Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Η 22χρονη «θεά» που κόβει την ανάσα!


Η Nina Agdal έρχεται από την Δανία και μας φέρνει τον πιο γλυκό καύσωνα...

NINA AGDAL
Ο κολασμένος «άγγελος» της Viktoria Secret ξέρει πως να προσελκύει τους μνηστήρες...
Η σέξι Nina βρίσκεται μόλις στα 22της χρόνια. Κάθε της φωτογράφηση εκτοξεύει το... ηθικό των ανδρών!

Παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας


Την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Κάνοντας ένα βήμα σε σχέση με την έως τώρα αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο» και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος για την χώρα, παρά μόνο η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες, ώστε να προκύψει μια κυβέρνηση, που θα έχει και την εντολή και την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, να δρομολογήσει έναν εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Η τρόικα «εκβιάζει» πάλι ενώ ο Σαμαράς «αδειάζει» τον Κουβέλη!


Σε ρόλο «Ιφιγένειας εν Αυλίδι» ο Αντώνης Μανιτάκης μετά τους ατυχείς χειρισμούς του Γιάννη Στουρνάρα στο θέμα των δημοσίων υπαλλήλων



ΜΑΞΙΜΟΥ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου έλεγε στους Έλληνες ότι πρέπει να... πανηγυρίσουν για την έγκριση της δόσης-μαμούθ ύψους 55,2 δισ. ευρώ!

Κεδίκογλου: Θέλει την εξουσία πάση θυσία ο Τσίπρας

Κεδίκογλου: Θέλει την εξουσία πάση θυσία ο Τσίπρας

Κεδίκογλου: Θέλει την εξουσία πάση θυσία ο Τσίπρας

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Ο κ. Τσίπρας ομολόγησε, ότι είναι έτοιμος να ρισκάρει την καταστροφή, χωρίς καμία πρόταση ή έστω πρόβλεψη, προκειμένου να κατευνάσει τα ακραία του στηρίγματα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

Πεκίνο:Το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης των πτηνών

Πεκίνο:Το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης των πτηνών

Πεκίνο:Το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης των πτηνών

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα του νέου στελέχους της γρίπης των πτηνών, αναφέρθηκε στην κινεζική πρωτεύουσα, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, αναφέροντας ότι είναι το πρώτο ύποπτο κρούσμα, που εντοπίζεται εκτός της Ανατολικής Κίνας.

Ξεπουλά η κυβέρνηση ότι έχει απομείνει στη δημόσια περιουσία


Με 290 ακίνητα-φιλέτα του ελληνικού δημοσίου αναμένεται να προικιστεί τις επόμενες ημέρες το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). 

ΤΑΙΠΕΔ

Στο συγκεκριμένο πλάνο βρίσκεται, μεταξύ άλλων, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μία έκταση 500 περίπου στρεμμάτων. 
Πρόκειται για την πρώτη δόση από τα 1.000 ακίνητα που πρέπει να μεταβιβάσει το Δημόσιο στα ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το τέλος του 2013, η οποία μάλιστα έχει ήδη καθυστερήσει, καθώς σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο η μεταφορά έπρεπε να είχε γίνει μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Πιο ακριβό το χαράτσι απ’ ότι αν εφαρμοζόταν ο ενιαίος φόρος ακινήτων


«Ασήκωτες» θα είναι οι επιβαρύνσεις το 2013 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με τη διατήρηση του χαρατσιού (ΕΕΤΗΔΕ) ακόμα και αν η μείωση φτάσει το 15%, κάτι δύσκολο, από ό,τι θα ήταν αν εφαρμοζόταν κατευθείαν ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΧΑΡΑΤΣΙ

Αν και το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να πείσει με τους πολίτες με «αερολογίες» και φληναφήματα, ότι οι πολίτες θα πληρώσουν λιγότερο φόρο, ωστόσο, ο φόρος θα ήταν ακόμα μικρότερος το τρέχον έτος ή και μηδενικός σε αρκετές περιπτώσεις με την εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, ο οποίος θα αντικαθιστούσε το ΕΕΤΗΔΕ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
Βέβαια, αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως την κυβέρνηση είναι να διορθώσει την απόλυτη αποτυχία του, δηλαδή να κλείσει την δημοσιονομική τρύπα του 2013. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν η διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ και η μετάθεση της εφαρμογής του Ενιαίου Φόρου το 2014.

Η Κύπρος «ρίχνει» την τιμή του χρυσού κάτω από τα $1.500


O πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα από τυχόν πώληση μέρους των αποθεμάτων χρυσού στην Κύπρο θα διατεθούν κατά προτεραιότητα για την αποπληρωμή όσων χρωστά η μεγαλόνησος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Την ίδια στιγμή, η προοπτική πώλησης του κυπριακού χρυσού προκαλεί πιέσεις στην παγκόσμια αγορά, ρίχνοντας την τιμή του πολύτιμου μετάλλου κάτω από τα 1.500 δολάρια, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2011.

Απέρριψαν (ως άσχετη!) την τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων!


"Επιβεβαιώνω ότι δεν συμφωνούμε με την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει να εισάγουμε άσχετες τροπολογίες". Με αυτές τις δύο φράσεις η κυβέρνηση, διά του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με την οποία καταργείται η ρύθμιση που δίνει ασυλία σε όσους τραπεζίτες έδωσαν ή θα δώσουν δάνεια στα κόμματα.

Είναι "ντροπιαστική ομολογία ενοχής", σχολίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας πως όχι μόνο δεν αποσύρουν την ρύθμιση, αλλά και "δεν εξηγούν γιατί τη θεώρησαν σωστή, γιατί προσπάθησαν να την περάσουν σαν τον κλέφτη και ποιους αφορά". Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τόνισε ότι θα επανέλθει με όποιο τρόπο είναι πρόσφορος για να αποσυρθεί η ασυλία στους τραπεζίτες. "Θα πάρουμε πρωτοβουλίες χωρίς να αποκλείουμε κανέναν που θέλει να αποσυρθεί αυτή η ντροπιαστική ρύθμιση", υπογράμμισε.

"Δεν πείθομαι, γιατί είναι πολύ αργά. Είχατε όλη τη δυνατότητα να συζητήσετε, έστω να έχετε βουλευτές εδώ σήμερα", αντέτεινε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου. "Σε σχέση με εσάς που το ψηφίσατε, υπάρχει διαφορά. Είσαστε στο κόλπο μέχρι τα μπούνια", της απάντησε ο Δ. Παπαδημούλης. Υπενθυμίζεται ότι και χθες ο Απόστολος Κακλαμάνης ζήτησε την απόσυρση της επίμαχης διάταξης.

Για δημιουργία "αντικοινοβουλευτικού κλίματος" έκανε λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη, κάνοντας φανερές τις προθέσεις της κυβέρνησης: "τα κόμματα θα χρηματοδοτούνται και όταν έχουν άλλες ανάγκες, θα δανειοδοτούνται με όρους και κανόνες. Και τελείωσε". Η ρύθμιση της κυβέρνησης επιδιώκει να καλύψει τις ευθύνες των τραπεζιτών από τους διαχειριστικούς ελέγχους που θα γίνουν όταν οι τράπεζες περάσουν στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ, εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.



ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ έχουν αμαρτωλές σχέσεις με τα ΜΜΕ

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαχείριση στη Βουλή του θέματος της τροπολογίας των δανείων προς τα κόμματα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη χθεσινή συνεδρίαση του άτυπου 9μελούς οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Με αφορμή τον τρόπο κάλυψης από μερίδα των μίντια του θέματος, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επεσήμανε ότι "συνιστά θρασύτητα πρώτου μεγέθους, εκ μέρους μερίδας των ΜΜΕ, ο τρόπος κάλυψης της συζήτησης στη Βουλή για την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, με την οποία απαλλάσσονται των ευθυνών τους τα διευθυντικά στελέχη των τραπεζών που χορήγησαν σκανδαλωδώς δάνεια σε μεγάλα εκδοτικά και τηλεοπτικά συγκροτήματα, αλλά και στα δύο μεγάλα κόμματα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, τα εν λόγω δημοσιεύματα αποδίδουν ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ότι με τους δικούς του χειρισμούς πέρασε η κατάπτυστη και σκανδαλώδης τροπολογία που εισηγήθηκε η κυβέρνηση".

"Είναι προφανές πού αποσκοπούν τέτοιου είδους δημοσιεύματα και τι εξυπηρετούν, ενώ δεν μπορούν τελικώς να αποκρύψουν τις από κοινού ευθύνες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για τις αμαρτωλές σχέσεις διαπλοκής που οικοδόμησαν τις τελευταίες δεκαετίες με μέρος των ΜΜΕ", υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και καταλήγει: "Όλοι γνωρίζουν, άλλωστε, ότι τα συγκεκριμένα μέσα ήταν ο μοναδικός σύμμαχος των τελευταίων μνημονιακών κυβερνήσεων, αλλά και του φαύλου δικομματισμού. Θέλει τελικώς η κυβέρνηση να κρυφτεί και η διαπλοκή δεν την αφήνει".

Πουλακίδας Κ., avgi.gr

«Θέμα διεθνούς δικαίου», απαντά το ΥΠΕΞ στον Σόιμπλε

Σόιμπλε: Ανεύθυνες δηλώσεις για την καταβολή αποζημιώσεων. Δεν βλέπω καμία ελπίδα. Αβραμόπουλος: Δεν υπάρχει συσχετισμός αποζημιώσεων και μεταρρυθμίσεων. Ανοιχτό το θέμα του κατοχικού δανείου. Το θέμα άπτεται του διεθνούς δικαίου



Της ΝΕΦΕΛΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ

Περιφρονώντας το διεθνές δίκαιο και τις αποδεδειγμένες υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα όσον αφορά τις οφειλές της από την εποχή της Κατοχής, την περίοδο 1941-1944 (κατοχικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο, ατομικές αποζημιώσεις), ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ως άλλος δικαστής, αποφάσισε ότι το Βερολίνο δεν οφείλει στην Αθήνα τίποτα.
Εκτέλεση στην Κρήτη από το φωτογραφικό λεύκωμα του Αντώνη Σανουδάκη
Εκτέλεση στην Κρήτη από το φωτογραφικό λεύκωμα του Αντώνη Σανουδάκη


«Καμία ελπίδα» στο ζήτημα αυτό δεν έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, καθώς «το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό».

Γ. Ομήρου: Οι ισχυροί της Ευρώπης μάς προσέφεραν "χολήν και όξος"



Την πικρία και την απογοήτευσή του για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά και την ανάγκη να υπάρξουν θεμελιακές αλλαγές εντός Ε.Ε., εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου. Στη χθεσινή τους συνάντηση ο κ. Ομήρου είπε πως οι ευρωπαϊκές ελίτ, "αντί συμπαράστασης και αλληλεγγύης, μας προσέφεραν 'χολήν και όξος'», και τόνισε ότι παραβιάζεται η θεμελιώδης αρχή της αλληλεγγύης, πλήττοντας την κοινωνική και πολιτική συνοχή. Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας παρατήρησε: "Σήμερα, δυστυχώς, στον χώρο της οικονομικής διακυβέρνησης κυβερνούν οι περίφημες αγορές".

Το «πράσινο φως» για τις απολύσεις στο δημόσιο θα ζητήσει από τους κυβερνητικούς εταίρους ο πρωθυπουργός

Το «πράσινο φως» για τις απολύσεις στο δημόσιο θα ζητήσει από τους κυβερνητικούς εταίρους ο πρωθυπουργός

Προσπάθεια να κλείσει το επίμαχο θέμα των αποχωρήσεων από το Δημόσιο θα καταβληθεί το μεσημέρι του Σαββάτου (13.30) σε σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Το ζήτημα του Δημοσίου αποτελεί ουσιαστικά το μοναδικό ανοιχτό θέμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς στα υπόλοιπα θέματα οι συζητήσεις έχουν εν πολλοίς καταλήξει ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο. 

Εισαγγελική παρέμβαση για το διαζύγιο Εθνικής - Eurobank Εισαγγελική παρέμβαση για το διαζύγιο Εθνικής - Eurobank



Εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα όπως παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και της χειραγώγησης μετοχών διέταξε ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, μετά το "διαζύγιο" της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank.

«Έχω βιάσει 53 γυναίκες και μωρά»

«Έχω βιάσει 53 γυναίκες και μωρά»

«Έχω βιάσει 53 γυναίκες και μωρά»



"Σε ένα μικρό σπίτι, που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με θέα στη λίμνη Κίβου, ένας νεαρός Κονγκολέζος στρατιώτης εξομολογείται τα εγκλήματα που διέπραξε μαζί με τους συντρόφους του στη Μίνοβα, πριν από μερικούς μήνες".

Η εξομολόγηση ενός στρατιώτη-εγκληματία, όπως την περιγράφει ο Guardian σοκάρει, προκαλεί οργή.

Ανασχηματισμός μέσω Μανιτάκη

Ανασχηματισμός μέσω Μανιτάκη

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Οι καθυστερήσεις και η κάθετα αρνητική στάση του Αντώνη Μανιτάκη να επιταχύνει τις απολύσεις των επίορκων υπαλλήλων, η απουσία υπουργών σε επίκαιρες ερωτήσεις στην βουλή και οι αργοί ρυθμοί που παρατηρούνται τελευταία στην προώθηση του κυβερνητικού έργου, έκαναν τον πρωθυπουργό να πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. 

«Ανασχηματισμός θα γίνει αλλά την ακριβή ημερομηνία θα την αποφασίσει ο πρωθυπουργός» τόνιζε στο Real.gr συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά. 

Ελλάδα – Ρωσία :Ελλάδα: Σύσφιξη των παραδοσιακών σχέσεων με ενίσχυση τουρισμού


Τρόπους για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας, με φόντο τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας των δύο λαών συζήτησαν Αβραμόπουλος – Σοκόλοφ.

Αβραμόπουλος: Ικανοποίηση για τη διαρκώς αυξανόμενη ροή του ρωσικού τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή, η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών και πρόεδρο της ρωσικής αντιπροσωπείας στην 8η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Οικονομικής, Βιομηχανικής/Τεχνολογικής και Επιστημονικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας Μαξίμ Σοκόλοφ.

«Ύφεση χωρίς τέλος στην Ευρώπη»

«Ύφεση χωρίς τέλος στην Ευρώπη»

«Ύφεση χωρίς τέλος στην Ευρώπη»

Στην Φαίη Καραβίτη

Υπέρ της συντεταγμένης εξόδου ομάδας χωρών από το ευρώ, με την δημιουργία μιας «συμμαχίας του Νότου», τάσσεται ο Χάινερ Φλάσμπεκ, πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στην Κύπρο, προσκεκλημένος του ΑΚΕΛ, προκειμένου να εργαστεί επί σχεδίου εξόδου από την κρίση – και το ευρώ. Ο ίδιος θεωρεί ότι η κρίση προκλήθηκε από τις τράπεζες και τα πλεονάσματα της Γερμανίας, η οποία, όπως λέει, βρίσκεται σε άρνηση. Εμφανίζεται δε απαισιόδοξος για την προοπτική της Ευρωζώνης και δεν αποκλείει την κατάρρευσή της.

Παγίδες για τους "ελεύθερους"

Παγίδες για τους ελεύθερους

«Παγίδες» έξτρα φόρων κρύβει και φέτος η δήλωση φορολογίας εισοδήματος για περίπου 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες.

Η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, τα «ακριβά» τεκμήρια δαπανών διαβίωσης αλλά και η υποχρεωτική αναγραφή όλων των εισοδημάτων όπως τόκοι καταθέσεων, ομολόγων, κέρδη από μετοχές, μερίσματα οδηγούν σε μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους της συγκεκριμένης κατηγορίας.

"Τραγική η κατάσταση στην Κύπρο"

Τραγική η κατάσταση στην Κύπρο

"Τραγική η κατάσταση στην Κύπρο"

Ως την «τραγική ιστορία» της Κύπρου, χαρακτήρισε ο τέως Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, τη συνεχή αύξηση των χρηματοδοτικών αναγκών, οι οποίες ανήλθαν σήμερα στα 23 δισ. ευρώ.
O τέως Υπουργός ανέφερε ότι «κάθε φορά που αφήνεις τον καιρό να περνά ο λογαριασμός αυξάνεται και όταν προσέρχεσαι στο ταμείο για να τον πληρώσεις ανακαλύπτεις ότι είναι πολύ μεγαλύτερο το ποσό».

Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό τοπίο


Τι προκύπτει από μια προσεχτική μελέτη των δημοσκοπήσεων…

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

 Του Μάρκου Μουζάκη
 Στην Ελλάδα βέβαια είθισται οι δημοσκοπήσεις να «αλέθονται» στις μυλόπετρες των κομματικών και μιντιακών σκοπιμοτήτων, να διαβάζονται με τα κομματικά γυαλιά, να παρουσιάζονται σαν… ποδοσφαιρικοί αγώνες.
Η αρχή, ότι μια δημοσκόπηση αποτελεί «φωτογραφία της στιγμής» και επηρεάζεται –αναπόφευκτα- από γεγονότα της συγκυρίας, προβάλλεται μεν, αλλά ξώφαλτσα. Συνήθως επικρατούν οι επικοινωνιακές ανάγκες και με βάση αυτό γίνεται τις περισσότερες φορές η παρουσίαση μιας έρευνας.

Ντάισελμπλουμ:Ανάκαμψη για τις χώρες της Ευρωζώνης

Ντάισελμπλουμ:Ανάκαμψη για τις χώρες της Ευρωζώνης

Ντάισελμπλουμ:Ανάκαμψη για τις χώρες της Ευρωζώνης

Για την Ιρλανδία, την Κύπρο αλλά και για τις τραπεζικές καταθέσεις μίλησε σε συνέντευξή του στους Irish Times, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ.
«Πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης αναφορικά με την τραπεζική κρίση»

Οι Ελβετοί «παγώνουν» περιουσιακά στοιχεία του Άκη

Οι Ελβετοί «παγώνουν» περιουσιακά στοιχεία του Άκη


Στο «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων ύψους 8,2 εκατ. ευρώ που συνδέονται με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, προχώρησαν Ελβετοί εισαγγελείς.
Η συγκεκριμένη κίνηση, έγινε στο πλαίσιο ερευνών για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ιδιώτες με έδρα την Ελβετία, που συνέδραμαν τον πρώην υπουργό στο ξέπλυμα χρήματος, σύμφωνα με το Reuters.

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία


Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Σεισμική δόνηση μεγέθους έξι βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε στις 05.33 π.μ. του Σαββάτου, τοπική ώρα, τη δυτική Ιαπωνία μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο από το Τόκιο.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή καθώς είχε εστιακό βάθος μόνον 10 χιλιομέτρων. Το επίκεντρό της είναι το νησάκι Αουάτζι στη θάλασσα του Σέτο, που λίγο απέχει από το λιμάνι του Κόμπε, το οποίο προ ετών είχε υποστεί σημαντικότατες υλικές ζημιές από σφοδρό και φονικό σεισμό.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Ο Κάμερον θα πιέσει τη Μέρκελ

Ο Κάμερον θα πιέσει τη Μέρκελ

Ο Κάμερον θα πιέσει τη Μέρκελ

Για πιο «ευέλικτη» Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να πιέσει την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, κατά την διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά προσλήψεις

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά προσλήψεις

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά προσλήψεις

Την αύξηση των δικαστών κατά 100 και των ειρηνοδικών κατά 50 ζητάει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με έγγραφό της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Κίτρινη κάρτα στην Ελλάδα

Κίτρινη κάρτα στην Ελλάδα

Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου 

Με μια πρώτη, αλλά πολύ σοβαρή προειδοποίηση ότι ο πολιτικός χρόνος για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων τελειώνει, ισοδυναμεί η τοποθέτηση του προέδρου του Εurogroup χθες για το ελληνικό θέμα.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Επιστολή στον Σαμαρά από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Επιστολή στον Σαμαρά από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Επιστολή στον Σαμαρά από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ



Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά οι επιτυχόντες των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, στην οποία επισημαίνουν ότι μέχρι και σήμερα παραμένουν αδιόριστοι. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, συμμετείχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, «όπου σύμφωνα με τις προκηρύξεις (οι οποίες είναι νόμοι του κράτους), έπρεπε να γίνει ο διορισμός μας το αργότερο εντός 4 μηνών από την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων (ΦΕΚ προκηρύξεων)»

Πεταμένα λεφτά σε έργα που δεν έγιναν


Τρέμει η κυβέρνηση μην αρχίσουν οι εργολάβοι των δημοσίων έργων, που έχουν υπογράψει έξι συμβάσεις «έργων παραχώρησης», να διεκδικούν στα δικαστήρια τα χρήματα που έπρεπε να λάβουν (3 δισ. ευρώ συνολικά) για έργα που ξεκίνησαν αλλά τώρα έχουν «παγώσει», είτε γιατί το δημόσιο δεν έχει λεφτά να τους πληρώσει είτε γιατί έχουν γίνει δεκάδες προσφυγές τοπικών κοινωνιών στο ΣτΕ.

Πεταμένα λεφτά σε έργα που δεν έγιναν

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Τα έργα με το σύστημα των παραχωρήσεων υπογράφηκαν όλα από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2006. Τα χρηματοδοτούσε το κράτος με μικρότερο ποσό απ' ό,τι είχαν προϋπολογιστεί, αλλά δινόταν το δικαίωμα στους εργολάβους-κατασκευαστές τους να τα εκμεταλλεύονται μέσω διοδίων για 30 χρόνια.

Ρωσικό ενδιαφέρον για ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Ρωσικό ενδιαφέρον για ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ρωσικό ενδιαφέρον για ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το αρχικό ενδιαφέρον των ρωσικών σιδηροδρόμων για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέφρασε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη. 

Μην τολμήσετε να πάτε στη Χάγη για τις αποζημιώσεις


Έντονη ανησυχία και κινητικότητα επικρατεί στη Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων 24 ωρών, με το άνοιγμα του θέματος της καταβολής των Γερμανικών αποζημιώσεων.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ.Σόιμπλε, σε μία πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού, συνέστησε στην Αθήνα να ασχοληθεί με τις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή του Μνημονίου και να ξεχάσει το θέμα της καταβολής των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.  Μάλιστα προεξόφλησε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα.

Σαμαράς:Δεν είναι αντισυνταγματικό να απολύεις όταν καταργείς τη θέση!


Στα ζητήματα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναφέρεται –μεταξύ άλλων- με συνέντευξή του σε εφημερίδα του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

Σαμαράς:Δεν είναι αντισυνταγματικό να απολύεις όταν καταργείς τη θέση!

Ο κ. Σαμαράς μιλά για απολύσεις επιόρκων και αναφέρει πως «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται». Δηλώνει ότι είναι εξασφαλισμένη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το τέλος Απριλίου και πως «από το Μάιο θα αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα».

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΑΣ Σόιμπλε: "Ξεχάστε τις αποζημιώσεις για τις σφαγές στο Δίστομο και τα Καλάβρυτα"


Απορρίπτει κάθε αναφορά σε γερμανικές αποζημιώσεις για τις σφαγές και καταστροφές που προκάλεσε η Γερμανία στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Σόιμπλε. Με την αλαζονεία που διακρίνει τον εμπνευστή και αρχιστράτηγο του «Δ’ Ράιχ» (πρόκειται πλέον για αιματοκύλισμα της Ευρώπης με οικονομικά όπλα) ο κ. Σόιμπλε ζητά από τους Έλληνες να ξεχάσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις για το κατοχικό δάνειο και τις καταστροφές.

Μαριάς: Έχει ξεπεράσει κάθε όριο η τρόικα

Μαριάς: Έχει ξεπεράσει κάθε όριο η τρόικα

Μαριάς: Έχει ξεπεράσει κάθε όριο η τρόικα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, με αφορμή την στάση της Τρόικας για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

«Από τη στιγμή που η κυβέρνηση λέει «ναι» σε όλα, οι υπαλληλίσκοι της τρόικας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, προβάλλοντας πλέον και νέες απαιτήσεις, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τις μαζικές απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων», ήταν το σχόλιο του Ν. Μαριά.

πηγή enikios.gr

Τσίπρας:Mέγα εθνικό θέμα οι γερμανικές αποζημιώσεις

Τσίπρας:Mέγα εθνικό θέμα οι γερμανικές αποζημιώσεις

Τσίπρας:Mέγα εθνικό θέμα οι γερμανικές αποζημιώσεις



Eίναι μέγιστο εθνικό ζήτημα η διεκδίκηση των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν ξεκάθαρη τοποθέτηση απέναντι σε αυτό το μέγα εθνικό θέμα».

ΙΣΑ: Εξώδικα για τις εφημερίες

ΙΣΑ: Εξώδικα για τις εφημερίες

ΙΣΑ: Εξώδικα για τις εφημερίες


Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών γνωστοποιεί ότι κοινοποίησε εξώδικα στο Υπουργείο Υγείας, στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και στις ΥΠΕ για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Χουντής:Η Κομισιόν ήξερε τις καταγγελίες για σκλαβοπάζαρο στη Γερμανία


«Η Κομισιόν εδώ και καιρό γνώριζε και έχει ερευνήσει τις απαράδεκτες καταστάσεις «σκλαβοπάζαρου» που ισχύουν στην Γερμανία και τις οποίες πρόσφατα κατήγγειλαν οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών του Βελγίου, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από την μεριά της».

Χουντής:Η Κομισιόν ήξερε τις καταγγελίες για σκλαβοπάζαρο στη Γερμανία

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δίνει στη ερώτησή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής. Ταυτόχρονα, ο Ν. Χουντής, στην ερώτησή του συσχετίζει την «ανεκτική» στάση της Κομισιόν με την προώθηση της ιδέας των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στον νότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε 10.000 με 15.000 υπολογίζονται τα παιδιά που έχουν σκοτωθεί στη Συρία


Σε 10.000 με 15.000 υπολογίζονται τα παιδιά που έχουν χάσει την ζωή τους στην χώρα από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση.
Σε 10.000 με 15.000 υπολογίζεται ο αριθμός των παιδιών στην Συρία που έχουν χάσει την ζωή τους από τότε που άρχισε η σύγκρουση στην χώρα, σύμφωνα με αξιωματούχο της Αλυσίδας Ελπίδας, μιας γαλλικής μη κυβερνητικής οργάνωσης που εξειδικεύεται στην παροχή περίθαλψης στα άπορα παιδιά.

Ανοικτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού αφήνει ο Αντώνης Σαμαράς


ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

anoikto-to-endexomeno-anasximatismou-afinei-o-antonis-samaras
Ανοικτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού το επόμενο χρονικό διάστημα αφήνει με συνέντευξή του στην «Ημερησία» που κυκλοφορεί το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, ταυτόχρονα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.

«Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού με τη φράση «όλοι μας θέλουμε να γίνει καλύτερη δουλειά. Κι όταν είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει». 

Στην Κουμουνδούρου προετοιμάζονται για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

stin-koymoyndouroy-proetoimazontai-gia-proori-prosfygi-stis-kalpes

Με την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση βαδίζει στο κενό, χωρίς κανένα πρόγραμμα και προοπτική και ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μαζέψει τα... του οίκου του.

«Όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουμε στα χέρια μας παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα λένε οι συνεργάτες του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε. Αντίθετα πρέπει να σταματήσουμε την διγλωσσία που μπερδεύει τον κόσμο και να στραφούμε ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητα των πολιτών. Για όλα τα αλλά υπάρχουν τα όργανα του κόμματος».

Μπερλουσκόνι: Δέχεται κεντροαριστερό πρόεδρο, με αντάλλαγμα ευρύ συνασπισμό


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προσφέρθηκε σήμερα να στηρίξει ένα κεντροαριστερό πολιτικό για την προεδρία της χώρας στην επερχόμενη εκλογή, επιμένοντας όμως σε σχηματισμό κυβέρνησης με συμμετοχή του κόμματός του.

«Είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε», είπε αναφερόμενος στην εκλογή μέλους του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στην προεδρία.

Τσόμσκι: Η Γερμανία θέλει να υφαρπάξει ό,τι πολύτιμο έχει η Ελλάδα


ΖΗΤΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
Για την ανάγκη σύστασης κοινού μετώπου Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας προκειμένου ο Νότος να βάλει ένα φρένο στις απάνθρωπες διεκδικήσεις του Βορρά, έκανε λόγο ο Αμερικανός φιλόσοφος Νοάμ Τσόσκι σε ομιλία του στο Δουβλίνο, τονίζοντας πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική για τη χώρα μας, πέρα από την παραμονή στο ευρώ.
Τσόμσκι: Η Γερμανία θέλει να υφαρπάξει ό,τι πολύτιμο έχει η Ελλάδα

Μιλώντας από το βήμα του φιλανθρωπικού ιδρύματος RDS με θέμα την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ο γνωστό Αμερικανός φιλόσοφος υποστήριξε πως «απώτερος σκοπός των γερμανικών απαιτήσεων από την Αθήνα, στο πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης χρέους, είναι η αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας»

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προειδοποιούν τη Βόρεια Κορέα: Σταματήστε τις απειλές

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προειδοποιούν τη Βόρεια Κορέα: Σταματήστε τις απειλές

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα διέπραττε «ένα τεράστιο λάθος» εάν προχωρούσε στην εκτόξευση ενός πυραύλου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σεούλ.
«Αυτό θα είναι ένα τεράστιο σφάλμα γι' αυτόν καθώς θα απομονώσει λίγο ακόμη περισσότερο τη χώρα του», είπε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι η πολεμόχαρη ρητορική που χρησιμοποιεί η Πιονγκγιάνγκ είναι «απαράδεκτη».

Η «Επαναστατική Ανατροπή» έχει κοινά με την «6η Δεκέμβρη»

Η ταυτότητα της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στην κατοικία του εφοπλιστή Ιωάννη Τσάκου
Η «Επαναστατική Ανατροπή» έχει κοινά με την «6η Δεκέμβρη»

Η νεοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ανατροπή» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε προ τριών εβδομάδων στην κατοικία του εφοπλιστή Ιωάννη Τσάκου στην Ακρόπολη.

Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η «Επαναστατική Ανατροπή» έχει άμεση σχέση με την οργάνωση «6η Δεκέμβρη» που εμφανίσθηκε το 2008.

Δείτε την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ!



H μεγάλη στιγμή πλησιάζει! Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ μπαίνουν στην κληρωτίδα για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

-Έχοντας ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα στη Γερμανία, η Μπάγερν Μονάχου θέλει αυτή τη φορά να φτάσει στην πηγή και να... πιει νερό, με την περσινή ήττα της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ να ανήκει στο παρελθόν.

Στη Ν. Κορέα ο Κέρι εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων

Αμφισβητείται η δυνατότητα της Β. Κορέας να εκτοξεύσει πύραυλο με πυρηνικά

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον αμερικανό πρεσβευτή στη Νότια Κορέα Σουνγκ Κιμ και τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Μουν Σεούνγκ-Χουν κατά την άφιξή του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Σεονγκναμ, νότια της Σεούλ. Ο Κέρι επισκέπτεται τη Σεούλ στο πλαίσιο της τριήμερη περιοδείας του στην Ασία, στη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθεί επίσης το Πεκίνο και το Τόκιο.


Στη Σεούλ έφτασε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, εν μέσω των ανησυχιών που προκάλεσε η αποκάλυψη εκτίμησης αμερικανικής υπηρεσίας ότι η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε βαλλιστικό πύραυλο.
Ο κ. Κέρι επισκέπτεται τη Σεούλ στο πλαίσιο της τριήμερη περιοδείας του στην Ασία, στη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθεί επίσης το Πεκίνο και το Τόκιο.

Η ελληνική Δικαιοσύνη καλεί σε απολογία 13 στελέχη της γερμανικής Siemens!



Κλήσεις σε απολογία σε δεκατρία στελέχη της μητρικής Siemens στη Γερμανία για τα κακουργήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος απέστειλαν οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση των «μαύρων» ταμείων στην Ελλάδα. Οι κλήσεις αφορούν στη σύμβαση 202 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ και ειδικότερα έχουν ως αποδέκτες: τον τότε πρόεδρο της Siemens στη Γερμανία Φον Ντίρερ, δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα που ασχολήθηκαν με τη σύμβαση 2002.

Ερευνάται στικάκι που βρέθηκε στην Καισαριανή

Μετά απο τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», βρέθηκε το πρωί ένα στικάκι στην περιοχή της Καισαριανής και το περιεχόμενό του ερευνάται απο τις αστυνομικές υπηρεσίες.

Το τηλεφώνημα στα γραφεία της εφημερίδας έγινε λίγο πριν τις δέκα το πρωί και το στικάκι βρέθηκε κάτω απο το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, στην οδό Αναξαγόρα της Καισαριανής.

Aνεργία: Εκτόξευση στο 27,2% τον Ιανουάριο

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η ανεργία, η οποία λαμβάνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις. Με το... καλημέρα του νέου χρόνου, τον Ιανουάριο, το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε στο 27,2%, (από 21,5% τον ίδιο μήνα του 2012), ποσοστό που είναι το υψηλότερο στην Ευρωζώνη.
Aνεργία: Εκτόξευση στο 27,2% τον Ιανουάριο
Η ανεργία κάνει θραύση στους νέους, με τους έξι στους δέκα να αδυνατούν να βρουν εργασία, ενώ σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων πρωταθλήτρια ανεργίας αναδεικνύεται η Ηπειρος - Δυτική Μακεδονία με ποσοστό 29,2%.

Δραγασάκης: Γιατί οι υπουργοί δεν απαντούν στις ερωτήσεις;

Από τις 11 επίκαιρες ερωτήσεις οι οποίες είχαν περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη της Βουλής συζητήθηκαν μόνο οι 2 (Οικονομικών και Πολιτισμού). Ο δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης ζήτησε να ενημερωθούν άμεσα ο πρόεδρος της Βουλής και η Διάσκεψη των Προέδρων για τα αίτια που οδήγησαν στη σημερινή εικόνα.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΞΑΝΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΩΞΕΩΝ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

aoysbits70

Υπήρξαν φύλακες στο διασημότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας, το Άουσβιτς. Τώρα, εβδομήντα χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καλούνται να έρθουν ενώπιον του δικαστηρίου και να απολογηθούν για τα εγκλήματά τους. Η Γερμανική Κεντρική Υπηρεσία που ερευνά τα εγκλήματα των Ναζί συνέταξε μία λίστα με 50 ονόματα περίπου, πρώην φύλακες στο στρατόπεδο Άουσβιτς στην κατεχόμενη από ναζί Πολωνία, οι οποίοι είναι ακόμη εν ζωή, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της υπηρεσίας Kurt Schrimm.

Ποια είναι η "Γωγώ" της Βουλής;

Ποια είναι η Γωγώ της Βουλής;

Ποια είναι η "Γωγώ" της Βουλής; 

Η έκπληξη στη μυστική ψηφοφορία για την πλήρωση της θέσης του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής (εξελέγη ο μοναδικός υποψήφιος Γ. Καλαντζής με 152 ψήφους) είναι τα  τρία άκυρα ψηφοδέλτια τα οποία βρέθηκαν στην κάλπη.