Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ο φόβος της κατάρρευσης της κυβέρνησης Σαμαρά πυροδοτεί σενάρια... πολιτικής ανωμαλίας

Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Ως σενάριο πολιτικής ανωμαλίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, το ενδεχόμενο να προκύψει μια άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, χωρίς δηλαδή την διεξαγωγή εκλογών, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Καθημερινή». Πολύ σωστά το λέει ο πρωθυπουργός, εκείνος που ακόμα δεν έχει διαπραγματευτεί, καθώς τα κυβερνητικά στελέχη με «αρχηγό» τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τονίζουν πια ανοικτά και χωρίς να κρύβονται ότι μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν έχει διαπραγματευτεί με τους εταίρους – δανειστές, γιατί έψαχνε εναγωνίως να βρει πρωτογενές πλεόνασμα.
Ακόμα και τώρα που το πρωτογενές πλεόνασμα «επετεύχθη» πάλι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν διαπραγματεύεται με την Άνγκελα Μέρκελ και την «παρέα» της, καθώς περιμένει την πιστοποίηση του …πλεονάσματος, τον Απρίλιο, έναν μήνα δηλαδή πριν από την διεξαγωγή περιφερειακών, αλλά και των ευρωπαϊκών εκλογών.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, έχοντας αποτύχει παταγωδώς σε οποιαδήποτε προσπάθεια για «success story», ψάχνει να βρει ένα …πρωτογενές πλεόνασμα να «πουλήσει» προεκλογικά στους ιθαγενείς, των οποίων την συντριπτική πλειονότητα έχει εξαθλιώσει με τα άγρια μέτρα λιτότητας, για τα οποία εντέλλεται με τα περίφημα e – mails της τρόικα. Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τον γνωστό Επίτροπο, Όλι Ρεν, ο οποίος τόλμησε ως αρχηγός της «παρέας» Μέρκελ να ρωτήσει την ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση αν θέλει η Ελλάδα να είναι εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. Σημασία δεν έχει η ερώτηση κάποιας μαριονέτας όπως ο Όλι Ρεν. Σημασία έχει ότι αυτά τα υποκινούμενα νεοφιλελευθεροειδή υβρίδια διαλύουν την Ευρώπη και κάνουν και ερωτήσεις κι από πάνω σε εκείνους που τολμούν να αντιστέκονται στους υποταγμένους της Φρανκφούρτης.

Πίσω πάλι στην Ελλάδα. Το σενάριο της πολιτικής ανωμαλίας και των σκοτεινών δυνάμεων που εκτοξεύει ένας πανικόβλητος πρωθυπουργός, με έναν ακόμα πιο πανικόβλητο και εκτός πλέον παιχνιδιού αντιπρόεδρό του, δεν ίσχυσε όταν κάποια πολιτικά στελέχη, τα οποία έτυχε να είναι βουλευτές του «ΠΑΣΟΚ» απειλούσαν το 2011 να «ρίξουν» τον νόμιμα εκλεγμένο από τον ελληνικό λαό πρωθυπουργό της χώρας επειδή ζήτησε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Πρόκειται για τους γνωστούς βουλευτές που σηκώνουν κάθε φορά το χεράκι τους λέγοντας «ΝΑΙ» σε όλα, τολμώντας μάλιστα ξεδιάντροπα να δικαιολογούνται τονίζοντας ότι «σώζουν την χώρα». Τραγική ειρωνεία. Η χώρα σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία να έχει την ατυχία να κυβερνάται από τα απομεινάρια ενός ακραία νεοφιλελεύθερου και μεταλλαγμένου «ΠΑΣΟΚ» και μιας ΝΔ, η οποία μόνο με την ΠΟΛΑΝ μπορεί να συγκριθεί.

Με την προώθηση …Παπαδήμου, στο αξίωμα του πρωθυπουργού, ήταν όλα καλώς καμωμένα για τον Αντώνη Σαμαρά. Σήμερα είναι πολιτική ανωμαλία. Ασφαλώς και είναι, όπως επίσης πολιτική ανωμαλία είναι να μη θέλει η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού εκείνους που τον κορόιδεψαν και να αρνείται η κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή να παραιτηθεί και να προκηρύξει, για το καλό της χώρας, εθνικές εκλογές. Ας αφήσει λοιπόν τα σκοτάδια στην ησυχία τους ο πρωθυπουργός. Σκοτάδι για την χώρα είναι η ύπαρξη μιας βλαχομπαρόκ ολιγαρχίας, η οποία τόσα χρόνια ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις, λεηλατούσε τους εθνικούς πόρους και τα δανεικά και τώρα που βλέπει το «παιχνίδι» να χάνεται για αυτήν με την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα να υποκύψει  στα δομημένα συμφέροντα και να δέχεται έναν πρωτοφανή ανηλεή πόλεμο από αυτά. Αρκεί κάποιος να ανοίξει την τηλεόρασή του ή να διαβάσει μια εφημερίδα και θα καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

Ο Αντώνης Σαμαράς, προφανώς «ξεχνά» την αντιμνημονιακή του περίοδο και το «αντάρτικο». «Ξεχνά» τις δημόσιες δηλώσεις του για το τι θα φέρουν τα Μνημόνια στην χώρα. «Ξεχνά» τις προεκλογικές του εξαγγελίες τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2012. «Ξεχνά» το «ουδείς αναμάρτητος» ενώπιον της αυστηρής «δασκάλας»  - Γερμανίδας καγκελαρίου. Πλέον, ο πρωθυπουργός ότι και να δηλώνει, ότι και να λέει, γνωρίζει άριστα ότι είναι εκτεθειμένος απέναντι στον ελληνικό λαό. Κυρίως απέναντι στους ψηφοφόρους του, οι οποίοι έκαναν το μοιραίο λάθος και τον πίστεψαν. Άλλα υποσχέθηκε και άλλα έκανε και μάλιστα με μεγαλύτερη μανία και λύσσα. Είναι εκτεθειμένος απέναντι στην παράταξή του, η οποία επίσης έκανε το μοιραίο λάθος και του εμπιστεύτηκε της ηγεσία της.

Το να καταστραφεί πολιτικά η ΝΔ, όπως το «ΠΑΣΟΚ», λίγο πλέον απασχολεί τον ελληνικό λαό. Το να καταστραφεί όμως η χώρα με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο τιμόνι, η ελληνική κοινωνία δεν το διαπραγματεύεται πια. Ας προχωρήσει …χθες στην προκήρυξη εθνικών εκλογών ο πρωθυπουργός, αν ενδιαφέρεται για τη  χώρα και να είναι σίγουρος ότι το φως θα έλθει για αυτήν. Να είναι σίγουρος για αυτό. Ας μη ξεχνά ο πρωθυπουργός ότι πολιτική ανωμαλία είναι να μη θέλει ο λαός μια κυβέρνηση κι αυτή με επικοινωνιακά παιχνίδια και με την υποστήριξη της ολιγαρχίας να παραμένει γαντζωμένη στην εξουσία. Σε τελική ανάλυση, δεν έχει καν το δικαίωμα το σκοτάδι να διαμαρτύρεται για το σκοτάδι. Ο νοών νοείτω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου