Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Τσακαλώτος: Στον αέρα ο προϋπολογισμός - Αρχισε στη Βουλή η συζήτηση

Στη σκιά των συζητήσεων για περαιτέρω φτωχοποίηση των Ελλήνων με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ομαδικές απολύσεις και σειρά νέων μέτρων, άρχισε η συζήτηση το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2014, η οποία θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με την προβλεπόμενη ψηφοφορία.

Ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευ.Τσακαλώτος αμφισβητώντας τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση, τόνισε ότι «έχουμε έναν προϋπολογισμό στον αέρα που δεν έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και θα έχει πολλές αναθεωρήσεις».

Το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «συμφωνημένα εικονικό».


Ακόμη και βουλευτές της ΝΔ ζητούν φορολογική δικαιοσύνη, ζητώντας από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να επανεξετάσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων Κάλεσε μάλιστα τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου να ξαναδεί το θέμα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Φ. Σαχινίδης είπε, αναφορικά με την διαπραγμάτευση με την τρόικα, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια νέων μέτρων και η οικονομία δεν αντέχει άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων και αύξηση φορολογικών βαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου