Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Tώρα και η "Καθημερινή" βλέπει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ...

Στην ολοσέλιδη συνέντευξη της εφημερίδας με τον Πέτρο Τατσόπουλο, τα πυρά στρέφονται εναντίον των στελεχών του κόμματος τα οποία «χρησιμοποιούν μια τακτική ζαχαριαδικής καταγωγής – που χωρίζει τον κόσμο σε χαφιέδες και ήρωες». Ομως στο εσωτερικό του έχουν επικρατήσει μετριοπαθέστερες φωνές, υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις με την ΕΕ:

«Σε διαβεβαιώ, στον βαθμό που καταλαβαίνω κι εγώ τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι στον σκληρό πυρήνα των αποφάσεων το πάνω χέρι το έχουν οι ρεαλιστές και, όπως σε όλα τα μεγάλα κόμματα, σημασία έχει ποιος παίρνει τις αποφάσεις. Αρα στον βαθμό που γνωρίζω και με κίνδυνο να διαψευστώ, ο εσωτερικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσανατολισμένος προς τον ρεαλισμό. Αλλά χρειάζεται διαρκής αγώνας για να επικρατήσει».

Ο δε Αλέξης Τσίπρας κράτησε διαφορετική στάση στην δική του περίπτωση, προσθέτει ο κύριος Τατσόπουλος: ««Ο Τσίπρας θέλησε αρχής εξ αρχής να με προστατέψει. Εν μέρει χάρη στον Τσίπρα παρέμεινα στο κόμμα».


Τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει, τέλος ,ως βασικό αποδέκτη το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της Καθημερινής, υπό τον τίτλο «Αναγκαία ωρίμανση»: « Ο κ. Τσίπρας έχει πλέον, λόγω του θεσμικού ρόλου του και των επαφών του με τους εταίρους μας, καθαρή εικόνα για το πού βρίσκεται η χώρα και ποιες είναι οι επιλογές όποιου την κυβερνάει. Δικαιολογία για τη συνέχιση της ακραίας και ανεύθυνης αντιπολίτευσης δεν υπάρχει. Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες. Απαιτούν και επιβάλλουν τη βίαιη ωρίμανση όλων μας», καταλήγει το άρθρο, αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκεται στην αρχή του: «Ο τόπος χρειάζεται μια καλή αντιπολίτευση όσο και μια καλή κυβέρνηση. Είναι σημαντικό οι πολίτες να νιώθουν την ασφάλεια μιας σοβαρής εναλλακτικής επιλογής».

Πόσο έχουν αλλάξει οι καιροί! Ενα χρόνο πριν, η Καθημερινή είχε εγκαινιάσει με ένα κύριο άρθρο την θεωρία των δύο άκρων, κάνοντας λόγο για «ακροδεξιά και ακροαριστερά τάγματα εφόδου». Την θεωρία είχε ενισχύσει από τις στήλες της ίδιας εφημερίδος ο κ. Σαχινίδης του ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη Χρυσή Αυγή, «καθώς προσφέρει την ευκαιρία στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς».

Η αλλαγή στάσης της Καθημερινής σχετίζεται ασφαλώς με τα σημερινά στρατηγικά αδιέξοδα της κυβερνήσεως και τις μυστικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα έναντι της ΝΔ. Αντίθετα με άλλες εφημερίδες του αστικού κόσμου όπως το Βήμα, που επιμένει να παρουσιάζει δημοσκοπήσεις-«ντέρμπι» μεταξύ των δύο κομμάτων, η Καθημερινή δείχνει αποδέχεται το ..μοιραίον και να προσαρμόζεται στο υπό διαμόρφωση νέο πολιτικό τοπίο.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου