει ακριβά τις επιλογές Στουρνάρα για ακίνητα και ασφαλισμένους. Αυτό δείχνουν ήδη οι δημοκοπήσεις.

Ο κ. Στουρνάρας έχει ανοίξει πόλεμο κατά του ελληνικού λαού. Ο ίδιος μπορεί να νομίζει ότι ζει μία δεύτερη νιότη στην ΚΝΕ, αλλά κάποιος θα πρέπει να τον πληροφορήσει ότι οι κάτοικοι της Εκάλης είναι κι αυτοί  Έλληνες. Όπως και οι επαγγελματίες που είχαν την ατυχία να χρεοκοπήσουν και γι΄ αυτό το λόγο κυνηγιούνται ανελέητα από το κράτος.


Έδωσε χτες συνέντευξη στην εφημερίδα "Το Βήμα" και υποστήριξε με σθένος ότι θα πρέπει επιτέλους να πληρώσει και η Εκάλη. Με την ίδια συνέντευξη άνοιξε ένα μέτωπο κατά των "φιλελευθέρων" και τους κατηγόρησε ότι  ηγούνται της εκστρατείας κατά της φορολογίας των ακινήτων. Μάλλον η Δράση του κ. Σκυλακάκη και του κ. Μάνου θα πρέπει να του στείλει  λουλούδια που την αναγόρευσε ως μοναδική, στην πράξη, αντίπαλο της πολιτικής του στα ακίνητα!

Καλή προσπάθεια να το "παίξει" Ρομπέν των αδυνάτων, αλλά νομίζουμε ότι οι ίδιοι οι αδύναμοι έχουν άλλη άποψη για το ρόλο του και τις πολιτικές του. Δεν έχει παρά να περιοδεύσει στα δυτικά προάστια για να εισπράξει τα εύσημα για τις χτεσινές του δηλώσεις στο Βήμα.

Ο κ. Στουρνάρας έχει μια και μόνο πρόταση για την κρίση: Φόρους, φόρους, φόρους. Στην ΚΝΕ δεν είχε μάθει κάτι για τον περιορισμό του κράτους. Το καταλαβαίνουμε. Ούτε στο ΠΑΣΟΚ αργότερα έμαθε από τον κ. Παπαντωνίου κάτι σχετικό. Κι ο κ. Παπαντωνίου ήταν ένας κρατιστής. Πως περιμένει, λοιπόν, κανείς από τον κ. Στουρνάρα να ασκήσει μία άλλη πολιτική;

Το κακό δεν είναι ότι δεν ασκεί φιλελεύθερη πολιτική. Δε την έμαθε, δεν θα του πάρουμε και το κεφάλι γι΄ αυτό! Εδώ δεν ασκεί την τοιούτη πολιτική ο κ. Χατζιδάκης, η ελπίδα της φιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και έχουμε αξιώσεις από τον κ. Στουρνάρα;

Το κακό, Αντώνη, είναι ότι ο κ. Στουρνάρας συμπεριφέρεται όπως οι σωματοφύλακες της πολιτικής του Ανδρέα Παπανδρέου στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η αλαζονεία του εξοργίζει και κάνει πολλούς από τους ψηφοφόρους του Μαΐου και περισσότερο του Ιουνίου να πιστέψουν ότι έκαναν λάθος και ψήφισαν Ν.Δ.   Διότι εκείνοι ψήφισαν την σωτηρία της χώρας από την μαφία της δραχμής. Δεν ψήφισαν έναν υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε μία θέση τόσο σημαντική όσο αυτή του υπουργείου Οικονομίας.


Θανάσης Μαυρίδης

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου