Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Αμαρτωλές "μπίζνες" Σαμαρά Βενιζέλου, Μπακογιάννη. Περί πολιτικής αλητείας ο λόγος...



Σήμερα η Γερμανία   με τις άθλιες πολιτικές λιτότητας οικοδομεί εντός της Ευρώπης την «κοινότητα του Νότου», τους φτωχούς συγγενείς και  δημιουργεί μια νέα τάξη εργαζομένων με τριτοκοσμικές αμοιβές, τους παρίες.    
Η Ελλάδα σε αυτή την Ευρωπαϊκή Κοινότητα του Νότου είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω έλλειψης πρωτογενούς παραγωγής, αναγκαίων υποδομών, ευέλικτων διαδικασιών και πολιτικής εντιμότητας. 
Οι επενδύσεις που γίνονται δεν έχουν απολύτως καμία αναπτυξιακή αξία. Είναι επενδύσεις οι οποίες θα λήξουν αφήνοντας πίσω μόνο παθητικό οικονομικό ή περιβαλλοντικό όπως στην περίπτωση των ορυχείων χρυσού της Χαλκιδικής ή επενδύσεις με ελάχιστη, μεσοπρόθεσμη αναπτυξιακή αξία για την χώρα και τεράστιο κέρδος για τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Αστέρας Βουλιαγμένης.
Στην Χαλκιδική πουλήθηκαν 317,000 στρ. συμπεριλαμβανομένων και των ορυχείων Χρυσού για 11,000,000 Ευρώ ενώ. Σήμερα η συνολική τους αξία  εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερη των 400,000,000 Ευρώ.


Η Έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης έχει βγει στο σφυρί για 250,000,000 Ευρώ για να χτιστεί μια ξενοδοχειακή μονάδα και ιδιωτικές βίλλες  όταν η αντικειμενική του αξία ξεπερνάει τα 2,000,000,000. Σε μια από τις εταιρείες που συμμετέχουν στον «διαγωνισμό», μεγαλομέτοχος και ιθύνων νους είναι ο Μίλτος Καμπουρίδης αδελφός της συζύγου του γιου της Ντόρας Μπακογιάννη και σύζυγος της Μαρίνας Βερνίκου κόρη του Γιώργου Βερνίκου στενού φίλου του Β. Βενιζέλου. Ακόμη και η εμπλοκή των γνωστών πολιτικο-επιχειρηματικών κύκλων δεν θα ενοχλούσε εάν ήταν μια δίκαιη συναλλαγή η οποία θα δημιουργούσε προστιθέμενη αξία στην τουριστική μας βιομηχανία και θέσεις εργασίες με έντιμους μισθούς. 
Το αναπτυξιακό μοντέλο που έχει επικρατήσει και εφαρμόζεται δεν βασίζεται στην δημιουργία συνθηκών και υποδομών που θα αυξήσουν τις παραγωγικές και εξαγωγικές μας δυνατότητες και θα δημιουργήσουν ένα υγιές και κοινωνικά δίκαιο εργασιακό περιβάλλον. Δυστυχώς είναι ένα  μοντέλο που ευνοεί τους κερδοσκόπους, τα μονοπώλια και τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που κυβερνούν την χώρα τα τελευταία 50 χρόνια και καπηλεύονται τον δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικών κρίσεων και κοινωνικής αποδόμησης (Friedman, Σχολή Σικάγου).
 Ο Ευρωπαϊκός νότος είναι μια χύτρα λαϊκής οργής που έχει υπερθερμανθεί. Εάν σύντομα δεν υπάρξει αλλαγή ρότας η οποία θα  ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα και θα αποδώσει κοινωνική δικαιοσύνη, η χύτρα θα σκάσει στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με απρόβλεπτες εξελίξεις. Εξελίξεις οι οποίες πιθανότατα να καταλήξουν και στην αποχώρηση πολλών χωρών από το Ευρώ.    





Μια Ελληνίδα με κοινή λογική και κριτική σκέψη!!!


Υ.Γ. : Το άρθρο το στάλθηκε στο blog μας, με την παράκληση της ως άνω υπογραφής. Μακάρι να υπάρξουν πραγματικά κι άλλες τέτοιες φωνές που θα παρακινήσουν τους πολίτες και θα επιταχύνουν την αυτοκάθαρση της πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου