Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup

Τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup

Τον καθοριστικό διάλογο του κύπριου υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή με το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν αποκαλύπτει η ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής Κύπρου.


Των Μιχάλη Περσιάνη - Γιάννη Σεϊτανίδη (Λευκωσία) και Νίκου Χρυσολωρά (Βρυξέλλες)

Τον καθοριστικό διάλογο του κύπριου υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή με το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν αποκαλύπτει η ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής Κύπρου. 

Σύμφωνα με την kathimerini.com.cy, στις 03:00 έγινε ο εξής καθοριστικός διάλογος:

Σαρρής προς Εurogroup: Δεν αποδεχόμαστε το κούρεμα καταθέσεων και αποχωρούμε. 
Άσμουσεν παίρνοντας το τηλέφωνο: Κύριε Πρόεδρε (της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι), παρακαλώ ετοιμάστε την τράπεζα (EKT) για κατάρρευση των δύο κυπριακών τραπεζών

Όπως αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου, εκείνη την ώρα το προτεινόμενο κούρεμα ήταν 12.5% με επιμονή του ΔΝΤ και της Κριστίν Λαγκάρντ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πράττοντας το ίδιο με τον Υπουργό του ανακοίνωσε στους δικούς του συνομιλητές την αποχώρηση και του ιδίου απο τις διαδικασίες μη αποδεχόμενος το κούρεμα 12.5%. Όταν ενημερώθηκε απο τον Μ. Σαρρή για την εντολή Άσμουσεν προς Ντράγκι για κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών και με την παρέμβαση τρίτων το ποσοστό έπεσε στο 9.9% με τη διαβεβαίωση απο φίλους της Κύπρου πως σε περίπτωση μη αποδοχής της τελευταίας αυτής ''υποχώρησης'' απο τους ευρωπαίους, η χώρα θα αφηνόταν να καταρρεύσει αφού θεωρείται ως μη συστημική.

Μάλιστα, έμπειρες ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές σημείωσαν στην «Κ» πως η απειλή ήταν αν και πρωτοφανής, πραγματική.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο υπουργός Συγκοινωνιών, Τάσος Μητσόπουλος, η κυπριακή κυβέρνηση βρέθηκε στο δίλημμα μεταξύ οριζόντιου κουρέματος καταθέσεων και άτακτου κλεισίματος δύο τραπεζών με απώλεια όλων των καταθέσεων.

«Μας είχε λεχθεί ότι η έκτακτη ρευστότητα στις τράπεζες θα τερματιστεί και ότι δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και θα έκλειναν», ανέφερε ο υπουργός.

Η απόφαση του Eurogroup

Σε αντάλλαγμα για την υπαγωγή της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους του νησιού, αποφασίστηκε η επιβολή έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης (κούρεμα) στις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, με συντελεστή 6.75%. Στις δε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ θα επιβληθεί εισφορά με συντελεστή 9.9%. Σημειώνεται ότι η εισφορά αυτή αφορά το κεφάλαιο των καταθέσεων, όχι τους τόκους, γεγονός ανήκουστο για ανεπτυγμένη χώρα της ευρωζώνης.

Επιπλέον, επιβάλλεται και φόρος στους τόκους των καταθέσεων, αυξάνεται ο εταιρικός φόρος και προωθούνται σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό ανάμεσα στο 10 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ που είναι διατεθειμένη να παράσχει η Τρόικα στην Κύπρο και τα 17 δισεκατομμύρια, όπου υπολογίζονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες του νησιού. Οι καταθέτες που θα πληγούν θα λάβουν σε αντάλλαγμα μετοχές των τραπεζών όπου διατηρούν τους λογαριασμούς τους, ισόποσης αξίας με το «κούρεμα» που υπέστησαν. Τονίζεται ότι οι καταθέσεις που διατηρούνται στα υποκαταστήματα και τις θυγατρικές των Κυπριακών τραπεζών της Ελλάδας δεν πλήττονται ούτε κινδυνεύουν, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/226556/ti-eipothike-piso-apo-tis-kleistes-portes-tou-eurogroup/#ixzz2Nk5PaWBi
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Πρόταση μομφής κατά Ολάντ

Ως "πρόεδρος των φόρων και της ανεργίας πρόκειται να 

μείνει στην ιστορία" ο πρόεδρος Ολάντ, υποστηρίζουν οι 

βουλευτές του αντιπολιτευόμενου δεξιού κόμματος UMP 

στην πρόταση μομφής που κατέθεσαν κατά της οικονομικής 

πολιτικής της γαλλικής κυβέρνησης.
Πρόταση μομφής κατά Ολάντ

Η πρόταση, που κατατέθηκε την ώρα που η δημοτικότητα 

του Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται σε καθοδική πορεία, θα 

συζητηθεί στην Εθνοσυνέλευση την Τετάρτη, όμως δεν έχει 

πιθανότητες να υπερψηφιστεί καθώς το κυβερνών κόμμα 

διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο σώμα.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν παραβλέπουν την 


πραγματικότητα της παγκόσμιας κρίσης, όπως αναφέρουν

 στην πρόταση μομφής που έδωσαν στη δημοσιότητα, όμως 

αμφισβητούν τη "φύση και την ένταση των απαντήσεων σε 

αυτήν που προτείνει η κυβέρνηση". Εκτιμούν ότι η 

κυβέρνηση Ολάντ αντί να "αναχαιτίσει την κρίση, την 

επιτείνει".

Παράλληλα εκτιμούν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε 


"απόγνωση, ανίκανη να υψωθεί πάνω από τα εκλογικά της

 συμφέροντα και τα ιδεολογικά της αντανακλαστικά" και 

καλούν την Εθνοσυνέλευση να την "τιμωρήσει".

Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/288966/protasi-momfis-kata-olant#ixzz2Nk2RKNWs


Ο Μαριάς για τις καταθέσεις στην Κύπρο

Ο Μαριάς για τις καταθέσεις στην Κύπρο

Ο Μαριάς για τις καταθέσεις στην Κύπρο
Με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στο «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο.
"Ο κ. Στουρνάρας, αφού επέβαλε «Σαρακοστή διαρκείας» στις ελληνικές οικογένειες, τώρα ως μέλος του Eurogoup επιτίθεται από κοινού με τους μνημονιακούς συνεταίρους του στη μαρτυρική Κύπρο, «κουρεύοντας» αιφνιδιαστικά εν μέσω νυκτός τις αποταμιεύσεις του κυπριακού λαού.", τόνισε ο κ. Μαριάς.
πηγή: enikos.gr

Η απάντηση του Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση του Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση του Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ
"Καταλαβαίνουμε την απογοήτευση του κ. Τσίπρα, που οι επιθυμίες των συνιστωσών του δεν γίνονται πράξη", απάντησε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στον "Τύπο της Κυριακής".
Στο σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, ότι «ο αμετανόητα μνημονιακός κ. Σαμαράς προσπαθεί για τα μάτια του κόσμου να μας πλασάρει το πτώμα του μνημονίου για εθνική ευλογία». Ακόμη, είχε υποστηρίξει ότι «το να αποκαλείς, όμως, "μεταρρύθμιση" τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, το ξεπούλημα, τη διάλυση των σχολείων και των νοσοκομείων και να κατηγορείς παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι δεν στηρίζει το σχέδιο διάλυσης της χώρας, ξεπερνά κάθε όριο. Ακόμα και για τον πάλαι ποτέ αντιμνημονιακό κ. Σαμαρά»
πηγή: enikos.gr

Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα..

Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα..

Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα..
Με ειρωνικό ύφος σχολίασε στο Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο.
«Τί καημός, αυτό το τριήμερο. Να πρέπει να στηρίζεις κ Σαμαρά κ Αναστασιάδη. Χαράτσι κ το 2013 κ κούρεμα καταθέσεων. Οπότε,"φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ"», ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

 πηγή: enikos.gr

ΔΗΜΑΡ: Ο Κατίδης δεν γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων

ΔΗΜΑΡ: Ο Κατίδης δεν γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων


ΔΗΜΑΡ: Ο Κατίδης δεν γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων

Την αντίδραση της Δημοκρατικής Αριστεράς προκάλεσε ο χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη μετά το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με τη Βέροια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:
"Την ημέρα που στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε η μνήμη χιλιάδων Εβραίων που οδηγήθηκαν από του ναζιστές στα κρεματόρια του Άουσβιτς, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ένας Θεσσαλονικιός, στον αγώνα ΑΕΚ – Βέροια, ο Γιώργος Κατίδης χαιρέτησε ναζιστικά. Μάλλον ο κύριος Κατίδης δεν γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το ρατσισμό και τον φασισμό. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και των αρμοδίων οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το δηλητήριο του ναζισμού δεν πρέπει να μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο".
 πηγή: enikos.gr

ΦΩΤΟ-Τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού

ΦΩΤΟ-Τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού

ΦΩΤΟ-Τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού

Το ίδιο εντυπωσιακά και μεγαλεπήβολα παρέλασαν όλα τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού, με τον Βασιλιά Καρνάβαλο να κερδίζει τις εντυπώσεις, ως κομψοτέχνημα του δημιουργού του Πέτρου Βρυώνη.
Ένα ακόμα εντυπωσιακό άρμα, με την Βασίλισσα ντυμένη στα γαλάζια, φορώντας διαφάνειες που αναδεικνύουν το καλλίγραμμο κορμί της.
Ακολούθησαν και τα υπόλοιπα άρματα ενώ πιο πίσω τα πληρώματα αποδείκνυαν πως οι καρναβαλιστές είναι η ψυχή του Πατρινού Καρναβαλιού.
Ευφάνταστες, πολύχρωμες στολές και περίτεχνες κατασκευές με καπέλα μοναδικά.
 Πηγή: patrasevents.gr

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τις αποφάσεις για Κύπρο


Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τις αποφάσεις για Κύπρο

Ανακοινώσεις εξέδωσαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ.

«Aποθέωση της εγκληματικής πολιτικής των μνημονίων και της λιτότητας που στηρίζουν οι νεοφιλελεύθερες ηγεσίες της Ευρώπης» αποτελεί η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι η απόφαση αυτή δείχνει την κατεύθυνση στην οποία κινούνται οι υποστηρικτές της παντοδυναμίας των αγορών και του κεφαλαίου, που με τις πολιτικές τους φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού. 

Η Κουμουνδούρου παράλληλα, θέτει το ερώτημα τι στάση κράτησε στο Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το σχέδιο για την Κύπρο και αν συμφώνησε με το κούρεμα των καταθέσεων. 

«Δυστυχώς οι Βρυξέλλες συνεχίζουν την πολιτική που οδηγεί στην ύφεση και στην εξαθλίωση των εργαζομένων επιδιώκοντας σε δεύτερη φάση την φεντεραλοποίηση της Ευρώπης», τόνισε σήμερα στη Ρόδο, σχολιάζοντας τις αποφάσεις για την Κύπρο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. 

Στο θέμα αναφέρθηκε στη διάρκεια του προσυνεδρίου του κόμματος, επισημαίνοντας ότι επιδιώκεται η κατάργηση του έθνους- κράτους και ότι θα πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις στη νέα τάξη πραγμάτων.
Αναφερόμενος επίσης στο θέμα της Κύπρου ο κ. Καμμένος τόνισε τα εξής: «Πριν από λίγες ώρες, στις 6 το πρωί είχαμε δυστυχώς την απόφαση του Eurogroup για την ένταξη της Κύπρου σε μνημόνιο, με εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η Κύπρος οδηγείται στην ίδια πολιτική, δηλαδή στην πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης που οδηγεί στην ύφεση, στην ανεργία, που οδηγεί ουσιαστικά στην κατάρρευση της οικονομίας. 
Μοχλός για την Κύπρο δεν ήταν τα δημόσια οικονομικά, όπως εδώ αλλοιώθηκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου. Μοχλός ήταν οι τράπεζες που οδηγήθηκαν σε αυτή την κατάσταση λόγω του ότι στην προσπάθεια που έκαναν να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία ώστε να μπει στον μηχανισμό στήριξης αγόρασαν ελληνικά ομόλογα τα οποία «κούρεψε» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κατά το 50% με αποτέλεσμα να συρθεί μία χώρα με υγιή οικονομία όπως η Κύπρος στο μηχανισμό στήριξης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.»

Το ΚΚΕ
 «καταδικάζει την αντιλαϊκή απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο και την επιβάρυνση σε λαϊκά εισοδήματα που θα έχει η επιβολή χαρατσιού στις καταθέσεις. Το ΚΚΕ στέκεται δίπλα στον κυπριακό λαό, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του κατά των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλει η ΕΕ – ΔΝΤ – αστικές κυβερνήσεις στους λαούς και των δύο χωρών». 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/226559/adidraseis-adipoliteusis-gia-tis-apofaseis-gia-kupro-/#ixzz2NjvbuHOF
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σάλος από τον ναζιστικό πανηγυρισμό Κατίδη

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, 

Γιώργος Κατίδης, πανηγύρισε με ναζιστικό πανηγυρισμό το


 τέρμα που σημείωσε στη νίκη 2-1 επί της Βέροιας στο

 Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός ξέσπασε μετά το γκολ που


 σημείωσε στο 84ο λεπτό και με το οποίο έδινε τη νίκη στους 

"κιτρινόμαυρους", τρέχοντας στην εξέδρα και μπροστά στους 

φιλάθλους ύψωσε το δεξί χέρι για αρκετή ώρα.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, έδωσε τη δική του 

εξήγηση γι' αυτήν την ενέργεια: "Πανηγύρισα με αυτό τον 

τρόπο γιατί ήθελα να μας βοηθήσει περισσότερο ο κόσμος.

 Για μένα δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Ήταν ένας 

πανηγυρισμός που παραπέμπει σε αυτό το κόμμα, τη 

Χρυσή Αυγή, και το έκανα για να πανηγυρίσει πιο έντονα ο

 κόσμος μαζί μας...".

Ακολούθησαν συνεχόμενα μηνύματα μέσω Twitter, στα 

οποία εμφανίστηκε μετανιωμένος, δηλώνοντας: "Ξέρω την 

ιστορία της ΑΕΚ. Ξέρω πως είναι προσφυγική ομάδα. 

Αφιέρωσα το γκολ στον Μιχάλη Παυλή και σε καμία 

περίπτωση δεν είμαι ρατσιστής. Όποιος προσπαθήσει να το 

διαστρεβλώσει, θέλει μονάχα το κακό μου. Σιχαίνομαι τον 

φασισμό. Δεν θα το έκανα, αν ήξερα ότι σημαίνει κάτι τέτοιο. 

Ξέρω τις επιπτώσεις και δεν θα το έκανα ποτέ".

Κύπρος: Ένταση έξω από το Προεδρικό


Πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν από τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Eurogroup. 

Ουρές έξω από τα ΑΤΜ της Κύπρου - Με εκσκαφέα πήγαν να μπουν σε τράπεζα

Σύμφωνα με το sigmalive.gr, οι περίπου 250 διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν συνθήματα κατά της λιτότητας και του μνημονίου, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση τους για το γεγονός ότι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα άλλων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οργισμένοι πολίτες επιχείρησαν να ανακόψουν το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, την στιγμή που εισερχόταν της πύλης του Προεδρικού Μεγάρου. Άμεση ήταν η αντίδραση των ανδρών της αστυνομίας, οι οποίοι παρενέβησαν επιτρέποντας στο όχημα που μετέφερε τον εκπρόσωπο να περάσει την πύλη και να εισέλθει στο Προεδρικό.

«Είμαστε σε ετοιμότητα και παρακολουθούμε την κατάσταση» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος Αντρεάς Αγγελίδης

πηγή: real.gr

Έκτακτο: Ο Ριζάι με χειροβομβίδα έπιασε 4 ομήρους

Έκτακτο: Ο Ριζάι με χειροβομβίδα έπιασε 4 ομήρους
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που βρίσκονται εκτός 

υπηρεσίας σπεύδουν στις φυλακές. Πληροφορίες 

αναφέρουν ότι ο Ριζάι βρίσκεται στο θυρωρείο ή στο

 αρχιφυλακείο, έχει σβήσει τα φώτα, κρατά μια 

χειροβομβίδα και ζητεί να τον αφήσουν ελεύθερο.

Παράλληλα, οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για την 


ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το συσσίτιο, ενώ 

ζητούν συνάντηση με τον 

Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου, ο Αλκέτ 


Ριζάι, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου,

 έπιασε ομήρους τέσσερις φύλακες, δύο γυναίκες και

 δύο άνδρες.διευθυντή των φυλακών.
πηγή:Zougla.gr 

New York Times: Χειρότερη από το κραχ του 1929 η ελληνική ύφεση

“Πέντε χρόνια μετά το κραχ του 1929, ένας στους πέντε εργάτες στις ΗΠΑ ήταν άνεργος. Η οικονομία ήταν σχεδόν 20% μικρότερη το 1934 σε σχέση με το 1929. Μακάρι οι Έλληνες να περνούσαν τόσο καλά”. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά δημοσίευμα των New York Times, το οποίο συγκρίνει την ελληνική κρίση με τα χρόνια της ύφεσης που ακολούθησαν το μεγάλο κραχ του 1929 στις ΗΠΑ, και συμπεραίνει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα είναι χειρότερα.

Μελετώντας τα τελευταία στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ και την ανεργία, το άρθρο παρατηρεί ότι η ανεργία στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει το 26%, ενώ το ελληνικό ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί συνολικά κατά 20,1% από το 2007.

Ίσως η πιο σημαντική διαφορά των δύο περιπτώσεων, επισημαίνουν οι New York Times, εντοπίζεται στις κυβερνητικές καταναλωτικές δαπάνες, δηλαδή στις δαπάνες που δεν προορίζονται για επενδύσεις, όπως η αγορά αεροσκαφών ή η κατασκευή δρόμων. Στις ΗΠΑ οι δαπάνες αυτές αυξάνονταν παρά την ύφεση, ενώ στην Ελλάδα οι δαπάνες αυτές έχουν μειωθεί δραματικά, λόγω των μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται από την Ευρώπη.

Μετά από πέντε χρόνια ύφεσης στις ΗΠΑ, η προσωπική κατανάλωση είχε αρχίσει να ανακάμπτει, ενώ στην Ελλάδα το 2012 περιορίστηκε κατά 9,1%, περισσότερο από ποτέ, σημειώνεται στο άρθρο.


news.gr

ΒΙΝΤΕΟ-Πανικός από το "κούρεμα"


Οργή και πανικός συνθέτουν το σκηνικό στην Κύπρο με χιλιάδες πολίτες να συρρέουν από τα ξημερώματα στις τράπεζες, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
Όταν διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν παρά μόνο 600 ευρώ, κάποιοι επιχείρησαν ακόμη και με μπουλντόζα να εισβάλλουν σε υποκατάστημα τράπεζας.
Δείτε το βίντεο από τον ALPHA:
enikos.gr

Βρεθήκαμε προ τετελεσμένου, λέει ο Αναστασιάδης για την απόφαση


«Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με προειλημμένες αποφάσεις και τετελεσμένα» δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά την απόφαση του Eurogrοup για «κούρεμα» στις καταθέσεις.

Αυτά, αναφέρει σε γραπτή δήλωση, έθεσαν την Κύπρο ενώπιον του διλήμματος: «Είτε της επιλογής του καταστροφικού σεναρίου της άτακτης χρεοκοπίας, την προσεχή Τρίτη, είτε του σεναρίου μιας επώδυνης, αλλά ελεγχόμενης διαχείρισης της κρίσης, που θα θέτει οριστικό τέρμα στην αβεβαιότητα και θα αποτελέσει την αφετηρία επανεκκίνησης της οικονομίας».

Στην πρώτη επίσημη αντίδρασή του ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν προέκυψε τις τελευταίες 15 μέρες και προσθέτει ότι η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει σε κανέναν να μπει στη λογική επίρριψης ευθυνών.

Επεξηγεί ταυτόχρονα ότι τυχόν επιλογή του καταστροφικού σεναρίου θα είχε ως συνέπεια, αμέσως μετά την αργία του τριημέρου, τον τερματισμό των εργασιών μιας εκ των δύο κυπριακών τραπεζών που διέρχονται κρίση, λόγω τερματισμού της παροχής ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η δεύτερη τράπεζα, αναφέρει, θα ανέστελλε τις εργασίες της, ενώ ούτε αυτή θα μπορούσε να αποφύγει την κατάρρευση. Ένα τέτοιο φαινόμενο θα οδηγούσε, από τη μια στιγμή στην άλλη, 8.000 οικογένειες στην ανεργία.

Επίσης, στην δήλωση του ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει:

  • Το κράτος θα ήταν υποχρεωμένο να αποζημιώσει τους καταθέτες, ανταποκρινόμενο στην υποχρέωση του έναντι των εγγυημένων καταθέσεων. Το κεφάλαιο που θα απαιτηθεί σε μια τέτοια περίπτωση θα ανέλθει στα 30 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα αδυνατούσε να καταβάλει.
  • Ανάλογο ποσό, που αντιστοιχεί στις καταθέσεις χιλιάδων καταθετών για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, θα οδηγείτο σε έναν φαύλο κύκλο εκκαθάρισης περιουσιακών στοιχείων, με τους εν λόγω καταθέτες να υφίστανται ζημιές πέραν του 60%.
  • Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και άλλες επιχειρήσεις θα οδηγούνταν στη χρεοκοπία λόγω της αδυναμίας να ανταποκριθούν στις εμπορικές τους συναλλαγές. Ως συνέπεια των πιο πάνω, ο τομέας των υπηρεσιών θα οδηγείτο σε πλήρη κατάρρευση με ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ. Αυτό, πέραν της εθνικής αποδυνάμωσης της Κύπρου, θα οδηγούσε σε υποτίμηση του νομίσματος τουλάχιστον κατά 40%.
Στην δήλωση του ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι δεν ωραιοποιεί την κατάσταση, υποστηρίζει όμως ότι η λύση που επιλέχθηκε, αν και επώδυνη, «οδηγεί στην ιστορική και οριστική διάσωση της οικονομίας μας».

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα απευθύνει την Κυριακή διάγγελμα στον λαό. 



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εφτά Αρχηγούς και τέσσερις ΥΕΘΑ έχει αλλάξει ο Κωσταράκος σε 16 μήνες! Survivor

Μιχαήλ Κωσταράκος Α/ΓΕΕΘΑ που σίγουρα έχει βρει την πιο ασφαλή μέθοδο “επιβίωσης”. Μετά από την τελευταία απόφαση του ΚΥΣΕΑ ο Μ.Κωσταράκος, “μετρά” επτά Αρχηγούς και τέσσερις υπουργούς Άμυνας μέσα σε 16 μήνες!
Έχουμε και λέμε:

•Ο υπουργός που τον επέλεξε ήταν ο Πάνος Μπεγλίτης. Σε μία επίσκεψη του Μπεγλίτη στο Γ΄Σώμα Στρατού, όπου ήταν διοικητής ο Κωσταράκος , οι δυο τους είχαν φάει τελείως μόνοι. Ο Κωσταράκος λένε ότι έπεισε τον Μπεγλίτη για την ικανότητά του να του “περάσει” την νέα δομή! Τον έκανε Αρχηγό, αλλά ο Μπεγλίτης έφυγε.





•Ήρθε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον οποίο βέβαια δύσκολο είναι κάποιος να μην τα βρει. Η σχέση του Αρχηγού ήταν εξαιρετική και ο Αβραμόπουλος “τον πήγαινε”. Πάει κι αυτός.



•Αμέσως μετά όμως ήρθε η μάλλον δυσάρεστη έκπληξη της επιλογής του Φραγκούλη Φράγκου ως υπηρεσιακού ΥΕΘΑ. Χωρίς να έχει συμβεί κάτι συγκεκριμένο μεταξύ τους, υπήρχε μια απόσταση που είχε μεγαλώσει αμέσως μετά από την αποστρατεία Φράγκου. Η νίκη της ΝΔ απομάκρυνε και τον Φράγκο από το ΥΕΘΑ.



•Τώρα είναι η σειρά του Πάνου Παναγιωτόπουλου.
 Θα γλιτώσει από τον survinor Κωσταράκο;


onalert.gr

Κύπρος: Από τα τρισεκατομμύρια φυσικού αερίου στα μαύρα σύννεφα του μνημονίου!


Στο ίδιο “τραγικό” έργο θεατές ,μέσα σε τρία χρόνια, με κάποιες διαφορές. Η Κύπρος των τεράστιων αποθεμάτων φυσικού αερίου, η Κύπρος που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων των κολοσσιαίων εταιρειών ενέργειας του κόσμου, βιώνει το δράμα του μνημονίου με εξαιρετικά βίαιο τρόπο.

Οι Κύπριοι θα υποστούν “κούρεμα” των καταθέσεών τους και αυτό ισχύει και για όσους Έλληνες είχαν θεωρήσει ότι θα ήταν καλύτερο να “βγάλουν” τις όποιες καταθέσεις τους στην Κύπρο.

Η νέα κυπριακή κυβέρνηση καλείται με το πιστόλι στον κρόταφο να περάσει μέσα στο τριήμερο νομοσχέδια και όλη αυτή η επανάληψη του δικού μας δράματος στην Κύπρο δεν μπορεί να μην συνδεθεί με τα όσα συμβαίνουν και κυρίως με τα όσα αναμένεται να συμβούν στην “γειτονιά” μας στα θέματα ενέργειας.

Το βέβαιο είναι όπως κι άλλες φορές έχει γράψει το Onalert, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο δεν φέρνουν…την ευτυχία. 

Περί αναγκαστικής λύσης μιλούν στη Κύπρο


Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου θα κληθεί σήμερα, ή αύριο, να υιοθετήσει νομοσχέδια για την εφαρμογή των προνοιών του προγράμματος, που συμφωνήθηκε, ώστε να κατατεθούν στη Βουλή υπό τη μορφή του κατεπείγοντος πριν από την Τρίτη.
Στο Eurogroup η Κύπρος είχε να επιλέξει μεταξύ της χρεοκοπίας ή του μνημονίου, δήλωσε, εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής στο ραδιόφωτο του ΡΙΚ και διατύπωσε την εκτίμηση ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσημη.
«Σίγουρα δεν είναι καλά τα νέα και κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την απόφαση του Eurogroup. Όμως, η απόφαση αυτή είναι καλύτερη από την εναλλακτική λύση, δηλαδή την άτακτη χρεoκοπία και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος» είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι η κυπριακή αντιπροσωπεία αντιμετώπισε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και, υπό τις περιστάσεις, πίστεψε ότι η επιλογή αυτή, όσο και να φαίνεται οδυνηρή, μπορεί να τύχει διαχείρισης σε σχέση με την επιλογή της χρεοκοπίας.
«Με το μνημόνιο εξασφαλίζουμε πρόγραμμα και στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διότι όπως είναι τα πράγματα, δεν μπορούμε να διασωθούμε από μόνοι μας. Η βοήθεια που θα πάρουμε θα είναι 10 δισ. ευρώ και πιστεύουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να ακάμψουμε γρήγορα και να καλύψουμε τα χαμένα» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
Πρόσθεσε πως αν αφήνονταν οι τράπεζες να χρεοκοπήσουν, οι καταθέτες θα έχαναν το σύνολο των χρημάτων τους.
Αναφερόμενος στα ταμεία προνοίας, είπε ότι υπήρξε έντονη πίεση να εθνικοποιηθούν και να μετατραπούν σε ομόλογα. «Αυτό αποφεύχθηκε, αλλά τα ταμεία προνοίας θα υποστούν το κούρεμα, διότι εμπίπτουν στις καταθέσεις» τόνισε.
Ο κ. Σαρρής επιβεβαίωσε ότι την Τετάρτη θα μεταβεί στη Μόσχα για συζήτηση της επιμήκυνσης του υφιστάμενου χρέους των 2.5 δισ. ευρώ και βελτίωση των όρων αποπληρωμής του. 


onalert.gr

Εφιαλτικά σενάρια με μισθούς 439 ευρώ!



Ετοιμάζουν νέο κούρεμα του κατώτατου μισθού, καθώς 
από την 1η Απριλίου ο μισθός θα καθορίζεται με βάση τα αυστηρά κριτήρια της Παγκόσμιας Τράπεζας. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, ο νέος μηχανισμός καθορισμού κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, που έχει ήδη παραδοθεί στην τρόικα για έγκριση, θα προβλέπει διαβούλευση διάρκειας δύο μηνών με τους κοινωνικούς εταίρους, και στη συνέχεια το υπουργείο Εργασίας θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που θα καθορίζει το ύψος του μισθού. Κάποιες από τις συστάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με τον κατώτατο μισθό είναι ότι δεν ενδείκνυται η αύξηση του κατώτατου μισθού για ανειδίκευτους εργαζομένους εν μέσω μεγάλης ανεργίας, ότι ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να μεταβάλλεται ανάλογα με τις εξελίξεις της οικονομίας, ενώ προτείνεται να καθοριστεί ο κατώτατος μισθός για νέους έως 25 ετών στο 75% του αντίστοιχου για τους ενήλικες και να είναι χαμηλότερος ο βασικός μισθός σε περιοχές με ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες ύφεσης και ανεργίας. Επί της ουσίας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτό σημαίνει ότι οι συστάσεις αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα μείωσης του κατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών στα 439 ευρώ, από 510 που είναι σήμερα, θέσπιση κατά 30% χαμηλότερων βασικών μισθών στις ειδικές οικονομικές ζώνες, μειώσεις του βασικού μισθού κατά περιοδικά διαστήματα, αν οι οικονομικές εξελίξεις είναι δυσμενείς. Χαρακτηριστική είναι η στάση του εκπροσώπου των δανειστών Ματίας Μορς, ο οποίος, όταν έλαβε το κείμενο για τον νέο μηχανισμό από τον υπουργό Εργασίας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, σχολίασε: “Αν υπάρξει θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού θα το έχετε θέσει εσείς και όχι εμείς”.   

 Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 

Πηγή: paraskhnio.gr

Η εμπλοκή με την τρόικα κόβει τον ανασχηματισμό

Η εμπλοκή με την τρόικα κόβει τον ανασχηματισμό

Τελεσίγραφο: Ή λύνετε τα θέματα ή παίρνετε νέα μέτρα

Μπορεί ο πρωθυπουργός να διαβεβαιώνει ότι δεν κινδυνεύει η δόση και πως η συμφωνία με την τρόικα είναι κοντά, αλλά εάν δεν κινηθούν οι υπουργοί τάχιστα για να δώσουν λύσεις και δεν διαπραγματευτούν σοβαρά στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η Αθήνα γνωρίζει ότι η τρόικα δε θα χαριστεί και τούτο φάνηκε όταν όλοι πίστευαν ότι οι επικεφαλής "έρχονται για περίπατο", ενώ και πάλι έδειξαν τα δόντια τους. "Οι μεσοβέζικες λύσεις δε γίνονται αποδεκτές από τους  τροικανούς αλλά ακόμη και αν γίνουν τώρα, το πρόβλημα θα μεταφερθεί στον έλεγχο του  Ιουνίου", λέει κορυφαίος υπουργός.
Εκτός από το πρόβλημα  με το Δημόσιο και τις απολύσεις, όπου υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις  από τη ΔΗΜΑΡ κυρίως , η διατήρηση του χαρατσιού – έστω και μειωμένου- προκαλεί  νέους πονοκεφάλους  στην τρικοματική κυβέρνηση. Γι αυτό ο κ. Σαμαράς φρόντισε να κόψει τη συζήτηση περί ανασχηματισμού , ώστε όλοι οι υπουργοί απερίσπαστοι να τρέξουν το πρόγραμμα με την τρόικα, ενώ ταυτόχρονα επικρέμαται η απειλή αλλαγών αν δεν πετύχουν τους στόχους. Η κυβέρνηση επιχειρεί να σπρώξει τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014 , χωρίς να είναι απόλυτα βέβαιο ότι συμφωνεί με αυτό η τρόικα, αλλά  πιστεύει ότι αν επιδείξει αποφασιστικότητα με τις απολύσεις επιόρκων και δώσει συγκεκριμένο σχέδιο για την αξιολόγηση και τις αποχωρήσεις  το 2014, τελικά οι δανειστές θα δεχθούν. 
Πάντως, η κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί  μπροστά στο δίλημμα ότι αν επιμείνει στον ενιαίο φόρο και δεν πιαστεί ο στόχος, να ζητήσουν εκ των προτέρων οι δανειστές δέσμευση για το ισοδύναμο που θα καλύψει την απόκλιση. Οι αρχηγοί είναι πιθανόν να συναντηθούν εντός της εβδομάδας,  για να συνεννοηθούν πως θα επιλυθούν τα θέματα και πως θα προχωρήσουν στις δεσμεύσεις έναντι της τρόικας,  ώστε να μη χρειαστούν νέα  μέτρα λόγω των αποκλίσεων. Αν και η Αθήνα διακριτικά έθεσε το θέμα της διασποράς των μέτρων μέχρι το 2016 –πιο εμφαντικά ο κ. Βενιζέλος – η τρόικα διαφώνησε σε αυτή τη φάση.  Σε κάθε περίπτωση εκτός από τους κλυδωνισμούς που προκαλεί στην κυβέρνηση η εμπλοκή με την τρόικα, είναι προφανές ότι θα δημιουργηθεί θέμα και με τους βουλευτές,  οι οποίοι  τα δυο  τριήμερα θα βρεθούν στις περιφέρειές τους και θα αντιμετωπίσουν τους  ψηφοφόρους τους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις της εφορίας , στο βαρύ χαράτσι και στην ανεργία. "Αν τα πράγματα πάνε έτσι, και δεν αλλάξει η εικόνα, τον Απρίλιο δεν θα μπορούν να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους και τότε θα υπάρξει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα" λέει παλαιός κοινοβουλευτικός.       
πηγή: news.gr

 

ΣΤΟ Τ.Τ. ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!



Πυρετώδεις είναι αυτήν την ώρα οι συσκέψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος για την εξεύρεση λύσης μέσα στο Σαββατοκύριακο σε σχέση με το μέλλον των δραστηριοτήτων των δύο μεγάλων κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Σύμφωνα... με ασφαλείς πληροφορίες, έχει αποφασιστεί η μεταφορά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του ενεργητικού και του παθητικού της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας που αφορά τις δραστηριότητες στην Ελλάδα. Οι δύο κυπριακές τράπεζες θα λειτουργούν ως θυγατρικές του πλήρως ανακεφαλαιοποιημένου μετά τη διάσωσή του, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μοναδικός μέτοχος του οποίου είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Το μέλλον τους, όπως και αυτό του νέου ΤΤ, θα κριθεί το επόμενο διάστημα. Όπως ξεκαθαρίζουν τραπεζικοί κύκλοι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να «κουρευτούν» οι καταθέσεις των δύο κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Σε σχέση με το κόστος που προκύπτει από την όλη διαδικασία μεταβίβασής τους στο ΤΤ, υπογραμμίζουν ότι υπάρχει συμφωνία να καλυφθεί από το ΤΧΣ και την Κύπρο.  
πηγή:voltairosnews.blogspot.gr

Οικονομική υπεύθυνη του Ινστιτούτου των ΑΝ.ΕΛ. η Ζ. Γεωργαντά



Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, από τη Ρόδο όπου βρίσκεται για το προσυνέδριο του κινήματος στο Νότιο Αιγαίο, η κ. Ζωή Γεωργαντά της ΕΛΣΑΤ, έπειτα από πρόταση που της έκανε ο ίδιος, εντάσσεται στους Ανεξάρτητους Έλληνες και αναλαμβάνει οικονομική υπεύθυνη του Ινστιτούτου Ανεξάρτητων Ελλήνων.
  πηγή:tvkosmos.gr

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΥΦΛΩΝ



 Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων, συνεχίζοντας την δραστηριοποίησή και την πλήρη στήριξή της στους ανθρώπους με αναπηρία και στα προβλήματα που τους απασχολούν, πραγματοποίησε σήμερα, 14/3/2013, συνάντηση με τον πρόεδρο και εκπροσώπους νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.
Στην συνάντηση, εκ μέρους της νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παρέστησαν η επικεφαλής Μανταλένα Παπαδοπούλου, ο υπεύθυνος του τομέα ΑμεΑ Αλέξανδρος Μητροβγαίνης και ο υπεύθυνος του τομέα παιδείας Βασίλης Νάστος.

Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους τυφλούς, οι οποίοι θίγονται σε μεγάλο βαθμό από τις μνημονιακές πολιτικές και την αδιαφορία του κράτους. Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Ηλίας Μαργιόλας, μαζί με τον Γραμματέα Επιτροπής Νεολαίας Βαγγέλη Αυγουλά και την Αναπληρώτρια Γραμματέα Σταυρούλα Κουστένη,  εξέθεσαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους, οι οποίες μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους.

Τα οικονομικά ζητήματα που πλήττουν άμεσα τους τυφλούς (περικοπές μισθών κλπ), τα θέματα παροχών, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες των ΚΕΠΑ που ταλαιπωρούν χιλιάδες κόσμου σε ατελείωτους μήνες αναμονής και άλλα σημαντικά θέματα χρήζουν άμεσης επίλυσης, χωρίς αστερίσκους και παραπομπές στο μέλλον.
Εμείς, οι νέοι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, δηλώνουμε πως βρισκόμαστε πάντα δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίες απαιτούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Έχουμε αποδείξει ότι η στήριξή μας δεν μένει μόνο στα λόγια. Είναι έμπρακτη με στοχευμένες δράσεις, ξεκάθαρες προτάσεις, αποφασιστικό λόγο και δυναμισμό, ώστε σε συνεργασία με τους βουλευτές μας να αναδειχθεί το έλλειμμα του κράτους μέσα στο Κοινοβούλιο και να προταθούν λύσεις που θα έχουν προκύψει μετά από συζήτηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Παλεύοντας με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια σε αυτούς που θέλουν να βυθίσουν τον ελληνικό λαό στη δυστυχία και την εξαθλίωση, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία αντάξια των προσδοκιών μας. 

πηγή:salonicanews.com

Καρατζαφέρης: "Η ΝΔ στηρίζεται σε αυτούς που έφτιαξα... εγώ!"




Οι αναφορές του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ σε Βορίδη-Γεωργιάδη
Συνέντευξη έδωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στη Real News και ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε και τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνι Γεωργιάδη, τα δύο κορυφαία στελέχη του κόμματος του που πλέον αποτελούν την αιχμή του δόρατος της ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ όπως είπε χαρακτηριστικά βλέπει οτι η ΝΔ στηρίζεται στα στελέχη που έφτιαξε ο ίδιος.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο έμπειρος πολιτικός αναφέρεται και στον Κώστα Καραμανλή στον οποίον στρέφει τα πυρά του. Ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να μιλήσει και να λογοδοτήσει για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το δημόσιο χρέος την περίοδο της πρωθυπουργίας του υποστηρίζει ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
πηγή:parapolitika.gr

Θέμα χρόνου η απορρόφηση των κυπριακών τραπεζών

Θέμα χρόνου η απορρόφηση των κυπριακών τραπεζών

 Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται τα υποκαταστήματα των Κυπριακών τραπεζών που βρίσκονται στην Ελλάδα να απορροφηθούν από κάποιον ελληνικό όμιλο έτσι ώστε να κλείσει οριστικά η κάθε εστία ανησυχίας, όπως περιγράφεται στην απόφαση του Eurogourp.
Οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ το πιθανότερο είναι η απορρόφηση να γίνει από το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο έχει εξυγιανθεί και ανακεφαλαιοποιηθεί.
Ωστόσο εφόσον η απόσχιση και «πώληση» των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων των Κυπριακών τραπεζών διενεργηθεί εντός του Σαββατοκύριακου, πριν δηλαδή τη νομοθέτηση της εισφοράς από την Κυπριακή Βουλή, εξασφαλίζεται η μετάβασή τους στο ΤΕΚΕ και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Ακόμη και στην περίπτωση που δεν συμβεί αυτό για να ισχύσει η έκτακτη εισφορά και επί των καταθέσεων στα εν Ελλάδι υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών θα πρέπει, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς κύκλους, να υπάρξει απόφαση της Ελληνικής Βουλής.
Σημειώνεται ότι η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος αποτελεί θυγατρική της CPB και επομένως υπάγεται στο Ελληνικό Δίκαιο και δεν ισχύει η εισφορά επί των καταθέσεων, ενώ αντίθετα η εισφορά ισχύει για όσους είχαν καταθέσεις στις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στην Κύπρο.
Ως επικρατέστερη λύση, αυτή τη στιγμή, για την εισφορά των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων των Κυπριακών τραπεζών είναι το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Η λύση που συζητούν Ελλάδα και Κύπρος στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup είναι να αποσχισθεί και πωληθεί σε ελληνική τράπεζα ή σε τράπεζες το εν Ελλάδι χαρτοφυλάκιο των κυπριακών τραπεζών.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις Ασμουνσεν της ΕΚΤ η συμφωνία θα προχωρήσει με τρόπο ώστε μια ελληνική τραπεζική οντότητα να αγοράζει το ενεργητικό και τις υποχρεώσεις των υποκαταστημάτων των Κυπριακών τραπεζών, και αυτό θα γίνει χωρίς να επηρεάζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. «Δεν θα προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας θυγατρικής που θα χρειάζεται ανακεφαλαιοποίηση, μια ελληνική τράπεζα θα τα αγοράσει», ξεκαθάρισε ο Άσμουνσεν.
πηγή:enikos.gr

Έκλεισαν δρόμο για το σχέδιο Αθηνά

ΒΙΝΤΕΟ-Έκλεισαν δρόμο για το σχέδιο Αθηνά

Στη συμβολική κατάληψη της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς Δελφών για 15 περίπου λεπτά, προχώρησαν οι Λειβαδίτες διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το πανεπιστημιακό τμήμα που λειτουργεί στην πόλη..
Η Λιβαδειά χαρακτηρίζει την πρόταση του σχεδίου Αθηνά κατάφορα άδικη για την Βοιωτική πρωτεύουσα και απαιτεί την ανατροπή της.
 http://www.dailymotion.com/video/xy8w0k_yyyyyyyyyy-yyy-yyyyyyyyy-yyy-yyyyyyyyy-yyyyyy-yyy-yyy-yyyyy_news?start=6#.UUSG5zdvA30
 πηγή:lamiastar.gr

Επίσκεψη του Π. Καμμένου στα Δωδεκάνησα

Φωτογραφία για Επίσκεψη του Π. Καμμένου στα Δωδεκάνησα

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέπτεται τη Ρόδο εν όψει του προσυνεδρίου Νοτίου Αιγαίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που πραγματοποιείται... αύριο Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 στις 10:30 στο Ροδίνι, με θεματική ενότητα «Τουρισμός».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ Κύριλλο και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη. Επισκέφθηκε επίσης το Λιμεναρχείο Ρόδου, όπου συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Γ. Σεφεριάδη και τον απερχόμενο Λιμενάρχη Ι. Αργυρίου.

Τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνόδευαν η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, πολιτευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα Δωδεκάνησα και η πρόεδρος της Νεολαίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Η συνέντευξη τύπου του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα μέσα ενημέρωσης της Δωδεκανήσου έχει ως εξής:


«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι εδώ στη Ρόδο για το προσυνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με θέμα τον τουρισμό και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ένα Κίνημα πολιτών που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο έχουμε μπει στις διαδικασίες των προσυνεδρίων, όπου συναποφασίζουμε με τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες τη διαμόρφωση του προγράμματός μας, της Εθνικής μας Αντιπρότασης, η οποία μετατρέπεται σε Εθνική Πρόταση που θα ψηφίσει το Συνέδριο.

Δύο είναι τα μέρη των προσυνεδρίων, το ένα είναι το θεματικό και το δεύτερο είναι το περιφερειακό. Θα σας πω ότι εδώ στα Δωδεκάνησα αισθάνομαι ότι είμαι στην πατρίδα μου, γνωρίζετε ότι η καταγωγή μου είναι από τη Νίσυρο, οπότε τα πράγματα όσον αφορά τα τοπικά θέματα είναι πολύ πιο εύκολα για μένα παρά σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδας, που οφείλω να πω ότι μας υποδέχτηκαν πάρα πολύ φιλικά στη διάρκεια των 13 προσυνεδρίων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Αρχίζοντας από τον Σεβασμιότατο το πρωί είχα τη δυνατότητα να συναντηθώ με τον κ. Περιφερειάρχη, με τον κ. Λιμενάρχη αλλά και παράλληλα με τοπικούς φορείς. Θα συνεχιστούν αυτές οι επαφές και σήμερα, αλλά και αύριο κατά τη διάρκεια του προσυνεδρίου, όπου με πολλή χαρά θα ήθελα να σας καλέσω, διότι δεν θα ακούσετε απλώς τις προτάσεις που συνήθως γίνονται σε προσυνέδρια ή σε συνέδρια κομμάτων και κινημάτων που διαβάζουν κάποια φυλλάδια που συνήθως έχουν γράψει διαφημιστικές εταιρίες και ποτέ δεν εφαρμόζουν τα κόμματα αλλά θα δείτε ότι θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη γκάμα προτάσεων που αφορούν ιδιαίτερα τη μεγάλη μας βαριά βιομηχανία τον τουρισμό, που μαζί με την εμπορική ναυτιλία είναι κατά την άποψη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ οι δύο πυλώνες που θα μας βοηθήσουν να φύγουμε με δικές μας δυνάμεις από τη μέγγενη της τρόικας και των ξένων κατακτητών, οι οποίοι έχουν εισβάλλει παράνομα, αντισυνταγματικά και σε παράβαση των διεθνών συνθηκών στην πατρίδα μας.

Στα θέματα του τουρισμού το ένα μέρος θα είναι οι προτάσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά τις ειδικές μορφές τουρισμού που θα βοηθήσουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη τουριστικών τομέων που μέχρι σήμερα δεν έχουν αναπτυχθεί

 
Επιλέξαμε τη Ρόδο, γιατί η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα είναι το ιδανικό μέρος για αυτές τις ειδικές μορφές τουρισμού. Παραδείγματα αποτελούν ο καταδυτικός τουρισμός, ο αεροπορικός τουρισμός – αύριο θα ακούσετε ένα αρκετά μεγάλο project το οποίο διαμορφώθηκε σε συνάρτηση με το παλαιό αεροδρόμιο της Μαριτσάς και θα ενημερωθείτε για το πώς μπορεί να μετατραπεί η Ελλάδα σε Φλόριντα της Ευρώπης για την αεροπορική εκπαίδευση και μάλιστα να προσελκύσει κόσμο σε όλη τη διάρκεια του έτους - ο ορειβατικός τουρισμός, έχουμε δίπλα μας ένα εξαιρετικό παράδειγμα, την Κάλυμνο, ο θρησκευτικός τουρισμός και οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού αυτού με παροχές, με ευκολίες που πρέπει να δοθούν σε Ορθόδοξους λαούς και ιδιαίτερα στη Ρωσία, η οποία πλέον έχει αποκτήσει μια τεράστια οικονομική δύναμη και οι τουρίστες είναι υψηλού επιπέδου, τουρισμός ειδικών μορφών όπως είναι το γκολφ ή το yachting και όλες αυτές τις προτάσεις θα τις αναλύσουν αύριο ειδικοί από κάθε κλάδο, θα ακούσουμε τους επαγγελματίες, θα ακούσουμε πρώτα από όλα τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, γιατί για να υπάρχει ελληνικός τουρισμός πρέπει να υπάρχουν Έλληνες που θα υπηρετήσουν τον Ξένιο Δία. Ο τουρισμός δεν αποτελεί βαριά βιομηχανία όταν αναπτύσσεται με ξένα στελέχη και ξένους εργαζόμενους. Παράλληλα θα ακούσουμε και τους φορείς που έρχονται από όλη την Ελλάδα για αυτό το προσυνέδριο.

Όσον αφορά τα τοπικά θέματα, δυστυχώς πολλά από τα προβλήματα τα οποία γνώριζα από παλαιότερα, ως υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής βλέπω ακριβώς τα ίδια να υπάρχουν και μάλιστα να έχουν πάει ακόμα χειρότερα. Ένα θέμα είναι το θέμα της μαρίνας της Ρόδου που ακούω ότι έχει ανοίξει η όρεξη του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να δημιουργήσει όχι μια επένδυση, αλλά ουσιαστικά να πουλήσει τη μαρίνα χωρίς να έχει διασφαλιστεί η ανάπτυξη και χωρίς να έχει δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχθούν γύρω από τη μαρίνα ναυπηγικές, επισκευαστικές δραστηριότητες, για να μπορέσουμε να έχουμε σκάφη τα οποία θα ξεχειμωνιάζουν εδώ και θα καλύψουν αρκετές θέσεις εργασίας από το νησί.

Είδα ότι το νοσοκομείο της Ρόδου βρίσκεται σε χειρότερα χάλια απ’ ότι ήταν στο παρελθόν, με ενημέρωσαν πολίτες ότι έχουμε φθάσει πλέον στο σημείο οι ασθενείς να φέρνουν και τις γάζες στο νοσοκομείο
 
Οι συγκοινωνίες παρότι έγινε το μεγάλο βήμα τότε, όπως θυμάστε, που μπήκαν ταχύπλοα για να μπορεί να διασυνδέεται η Ρόδος με όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, γεγονός που έφερε μια καινούρια μέρα στα Δωδεκάνησα, αυτό έχει μείνει

μέχρι τώρα, αλλά έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί η ακτοπλοΐα και φοβάμαι ότι με το νέο σχέδιο νόμου που φέρνει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα έχουμε περαιτέρω εγκατάλειψη, με την κατάργηση του υποχρεωτικού δωδεκαμήνου. Φοβούμαι ότι και στα ταχύπλοα με αυτή τη διάταξη μη υποχρεωτικής ναύλωσης για επτάμισι μήνες που κατεβαίνει στους τέσσερις μήνες θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν καλά νέα θεωρώ και το συζήτησα και με τον κ. Περιφερειάρχη η τοπική κοινωνία να έχει λόγο και να δούμε επενδύσεις που μπορούν να φέρουν τουρίστες στη Ρόδο, όπως το γκολφ του Αφάντου, που πρέπει όμως να γίνουν με όλους εκείνους τους περιβαλλοντικούς όρους, αλλά και τις οικονομικές μελέτες για να αποδώσουν και να γίνουν προς όφελος του τουρισμού και όχι προκειμένου να πάρουν κάποιοι περιοχές τις οποίες θα τις αποκλείσουν από τους ντόπιους κατοίκους.

Κλείνω λέγοντας ότι αυτή η περιοχή ίσως είναι η μόνη περιοχή της Ελλάδας που το σχέδιο «Αθηνά» μπορεί να φανεί χρήσιμο. Θέλω να ενώσω τη φωνή μου με τους Ροδίτες και να ζητήσουμε εδώ στη Ρόδο, στην πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου, να έρθει το πανεπιστήμιο που θα αφορά τον τουρισμό.»

Ερ. δημοσιογράφου: Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχατε πριν από λίγο με τον περιφερειάρχη, τι συζητήσατε;

«Αυτά που σας είπα, μιλήσαμε για το γκολφ, για τις συγκοινωνίες, τον ρώτησα τι ακριβώς γίνεται με το ΤΑΙΠΕΔ, μου είπε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την περιφέρεια, ότι για να φύγει κάποιος από τη Σύρο και να πάει στη Ρόδο πρέπει να περάσει μέσω Αθηνών, αυτά που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή. Αναφερθήκαμε στις υπηρεσίες του υπουργείου Αιγαίου που κλείνουν όπως το ΣΧΟΠ και μου περιέγραψε μία τραγική κατάσταση.» 


Ερ. δημοσιογράφου: Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια προσπάθεια της κυβέρνησης σε εξέλιξη να θέσει την ελληνική ΑΟΖ ως ευρωπαϊκό ζήτημα. Είδαμε ότι ψηφίστηκε ένα κείμενο στην Ευρώπη, προηγήθηκαν οι εξελίξεις με τη ρηματική διακοίνωση της Τουρκίας. Θα ήθελα την άποψή σας.

«Κατ’ αρχήν θα σας έλεγα να δείτε τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο οποίος ξεκάθαρα δήλωσε ότι στόχος των δανειστών είναι να εγκλωβίσουν τον φυσικό πλούτο της Κύπρου, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Το ίδιο ακριβώς πάει να γίνει εδώ. Δεν ήταν τυχαία η αναφορά του πρωθυπουργού παρουσία του κ. Ολάντ περί ευρωπαϊκού ορυκτού πλούτου. Δεν είναι ευρωπαϊκός ορυκτός πλούτος, είναι ελληνικός ορυκτός πλούτος.

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ισότιμα, δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την έννοια του δανειζόμενου που θα πρέπει να κατασχέσουν το φυσικό και ορυκτό πλούτο της χώρας. Εμείς πιστεύουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα πρέπει να παραδοθεί ο πλούτος της χώρας και ιδιαίτερα ο ορυκτός πλούτος, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, μέσω μιας δήθεν ευρωπαϊκής ΑΟΖ η οποία δεν διασφαλίζει, και θα το πω ξεκάθαρα, ούτε αμυντική συνεργασία. Ευρωπαϊκή ΑΟΖ σημαίνει ότι την ώρα που θα μπαίνει το τουρκικό αεροσκάφος στον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αγαθονήσι θα αναχαιτίζεται από γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά αεροσκάφη. Αυτό δεν υπάρχει. Εάν θέλουν οι Ευρωπαίοι να έχουμε ευρωπαϊκή ΑΟΖ θα πρέπει να προστατεύουν και τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Οι Ευρωπαίοι παρακολουθούν σιωπηλοί την Τουρκία να παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο, να παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, δεν συμμετέχουν στρατηγικά στην άμυνα της Ευρώπης, ο πυλώνας άμυνας δεν υφίσταται και αυτό που θέλουν να πάρουν είναι τα πετρέλαια. Δεν γίνεται όμως έτσι.

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό υπερασπίζονται τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Θέλουν δηλαδή ουσιαστικά το υπέδαφος και τα κέρδη από τη συμμετοχή της Ελλάδας και μάλιστα κατασχεμένα, αλλά δεν συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με την έννοια της ενιαίας αμυντικής στάσης απέναντι στην Τουρκία που παραβιάζει τον ελληνικό αλλά και τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

 
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα δεν πρόκειται οι δανειστές να κατασχέσουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας με τον τρόπο με τον οποίο πάνε να το κάνουν. Ένα και ένα κάνει δύο. Ο κ. Σαμαράς έχει παραδοθεί στην κ. Μέρκελ και στους δανειστές, σύρεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα οι συνεργάτες του, οι συνεργοί του, μάλλον, ο κ. Στουρνάρας, βλέπουμε πριν μπει μέσα στο Συμβούλιο και πριν αρχίσει το Συμβούλιο να απολογείται και να ζητάει συγγνώμη και να ομολογεί ότι θα είναι πάρα πολύ «καλό παιδί» κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, την ίδια στιγμή που η Κύπρος πιέζεται και την βλέπουμε να αντιστέκεται με έναν πρόεδρο που μίλησε μάλιστα και υπέρ τον μνημονίων.

Η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία φέρεται δουλοπρεπώς, δεν ξέρω από που την κρατούν, φοβάμαι από πολλά, αλλά δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

Ερ. δημοσιογράφου: Πιστεύετε ότι υπάρχει κίνδυνος να κατασχεθούν οι φυσικοί μας πόροι μέσω της μετατροπής του ελληνικού δανεισμού σε αγγλικό δίκαιο;

«Το να βάζουν τον ορυκτό πλούτο μέσω ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή να τον βάζουν μέσα σε μια ξένη εταιρεία, ξενοκρατούμενη, από τους δανειστές ελέγχεται το ΤΑΙΠΕΔ, είναι μια πράξη με την οποία εμείς και δεν συμφωνούμε και δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν περιλαμβάνεται και στον εθνικό σχεδιασμό. Ο ορυκτός πλούτος της χώρας δεν έχει καμία σχέση να είναι εγγύηση για τον δανεισμό της χώρας. Αυτό το οποίο προσπαθεί να κάνει η κ. Μέρκελ και οι δανειστές είναι ακριβώς αυτό, μαζί με την δημόσια περιούσια να περιλάβει και τον ορυκτό πλούτο.

Όσον αφορά το αγγλικό δίκαιο βλέπετε ότι πλέον αρχίζουν κατασχέσεις σπιτιών, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, η μεταφορά των δανείων που έχουν γίνει είτε είναι από αγρότες μέσω της Αγροτικής Τράπεζας, είτε μέσω στεγαστικών δανείων, έχουν περάσει υπό την δικαιοδοσία των δικαστηρίων του μεγάλου δουκάτου του Λουξεμβούργου και στο αγγλικό δίκαιο. Σε λίγο καιρό που δεν θα μπορεί να πληρώσει κανείς πλέον τα δάνειά του, λόγω του μεγάλου φόρου και των χαρατσιών που μπαίνουν, θα αρχίσουν οι κατασχέσεις, ήδη έχουν αρχίσει οι κατασχέσεις. Με αγγλικό δίκαιο όμως θα γίνουν, δηλαδή θα παίρνεται μια απόφαση στο Λουξεμβούργο και θα έρχεται να σου παίρνουν το σπίτι. Η ιδιωτική περιουσία κινδυνεύει και κινδυνεύει από τη στάση της σημερινής συγκυβέρνησης, της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου-Κουβέλη.» 


Ερ. δημοσιογράφου: Κύριε πρόεδρε θέλω να μου σχολιάσετε την αποχώρηση της τρόικας και πολλοί εκτιμούν ότι επίκειται κοινωνική έκρηξη στην Ευρώπη. Τι εκτιμάτε εσείς για την Ελλάδα;

«Καταρχήν όταν φεύγει η τρόικα είναι καλό νέο, θα έπρεπε ήδη να την είχαμε διώξει την τρόικα, δεν είναι δυνατόν ένα κράτος το οποίο είναι εθνικά κυρίαρχο να δέχεται - επιτρέψτε μου να πω μία λέξη που εγώ την χρησιμοποιούσα παλιά αλλά τώρα την έμαθαν και άλλοι,- νταβατζήδες εξωτερικούς γιατί πέραν των εσωτερικών νταβατζήδων έχουμε τώρα και τους εξωτερικούς νταβατζήδες, έχουμε τους νεοναζί της κ. Μέρκελ οι οποίοι έρχονται εν είδει επιτηρητών στα υπουργεία, καταργώντας την εθνική κυριαρχία της χώρας, καταργώντας τον εκλεγμένο υπουργό, τον εκλεγμένο βουλευτή και δίνουν εντολές στην εκλεγμένη κυβέρνηση. Είναι μια παράνομη και κατοχική δύναμη η οποία έχει εισβάλει σε μία εθνικά κυρίαρχη χώρα.

Η τρόικα λοιπόν δεν έχει κανέναν λόγο να βρίσκεται εδώ. Η Ελλάδα είναι εθνικά κυρίαρχη χώρα και οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα, από το άρθρο 120 του Συντάγματος να προασπίσουν το Σύνταγμά τους. Γιατί η διατήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και μάλιστα το άρθρο 120 λέει σε κάποιο σημείο, ότι η παραγραφή των εγκλημάτων στη διάρκεια της μη νομιμότητας αρχίζει μετά την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Αυτό έχουμε τώρα, έχει καταργηθεί η νομιμότητα έχει καταργηθεί το Σύνταγμα, η Βουλή δεν νομοθετεί, έρχονται πράξεις νομοθετικού περιεχομένου χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, δεν υπάρχει φυσική καταστροφή. Στον κοινοβουλευτικό έλεγχο δεν απαντούν οι κυβερνώντες και η τρόικα έρχεται εδώ και αλωνίζει και φέρεται ως κατακτητής.

Ναι, όσο φεύγουν καλό είναι αλλά το θέμα είναι ότι θα πρέπει να τους διώξουμε νωρίτερα και να ενωθούμε οι Έλληνες για αυτό το σκοπό. Γιατί βεβαίως και ένα όπλο τους είναι ο εθνικός διχασμός, πάντα ο εθνικός διχασμός είναι όπλο για εκείνους που θέλουν να βλάψουν την χώρα. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες δεν θέλουμε να πάμε σε εθνικό διχασμό, ούτε σε έκρηξη όπως την περιγράφουν.

 
Οι ίδιοι οι σημερινοί τροϊκανοί κυβερνώντες, δημιούργησαν νεοναζιστικό κόμμα. Ο κ. Παπαδήμος υπουργοποίησε δύο πρώην καθοδηγητικά στελέχη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να απενεχοποιήσει το ναζισμό στα μάτια των Ελλήνων, ποιος φανταζόταν ποτέ ότι θα υπήρχε ναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα; Κανείς. Ο κ. Παπαδήμος, με την έγκριση Σαμαρά και Βενιζέλου έκανε υπουργούς δύο καθοδηγητές τέτοιων οργανώσεων στο παρελθόν, προσπαθώντας να την νομιμοποιήσουν στα μάτια του ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η Ελλάδα να εξευτελίζεται, η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία να έχει νεοναζιστικό κόμμα, ανθρώπους που αναπολούν τον Χίτλερ που κατέσφαξε Έλληνες, που χαιρετούν ναζιστικά και ο σκοπός τους βεβαίως ήταν να δημιουργήσουν τον «κακό» και το δημιούργησαν. Και από την άλλη μεριά ο «καλός» να είναι όποιος συνεργάζεται με τους δανειστές και κάποια στιγμή να απειλήσουν και τον ελληνικό λαό με σύρραξη και με διχόνοια.

Εμείς λέμε ότι αυτή τη στιγμή η λύση είναι μία. Να ενωθούμε οι Έλληνες όλοι μαζί ανεξάρτητα το που βρισκόμασταν πολιτικά μέχρι χθες, σε ένα μεγάλο Δημοκρατικό και Πατριωτικό Τόξο, και το λέω εδώ από τον τόπο που γεννήθηκε το πατριωτικό Κέντρο, από τη Ρόδο, από τα Δωδεκάνησα να ενωθούμε οι Έλληνες και να συναποφασίσουμε για το μέλλον μας για το μέλλον των παιδιών μας, να απελευθερώσουμε τη χώρα μας, να εργαστούμε μεν σκληρά αλλά να μην επιτρέψουμε τη διχόνοια και να μην οδηγηθεί αυτός εδώ ο τόπος σε εθνική καταστροφή, γιατί μετά από την οικονομική καταστροφή έχει έρθει η ανθρωπιστική καταστροφή και η ανθρωπιστική καταστροφή μπορεί να οδηγήσει σε εθνική καταστροφή. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Ο κ. Γιούνκερ θα έπρεπε να πιέζει την κ. Μέρκελ, όταν ήταν στη θέση που ήταν, να παραδώσει τον κ. Χριστοφοράκο για να πει ποιοι Έλληνες πολιτικοί τα άρπαζαν από τη Siemens ποιοι έπαιρναν λεφτά από τα υποβρύχια. Ο κ. Χριστοφοράκος βρίσκεται στη Γερμανία υπό την προστασία της κ. Μέρκελ έχοντας τις μαρτυρίες και τις φωτογραφίες που δείχνουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτικών εκείνων οι οποίοι τα άρπαζαν και βλέπουν κάποιους συναδέλφους να πάνε ισόβια. Και βεβαίως πολύ πιθανόν να απειλούνται αυτοί οι πολιτικοί να στηρίζουν την πολιτική των δανειστών. Νομίζω είμαι πολύ ξεκάθαρος.» 

Ερ. δημοσιογράφου: Είπατε ότι θα πρέπει να ενωθούμε οι Έλληνες και αυτό είναι αλήθεια. Καταφέρεστε όμως συνέχεια στις ενέργειες της τρικομματικής κυβέρνησης, κάποιοι άνθρωποι τους ψήφισαν και αυτούς.

«Βεβαίως τους ψήφισαν. Ψήφισαν τον κ. Σαμαρά διότι είπε ψέματα στον ελληνικό λαό και έδωσε δεκαοκτώ σημεία τα οποία δεν τήρησε. Ψήφισαν τον κ. Σαμαρά γιατί βγήκε στην τελευταία εκδήλωση και είπε ότι δεν συνεργάζεται ποτέ με τον κ. Βενιζέλο διότι ήταν μίασμα κατά τον κ. Σαμαρά. Και είπε ψέματα ο κ. Σαμαράς στον ελληνικό λαό. Ο κ. Σαμαράς είναι ένας πολιτικός απατεώνας ο οποίος λέγοντας ψέματα στους συνταξιούχους ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις υπέκλεψε την ψήφος τους. Είναι ένα πολιτικός απατεώνας διότι είπε ότι τα ειδικά μισθολόγια για τους στρατιωτικούς και τα σώματα ασφαλείας δεν θα πειραχθούν και έχουν εξευτελισθεί αυτή τη στιγμή οι μισθοί και των στρατιωτικών και των αστυνομικών.

Ο κ. Σαμαράς είναι ένας πολιτικός απατεώνας, διότι ενώ είχε μαζί με τον κ. Βενιζέλο και τον Κουβέλη, τη δυνατότητα και τους βουλευτές να σχηματίσει κυβέρνηση από τον Μάιο, τις πρώτες εκλογές, δεν σχημάτισε κυβέρνηση, προκειμένου να ξαναγίνουν εκλογές και να παραγραφούν τα αδικήματα υπουργών που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και πιθανώς λήστεψαν τον ελληνικό λαό.

Και αφού με προκαλείτε θα σας αποκαλύψω το πόσο συνεταίροι είναι: 5 Ιουλίου 2008. Αίτημα προς τον ΕΟΤ της Οργανωτικής Επιτροπής συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς: «Κύριε υπουργέ, θέλω να σας κάνω γνωστό ότι στη χώρα μας πραγματοποιείται στο χρονικό διάστημα από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου του 2008» δηλαδή πριν γίνει η επιστολή «το παγκόσμιο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς». Καταλήγοντας αιτείται «επειδή εκτιμούμε ότι πέρα από τους πολιτικούς στόχους του παγκόσμιου συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μπορεί να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για την τουριστική προβολή της χώρας μας, θα θέλαμε να αντιμετωπίσετε θετικά το αίτημά μας για την οικονομική στήριξη των δαπανών φιλοξενίας με το ποσό των 200.000 ευρώ». Ζητάει δηλαδή ο κ. Παπανδρέου για να γίνει πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, από τον ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού, 200.000 ευρώ για αυτά τα οποία ξόδεψε ενώ συνεδρίασε. Το αίτημα είναι με την υπογραφή Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Έρχεται ο υπουργός Τουρισμού και ο ΕΟΤ: «Πράξη αναλήψεως και ενέργειας δαπάνης». Αντί να του δώσει 200.000 ευρώ, για να βοηθήσει τον τουρισμό η Σοσιαλιστική Διεθνής, από τα κονδύλια που έπρεπε να δοθούν για τον τουρισμό, του δίνει 238.000 ευρώ. Απόφαση υπογεγραμμένη στις 2 Σεπτεμβρίου 2008. Αυτά είναι τα συνεταιράκια. Υπουργός της ΝΔ τότε, στην κυβέρνηση που συμμετείχα και εγώ, υπέγραψε ως υπουργός Τουρισμού για να δώσει στον κ. Παπανδρέου, στον κ. Σπυρόπουλο και στη Σοσιαλιστική Διεθνή 238.000 ευρώ για να προβάλλουν τι; Τον τουρισμό στην Ελλάδα.

Πήγαν λοιπόν και έφαγαν τους αστακούς στο Λαγονήσι και χρέωσαν στον ελληνικό προϋπολογισμό και στον Έλληνα πολίτη 238.000 ευρώ.

Ερ. δημοσιογράφου: Κύριε πρόεδρε είναι δυνατόν να υπάρχει ανεξάρτητη Ελλάδα, εξαρτημένη από το ευρωπαϊκό νόμισμα που ελέγχεται από την ΕΚΤ, την κ. Μέρκελ και από το κατεστημένο της παγκοσμιοποίησης που έχετε καταγγείλει κατά καιρούς; Μήπως με αυτή την πρότασή σας εγκλωβιστήκατε να μείνουμε μέσα στο ευρώ και αυτό έκανε κακό στο Κίνημα;

«Εσείς τι προτείνετε να πάμε στη δραχμή;»

Δημοσιογράφος: Προτείνω αυτό που είπε ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου Χρυσόστομος και το επικαλεστήκατε πριν.

«Χαίρομαι για το ερώτημά σας. Ακούστε ποια είναι η διαφορά: Η Κύπρος μπήκε τώρα στο ευρώ. Η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ με πλαστά στοιχεία της Goldman Sachs και τα swaps τα οποία έκανε ο κ. Σημίτης, εν γνώσει των ευρωπαίων εταίρων μας. Το ευρώ οι Έλληνες το πληρώσαμε και το πληρώσαμε πολύ ακριβά όλα αυτά τα χρόνια, με το χρυσό που έφυγε και πήγε στα υπόγεια της ΕΚΤ. Εάν εμείς με δική μας απόφαση βγούμε από το ευρώ, θα ικανοποιήσουμε αυτό που θέλει ουσιαστικά ο κ. Γιούνκερ, η κ. Μέρκελ και οι υπόλοιποι, δηλαδή θα παραιτηθούμε των δικαιωμάτων των οποίων έχουμε, έχοντας παραδώσει τον πλούτο μας.

 
Δεν μπορεί να μας βγάλει από το ευρώ κανείς. Διότι για να βγει από το ευρώ η Ελλάδα θα πρέπει να υπάρχει μια απόφαση της ΕΚΤ όπου δεν θα ασκήσει βέτο ο εκπρόσωπος της Ελλάδος, ο κ. Προβόπουλος. Γι’ αυτό οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μιλάμε για τον καταστατικό έλεγχο και την κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Τον καταστατικό έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος τον θέλουμε ακριβώς για αυτό, για να μην μπορούν να μας βγάλουν από το ευρώ. Αν αυτοί εν συνεχεία, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να μας βγάλουν με νόμιμο τρόπο προτείνουν να διαγράψουμε όλα τα χρέη τα οποία έχουμε και έχουν δημιουργηθεί από τη δική μας συμβατική, αν θέλετε πολιτική αυτό είναι άλλο πράγμα, αλλά αν εμείς φύγουμε από το ευρώ με τη δική μας θέληση είναι καταστροφή, είναι σαν να απεμπολούμε τα δικαιώματά μας. Όχι τέτοια χάρη δεν της την κάνουμε.

Και από εκεί και πέρα για να ξεκαθαρίζουν και τα πράγματα, επειδή έχουμε δεχτεί απίστευτη λάσπη, για την Μίκα Ιατρίδου τα ροδιακά μέσα ενημέρωσης γράφουν κάθε εβδομάδα ότι φεύγει από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, μην ακούτε τέτοιου είδους φήμες και ούτε να τις αναπαράγετε, τέτοια χάρη δεν θα τους την κάνουμε. Ούτε η Μίκα ούτε κανένας άλλος από τους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν φεύγει, περισσότεροι θα γίνουμε και θα βγάλουμε και άλλο βουλευτή στα Δωδεκάνησα. Σας λέω λοιπόν επειδή είπαν παλιά και για το δολάριο, χρησιμοποίησαν τη δική μας φράση που έλεγε τι; Αν η Ελλάδα γίνει πετρελαιοπαραγωγός χώρα, το πετρέλαιο θα το πουλάμε σε δολάριο, δεν θα το πουλάμε σε ευρώ, δεν θα παίξουμε εμείς τα πολιτικά παιχνίδια της κ. Μέρκελ, η οποία θέλει να πουλάει πιθανώς το βαρέλι το πετρέλαιο σε ευρώ, για να δημιουργήσει αποταμιευτικό νόμισμα στην Κίνα και ούτω καθεξής.

Είμαστε στο ευρώ, είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα ακολουθήσουμε και τους συμμάχους μας εντός του ΝΑΤΟ και βεβαίως τους συμμάχους μας στην Ορθοδοξία, τη Ρωσία και τους εμπορικούς εταίρους μας, όπως είναι η Κίνα, όπως είναι το διεθνές περιβάλλον. Δύο χώρες τόλμησαν να μην πουλήσουν πετρέλαιο σε δολάριο, ο Σαντάμ Χουσεΐν πριν βομβαρδιστεί το Ιράκ και ο Καντάφι πριν βομβαρδιστεί η Λιβύη. Τι θέλουν, να πουλήσουμε σε ευρώ επειδή το θέλει η κ. Μέρκελ;

Ερ. δημοσιογράφου: Κύριε πρόεδρε από τη στιγμή που οι δανειστές σου λένε δεν σου δίνουμε τη δόση, δεν σου δίνουμε τα ευρώ, τι κάνεις;

«Ακούτε πολύ Σαμαρά μου φαίνεται. Η αλήθεια είναι ότι η δοσολογία των υπηρετών των δανειστών από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Τον κ. Σαμαρά θα τον έχετε την άλλη εβδομάδα εδώ, εκτός αν είναι «μαϊμού» η επίσκεψή του προκειμένου να είναι πρώτη σελίδα ότι θα έρθει την άλλη εβδομάδα, επειδή κάναμε το προσυνέδριο εμείς στη Ρόδο. Ο κ. Σαμαράς τον Μάιο και τον Ιούνιο απειλούσε τους συνταξιούχους και τους έλεγε: αν δεν ψηφίσετε ΝΔ και ο κ. Βενιζέλος το ίδιο έλεγε, αν δεν ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ, δεν θα πάρετε μισθούς και συντάξεις διότι δεν θα έρθει η δόση τον Ιούλιο. Ήρθε καμία δόση τον Ιούλιο; Ήρθε τον Αύγουστο; Ούτε τον Σεπτέμβριο, ούτε τον Οκτώβριο, ούτε το Νοέμβριο. Και οι συντάξεις και οι μισθοί πληρώθηκαν γιατί; Διότι από τα λεφτά των δόσεων δεν πληρώνονται ούτε μισθοί , ούτε συντάξεις, ούτε η Υγεία, ούτε η Παιδεία. Τα λεφτά των δόσεων τα παίρνουν οι δανειστές από τη μια τσέπη και τα βάζουν στην άλλη και μας χρεώνουν τα παράνομα επιτόκια. Γι’ αυτό το χρέος της Ελλάδος αυτή τη στιγμή στο μεγαλύτερο του μέρος, είναι ένα χρέος που εμείς θα διαγράψουμε μονομερώς. Θα καταγγείλουμε τις δανειακές συμβάσεις, θα καταγγείλουμε τα μνημόνια και θα διαγράψουμε το επαχθές και επονείδιστο χρέος. Γιατί επαχθές και επονείδιστο χρέος είναι και τα 2 δις ευρώ που χάρισε στη Siemens για να τον δεχθεί η κ. Μέρκελ στη Γερμανία. Γιατί είναι μίζες. Γιατί επαχθές και επονείδιστο χρέος είναι και τα δις ευρώ που δώσανε για τα υποβρύχια . Αλλά ο Τσοχατζόπουλος είναι φυλακή. Δεν υπέγραψε μόνος του ο Τσοχατζόπουλος από το ΚΥΣΕΑ πέρασε η απόφαση με πρώτο τον κ. Σημίτη που υπέγραψε, για να μην ξεχνιόμαστε και ο κ. Σημίτης είναι έξω ακόμη. Ο αρχιερέας της διαπλοκής .»

Ερ. δημοσιογράφου: Είστε αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε στη αξιοποίηση των κοιτασμάτων ως χώρα, με βάση τα έως τώρα δεδομένα;

«Ναι, είμαι πολύ αισιόδοξος και θα σας πω γιατί. Διότι είναι κοινά παραδεκτό πλέον ότι υπάρχουν κοιτάσματα. Μετά τις διαψεύσεις οι οποίες υπήρχαν, ενώ γνώριζαν από το 1997, από ότι φάνηκε από τις δημοσιοποιημένες πλέον μελέτες, ότι υπήρχαν αρκετά μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ ξέραμε από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο ότι στη Ζάκυνθο αναβλύζει πετρέλαιο στη περιοχή Κερί και το ίδιο και στα Γιάννενα. Τώρα πλέον έχουμε τους ίδιους τους δανειστές και αυτούς που μας αμφισβητούσαν ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, όταν μιλούσαμε για τα κοιτάσματα, να λένε: Deutsche Bank: «Νότια της Κρήτης υπάρχουν αποθέματα 300 δις ευρώ φυσικού αερίου». Το αμφισβητεί κανείς αυτό; Ούτε η Deutsche Bank δεν το αμφισβητεί πλέον. Η «Μητέρα» του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη.

Εμείς λοιπόν τι λέμε; Αξιοποίηση των κοιτασμάτων και μάλιστα με μορφή την οποία καταθέσαμε στη Βουλή με τα περίφημα CDO δηλαδή με τίτλους που θα προεισπράξουμε τα μελλοντικά κέρδη. Κάναμε μελέτη μέσω του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ την κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων. Τώρα κάναμε δεύτερη μελέτη με τοUCLA γίνεται παντού είναι διεθνής πρακτική. Τι λέμε όμως: Ναι στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων μας, αλλά όχι στο να αφήσουμε να κατασχέσουν τα κοιτάσματα αυτά οι δανειστές με τον τρόπο με τον οποίο πάνε να τα κατασχέσουν και με συνεργούς τη σημερινή συγκυβέρνηση.» 

πηγή:newsnow.gr