Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Στουρνάρας: Μας έμεινε ακόμα μια στροφή, δεν αλλάζω πολιτική

Στουρνάρας: Μας έμεινε ακόμα μια στροφή, δεν αλλάζω πολιτική
«Έχω βαρύ καθήκον, δεν μπορώ να αλλάξω πολιτική γιατί έχουμε δεσμευτεί για συγκεκριμένους στόχους. Θέλω να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός».
Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα θέλοντας όπως είπε να στείλει μήνυμα στους επικριτές του.
«Μια στροφή μας έμεινε ακόμη για να πιάσουμε τους στόχους και και να πάμε στη μεγάλη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ώστε να μειώσουμε το χρέος και να βγούμε οριστικά από την κρίση» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Στουρνάρας.

Σε συνέντευξή του πάντως στη γαλλική εφημερίδα "Liberation", ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τόνισε ότι "αγγίζουν θέματα πολύ λεπτά κοινωνικά και πολιτικά, είτε αυτά αφορούν τις απολύσεις είτε τους πλειστηριασμούς, σε περίπτωση μη εξόφλησης των δανείων, που τώρα είναι παγωμένοι".
Ωστόσο ξεκαθάρισε: «Δεν θα πρέπει λόγω μη μειζόνων ζητημάτων να θέσουμε σε κίνδυνο την κυβέρνηση τη στιγμή που τα πράγματα πάνε καλύτερα. Η τρόικα θα πρέπει επίσης να καταλάβει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τους φόρους και να μειώνουμε τους μισθούς και τις συντάξεις».
Ερωτηθείς για τα φορολογικά έσοδα που παραμένουν ακόμη σε χαμηλό επίπεδο, ο υπουργός απέδωσε το φαινόμενο στη φοροδιαφυγή και στις φορολογικές εξαιρέσεις.



newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου