Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ο Λοβέρδος ανοίγει την «πόρτα» και στο ΠΑΣΟΚ μετά την ΔΗΜΑΡ

Ο Λοβέρδος ανοίγει την «πόρτα» και στο ΠΑΣΟΚ μετά την ΔΗΜΑΡ
«Μήνυμα αποφασιστικότητας» για μία ισχυρή παρουσία της Νέας Ελλάδας στο πολιτικό σκηνικό, ενόψει και των δημοτικών εκλογών, σε θέση μάχης απέναντι στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με ανοιχτή την πόρτα για το ΠΑΣΟΚ, έστειλε σήμερα το βράδυ ο Ανδρέας Λοβέρδος στην πολιτική εκδήλωση του κόμματός του «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα».
Ένα χρόνο μετά την ίδρυση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙΚΣΣΥ) και επτά μήνες μετά την ίδρυση της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, ο κ. Λοβέρδος δηλώνει: «Είμαστε εδώ, στο προσκήνιο κι όχι κρυμμένοι ή σουλατσαδόροι, δήθεν περίσκεπτοι φορείς του τίποτε και εκπρόσωποι του κανενός» επισημαίνοντας ότι το κόμμα του μέσα από μία σοβαρή πορεία θα έχει το πρώτο τακτικό συνέδριο τον Μάρτιο του 2014. Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, κοινός στόχος με τη ΔΗΜΑΡ είναι η επανασύσταση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, της συγκρότησης του λεγόμενου τρίτου πόλου, γι αυτό και προχωρούν μαζί προς τη συγκρότηση ενός ενιαίου, μεγάλου «εκλογικού μετώπου» ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται.

Σε ερώτηση εάν έχει θέση και το ΠΑΣΟΚ μέσα σε όλα αυτά, απάντησε: «Ναι, αλλά αυτό απαιτεί και εκ μέρους του καθαρές κουβέντες και δύσκολες αποφάσεις». «Ας πάρουν τις αποφάσεις τους κι εμείς, έχοντας διαμορφώσει τη δημοκρατική, την προοδευτική συμπαράταξη ως ΔΗΜΑΡ, Νέα Ελλάδα και συνεργαζόμενοι, θα είμαστε στο προσκήνιο, έτοιμοι να τη διευρύνουμε και να δώσουμε όλοι μαζί τις μεγάλες μάχες» πρόσθεσε. «Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι πολιτικούς που μπορούν να εφαρμόσουν πολιτικές που δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά που φέρνουν ανάπτυξη» τόνισε ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για επιλογές «αυτόματου πιλότου, εύκολων λύσεων, με απλή διαχείριση της καθημερινότητας, κακές πρακτικές κομματικού παρελθόντος, αναξιοκρατικές επιλογές κομματικού χαρακτήρα στις θέσεις ευθύνης του δημόσιου τομέα, αντί για τις ουσιαστικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».
LOB
Ο κ. Λοβέρδος άσκησε κριτική και στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «λειτουργούσε και λειτουργεί και σήμερα χωρίς στρατηγική, στέλνοντας λάθος σήματα στην ελληνική κοινωνία. Αδυνατεί να καταλάβει τι έφταιξε, και η ηγεσία του δεν μπορεί να «γιάνει πληγές» και να δώσει λύσεις». Τέλος, ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα επισήμανε ότι η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης θα γίνει σε δύο φάσεις. «Τώρα, δηλαδή στις επόμενες εκλογές, θα δώσουμε το παρών, θα υπάρξουμε ως πολιτική δύναμη προοπτικής, με ισχυρή παρουσία και δύναμη στη Βουλή, και στις μεθεπόμενες εκλογές, δηλαδή πολύ σύντομα, θα καθορίζουμε εμείς τις εξελίξεις. Έχουμε δύναμη, έχουμε κουράγιο, έχουμε θέληση, έχουμε στρατηγική, γι' αυτό και έχουμε υπομονή» υπογράμμισε.





newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου