Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Με τον Μπέλτσο, τον Κυριάκο, το Σπυράκο και τ' άλλα παιδιά!!!



Από την επαρχία με αγάπη...Σημαντικές εξελίξεις στις διεργασίες και τις "ζυμώσεις" των ανώτερων στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα.Μεγάλη η δυναμική των στελεχών της επαρχίας , φαίνεται να συντονίζονται για υποψηφιότητα Γεν. Γραμματέα από την περιφέρια ! Ακόμα και σήμερα όμως η δυναμική των Μπέλτσο ,Τόμπρα και Αναγνωστάκο,
συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες.

Μόνο λίγες ώρες κράτησε ο επαναστατικός οίστρος Βενιζέλου!

Ε, δεν ήταν και για… χόρταση!
Μόνο λίγες ώρες κράτησε ο επαναστατικός οίστρος Βενιζέλου!

Προφανώς αυτό σκέφτηκε ο Βενιζέλος. Κι έτσι ο επαναστατικός του οίστρος για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κράτησε μόλις λίγες ώρες!
Βέβαια του τα έψαλλαν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας και στην Ιπποκράτους, ακόμα και στενοί συνεργάτες του, έστω «διακριτικά»...

Πήγαν να περάσουν κρυφή διάταξη που μείωνε 35% τις συντάξεις του ΟΑΕΕ!


Αποσύρεται έπειτα από τις αντιδράσεις - Οι μειώσεις αφορούσαν όσους καταθέτουν τώρα τα χαρτιά τους για σύνταξη και ήταν οριζόντιες 35% ανεξαρτήτως ποσού

Πήγαν να περάσουν κρυφή διάταξη που μείωνε 35% τις συντάξεις του ΟΑΕΕ!

Απέσυραν άρον - άρον την διάταξη που υπήρχε στο πολυνομοσχέδιο και προέβλεπε μείωση των συντάξεων του ΤΕΒΕ έως και 35%, έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε.
Την απόσυρση της διάταξης ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Το… πανηγυρικό sms του ΠΑΣΟΚ

Το… πανηγυρικό sms του ΠΑΣΟΚ

Πανηγυρικό sms έστειλε το ΠΑΣΟΚ μετά την απόσυρση της διάταξης η οποία προέβλεπε τη μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ έως και 35%.

Άδωνις σε Κωνσταντοπούλου:Χρειάζεσαι ψυχίατρο

Άδωνις σε Κωνσταντοπούλου:Χρειάζεσαι ψυχίατρο

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου με αφορμή αιχμές της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί συμμετοχής συγγενικών προσώπων του βουλευτή της ΝΔ στη λίστα Λαγκάρντ.

Το Σάββατο η ομιλία του Καμμένου στο συνέδριο

Το Σάββατο η ομιλία του Καμμένου στο συνέδριο

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» το Ιδρυτικό Συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Κουβέλης: Άμεση παρέμβαση για τους ανέργους

Κουβέλης: Άμεση παρέμβαση για τους ανέργους

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικής Υποθέσεων Λάζλο Άντορ, είχε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες.

Πότε θα πληρωθούν οι εφημερίες γιατρών

Πότε θα πληρωθούν οι εφημερίες γιατρών



Στις 29 και 30 Απριλίου θα πληρωθούν εφημερίες ιατρών με αναδρομική ισχύ από τον περασμένο Οκτώβριο και εντεύθεν, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, επικαλούμενος τις πληροφορίες από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο κ. Λυκουρέντζος  ανακοίνωσε ότι, έως το τέλος Ιουνίου, θα έχει επέλθει η πλήρης ομαλοποίηση. «Λύνεται το πρόβλημα, ούτως ώστε το δεύτερο εξάμηνο του 2013 να εξελιχθεί απολύτως ομαλά η διαδικασία των δεδουλευμένων εφημεριών ανά μήνα» ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι εντός του τρέχοντος έτους θα υπάρχει η δυνατότητα να εξοφλούνται οι εφημερίες έως και τον 12ο μήνα του έτους, ενώ αυτό γίνονταν έως και τον 11ο, μετά την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης με το υπουργείο Οικονομικών.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των δαπανών που προκαλούνται από τις εφημερίες καθ' υπέρβαση των προϋπολογισμών.

«Σε αυτό, θα συνεργαστούμε με τους διοικητές των νοσοκομείων και τους διοικητές των ΥΠΕ (Υγειονομικών Υπηρεσιών) ούτως ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως ναι μεν υπάρχουν εφημερίες αναγκαίες που πρέπει να γίνονται, υπάρχει όμως από την άλλη η αντίληψη να εκλαμβάνονται οι εφημερίες σαν ευκαιρία για έναν δεύτερο μισθό.

«Στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, κάτω από την αποπνικτική αυτή οικονομική συγκυρία, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και δεν πρέπει να ενθαρρύνονται αυτές οι συμπεριφορές και οι πρακτικές, ούτως ώστε στο όνομα της εξυπηρέτησης των πολιτών και των προγραμματισμένων εφημεριών να φτάνουμε σε υπερβάσεις που θα πληρώσει, στο τέλος, ο φορολογούμενος» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμου Γιακουμάτου σχετικά με το ποσό των οφειλών πριν τον Οκτώβριο του 2012, ο κ. Λυκουρέντζος είπε πως αυτό δεν είναι γνωστό. Γίνεται μια προσπάθεια ώστε να συγκεντρωθούν όλες οι εκκρεμότητες του παρελθόντος -και από το 2011- οι οποίες αφορούν όχι μόνον τις εφημερίες ιατρών, αλλά και νυχτερινά και εξαιρέσιμα των διοικητικών υπαλλήλων.

Τέλος, όπως αποσαφήνισε ο υπουργός Υγείας, οι υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου εκδίδουν τα εντάλματα και ήδη οι Επίτροποι προσυπογράφουν, από τη στιγμή κατά την οποία κατατέθηκε η σχετική διάταξη στη Βουλή και η οποία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

πηγή: enikos.gr

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ!

pagalos-autokinito

Ανερυθρίαστα ο Νίκος Δένδιας, διαβίβασε το σχετικό έγγραφο στη Βουλή, μετά από ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

ΤΡΑΛΑΛΑ, ΤΡΑΛΑΛΟ! ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ "ΒΛΕΠΕΙ" Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ... (video)

samaras-asteios

Θετικές είναι οι πρώτες ενδείξεις για την ανεργία και την οικονομία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πριν από την έναρξη της σύσκεψης για την καταπολέμηση της ανεργίας και της ενίσχυση της απασχόλησης.

Καμμένος:Ο Σαμαράς έχει το σύνδρομο του Ζαππείου

Καμμένος:Ο Σαμαράς έχει το σύνδρομο του Ζαππείου

Καμμένος:Ο Σαμαράς έχει το σύνδρομο του Ζαππείου

"Ο κ. Σαμαράς ζει με το σύνδρομο του Ζαππείου, ενώ ο ελληνικός λαός ζει την πραγματικότητα της εξαθλίωσης των μνημονίων", τονίζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την ανεργία και την οικονομία.

Σκληρή απάντηση Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΠΑΣΟΚ


«Ποιοι ντρόπιασαν το ΠΑΣΟΚ, γνωρίζουν καλά», αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή μέσα από τη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σκληρή απάντηση Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΠΑΣΟΚ

Η απάντηση του πρώην υπουργού έρχεται λίγες ώρες μετά τις χθεσινές διαρροές από κύκλους της Ιπποκράτους, σύμφωνα με τις οποίες «το κόμμα έχει αποκηρύξει και πολιτικά και ηθικά τον Ακη με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο».

ΟΑΕΔ: Παραίτηση Κικίλια ζητά ο Γ. Μιχελάκης


Την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ ζήτησε ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης.

οαεδ κικιλιας

«Τόσο κολλημένος, τόσο παντρεμένος είναι μετά από 4 χρόνια. Εφόσον εγώ αν ήμουν πρόεδρος στον ΟΑΕΔ και χανόταν έστω και ένα ευρώ σε μια χώρα με 1,5 εκατ. ανέργους, αν είχα τσίπα θα είχα υποβάλει την παραίτηση μόνος μου.

Στείλτε τώρα τους καταδρομείς!


Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη του Ελληνικού πολιτισμού και της Ορθοδοξίας. Όταν αυτά απειλούνται, οφείλει να επεμβαίνει με όλες τις δυνάμεις

Στείλτε τώρα τους καταδρομείς!

Συγκλονίζει η αποκάλυψη ότι ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ  απήχθησαν από τσετσένους ισλαμιστές που δρουν στην Συρία.

Τριγμοί λόγω Βενιζέλου

Τριγμοί λόγω Βενιζέλου

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης 

Τηλεφωνική επικοινωνία των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται πιθανόν και σήμερα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργείται με την αιφνίδια παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου για «εδώ και τώρα» μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Απολύονται 2.000 υπάλληλοι

Απολύονται 2.000 υπάλληλοι

Απολύονται 2.000 υπάλληλοι 

Στη λίστα των υπηρεσιών του Δημοσίου που καταργούνται περιλαμβάνονται 73 φορείς, στους  
στους οποίους υπηρετούν 1.800 - 2.000 υπάλληλοι. Η εν λόγω λίστα αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές Σάββατο. 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΚΟΨΑΝΕ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΒΡΗΚΑΝΕ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑΥΡΟ!

STAVROS-SE-DENTRO

Η εικόνα μιλάει από μόνη της!

Το θαυμαστό αυτό γεγονός έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στο χωριό Λυκοδρόμιο Ξάνθης...

Πίσω από το ιερό της εκκλησίας του αγίου Κωνσταντίνου και της Ελένης , κάποιοι χωριανοί πήγαν να κόψουν ένα πεύκο το οποίο φύτρωσε ανάμεσα σε άλλα 2 και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί.

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΡΑΓΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

kafeteria-ekrixi

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα στην είσοδο καφετέριας που βρίσκεται επί των οδών Μπουμπουλίνας και Καραΐσκου στον Πειραιά.

Τρία χρόνια μνημονίου: Στοιχεία σοκ

Τρία χρόνια μνημονίου: Στοιχεία σοκ

Τρία χρόνια μνημονίου: Στοιχεία σοκ

Μέσα στα τρία χρόνια του μνημονίου η ζωή μας έχει αλλάξει δραματικά. Οι αριθμοί, ειδικά σ' αυτή την περίπτωση, δυστυχώς λένε την σοκαριστική αλήθεια.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ!

trikommatiki

Με τα πιο σκληρά λόγια αναφέρονται οι πανεπιστημιακοί γιατροί στην ανοικτή επιστολή τους προς τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη και Λυκουρέντζο για την κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας αλλά και τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ "ΣΩΤΗΡΕΣ". ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ; ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΟΥ ΠΑΡΑΛΗ

savvidis

Ιβάν Σαββίδης

Το coplo grosso του ελληνορώσου μεγιστάνα για να κατακτήσει την Ελλάδα! Θα είναι ο νέος «πολιτικός-σωτήρας» της χώρας;

Αγώνα επιβίωσης δίνουν τα «ορφανά» του Καραμανλή



Πολλές συζητήσεις λαμβάνουν χώρα μέσα στη ΝΔ για την περίφημη «ομάδα» των «Καραμανλικών», για τον ρόλο του τέως πρωθυπουργού και για τα «ορφανά» του Καραμανλή. Το ερώτημα που συχνά τίθεται είναι, αν οι λιγοστοί βουλευτές...που ομιλούν εξ ονόματος του Καραμανλή, έχουν τις «ευλογίες» του «κουρασμένου» της Ραφήνας;

Οι μέρες που έρχονται θα σε πυρώσουν...



Δεν είναι ο εφιάλτης μας ο χρόνος που περνά, αλλά όλα όσα εμείς δεν κάναμε στο πέρασμά του.Δεν είναι ο εχθρός μας εκείνοι που βάλανε σκοπό να μας σκλαβώσουν, αλλά εμείς οι ίδιοι που ίσαμε τώρα δεν τους πετάμε έξω από το σπίτι μας, έξω από την πατρίδα μας για το κακό που μας κάνουν.

Πάγκαλος: «Αν με αναγκάσουν να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ακη, θα τον "θάψω"»

Πάγκαλος: «Αν με αναγκάσουν να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ακη, θα τον "θάψω"»
Ακης Τσοχατζόπουλος (αριστερά) και Θόδωρος Πάγκαλος σε παλαιότερη συνομιλία τους στη Βουλή. Τώρα ο πρώτος δικάζεται και ο δεύτερος δηλώνει: «Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα είχε κάνει ως πρωθυπουργός της χώρας, σε ποια θέση θα ήταν το κόμμα, το πολιτικό σύστημα και η χώρα γενικότερα»

ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ 400.000 ΑΝΕΡΓΩΝ ΦΟΥΚΑΡΑΔΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ-ΑΛΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

vroutsis

Τριγμοί στη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης από την απαίτηση Βρούτση να παραιτηθεί ο διοικητής του ΟΑΕΔ. Τα δημοσιεύματα για κομματικές προσλήψεις και το πρόγραμμα για 400.000 ανέργους.Ενδοκυβερνητική κρίση προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Εργασίας να ζητήσει την παραίτηση του Διοικητή του ΟΑΕΔ.

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "ΖΗΤΩ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ"

boutaris-geloios

«Το λιμάνι δεν πουλιέται. Δεν συζητάμε για πώληση. Να παραχωρηθούν οι χρήσεις του, ναι.... Θα ζητήσω την συμπαράσταση όλων να διεκδικήσουμε από το κράτος η α' προβλήτα να εξαιρεθεί από τις λειτουργίες του λιμανιού και να γίνει κομμάτι της πόλης. Είναι σημαντικό να μην περάσει σε χέρια ιδιώτη αλλά στα χέρια του δήμου», τόνισε μεταξύ άλλων στέλνοντας το δικό του μήνυμα ο Γιάννης Μπουτάρης

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΑΠ: "ΓΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ" ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ

opap-melissanidis

"Στημένο το παιχνίδι" για μισοτιμής πώληση του ΟΠΑΠ σε Μελισανίδη - Κοπελούζο

Για διαγωνισμό-παρωδία κάνει λόγο η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον ΟΠΑΠ, που τονίζει επιπλέον πως ο ΟΠΑΠ πρέπει να μείνει στο δημόσιο, και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, τα κέρδη του να πηγαίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αφήστε τους νεκρούς να προχωράνε!



Γράφει ο Δευκαλίων

Η φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά εθελοτυφλεί χρησιμοποιώντας φθηνά  επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να καλύψει τις αποτυχίες της πολιτικής της. Η αλματώδη αύξηση της ανεργίας και η ύφεση που συνεχίζει να σφίγγει τον θανατηφόρο βρόγχο της στον λαιμό της εθνικής οικονομίας, είναι απαγορευμένες λέξεις για την κυβέρνηση.

Ο Ιερώνυμος για τον Μητροπολίτη Χαλεπίου

Ο Ιερώνυμος για τον Μητροπολίτη Χαλεπίου

Ο Ιερώνυμος για τον Μητροπολίτη Χαλεπίου

O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμος, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον  Πατριάρχη Αντιοχείας, καθώς και με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΚΙΝΑΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

serafeim

Η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ άνοιξε μέτωπο με την Χρυσή Αυγή. Βαριές κατηγορίες ένθεν κακείθεν, δημοσιοποιούν ζητήματα που όντως είναι άξια σχολιασμού αλλά και δημιουργικής συζήτησης για το που πηγαίνει σήμερα ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία.

Θρίλερ με την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου


Θύματα απαγωγέων έπεσαν στη Συρία ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Γρηγόριος Yohanna Ibrahim, σε ενέδρα σύρων ανταρτών.

Θρίλερ με την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου επισήμανε πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για την απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγόριου Yohanna Ibrahim.

Σαν σήμερα...τρία χρόνια πριν ξεπουλήθηκε η χώρα μας



Σαν σήμερα, 23 Απρίλιου 2010, ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επέλεξε το ακριτικό Καστελόριζο να ανακοινώσει την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ, σηματοδοτώντας την έναρξη της πιο επώδυνης «οδύσσειας» της οικονομίας, τις συνέπειες της οποίας, ουδείς μπορούσε να φανταστεί.

Πάνος Καμμένος: Καμμία συνδιαλλαγή με δολοφόνους!



“Η απαγωγή Μητρ. Χαλεπίου και η δολοφονία των 2 συνοδών του απο ισλαμιστές στην Συρία είναι καθοριστικό γεγονός για την στάση μας στη Συρία”. Αυτή ήταν η παρέμβαση του έκανε πριν από λίγο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, για την απαγωγή του Μητροπολίτη από ισλαμιστές.

Μια μικρή ιστορία (για τον Αντώνη Σαμαρά)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΛ


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ καθώς κάθε ημέρα που περνά αλλάζουν και τα δεδομένα.Έτσι ενώ φαινόταν πως για τη θέση του Γραμματέα των ΑΝΕΛ θα διασταύρωναν τα ξίφη τους οι Θανάσης Μπέλτσος και Κυριάκος Τόμπρας,

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η Eurobank προ των πυλών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Καθ΄ οδόν προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας βρίσκεται η Eurobank, καθώς ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που θα ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως από το ΤΧΣ.
Σε περίπτωση κρατικοποίησης της Eurobank δεν αλλάζει κάτι για τους πελάτες της τράπεζας, οι οποίοι θα πρέπει να συνεχίσουν να αποπληρώνουν κανονικά τα δάνειά τους, ενώ οι καταθέσεις τους είναι πλήρως
Σε περίπτωση κρατικοποίησης της Eurobank δεν αλλάζει κάτι για τους πελάτες της τράπεζας, οι οποίοι θα πρέπει να συνεχίσουν να αποπληρώνουν κανονικά τα δάνειά τους, ενώ οι καταθέσεις τους είναι πλήρως εξασφαλισμένες

Ημέρα της γης: Σήμερα γιορτάζει ο πλανήτης μας


Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.

Ημέρα της γης: Σήμερα γιορτάζει ο πλανήτης μας

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Απίστευτη ιστορία: Η αγάπη ενός αδέσποτου στον ψαρά που το φρόντιζε


Μια απίστευτη ιστορία που θυμίζει εκείνη του Χάτσικο, που είχε συγκινήσει όλον τον κόσμο με το να περιμένει, έως τον θάνατό του, το αφεντικό του, είναι αυτή που εκτυλίχθηκε και συνεχίζει να εκτυλίσσεται στο χωριό του Αγ. Θωμά στην Πρέβεζα.

Απίστευτη ιστορία: Η αγάπη ενός αδέσποτου στον ψαρά που το φρόντιζε

Σύμφωνα με το pamepreveza.gr, όλα ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες όταν χάθηκε ένας αγαπητός άνθρωπος της τοπικής κοινωνίας από τον Άγιο Θωμά Πρέβεζας, ο Λάκης, όπως τον γνώριζαν πολλοί.
Για τον Λάκη, το ψάρεμα την περασμένη Τρίτη, ήταν το τελευταίο του αφού βρέθηκε νεκρός δίπλα στην βάρκα του στο λιμάνι του χωριού.

Ν. Βαλαβάνη: Οι θέσεις μας χρειάζονται συλλογικές διαδικασίες για ν' αλλάξουν

Ν. Βαλαβάνη: Οι θέσεις μας χρειάζονται συλλογικές διαδικασίες για ν' αλλάξουν

Στο δημοσιογραφικό ερώτημα «αναστολή ή κατάργηση του μνημονίου», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρέπεμψε στην απάντηση που έδωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, και διευκρίνισε...

«Να σταματήσει η βλαπτική μεταχείριση του ΚΕΕΛΠΝΟ»

«Να σταματήσει η βλαπτική μεταχείριση του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Για προσπάθεια κάποιων να απαξιώσουν την αποστολή του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Οργανισμού. Σύμφωνα με τους  εργαζόμενους "την τελευταία περίοδο το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. υφίσταται απαξιωτική αλλά και βλαπτική...μεταχείριση".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Π.Καμμένος στον Γ.Αυτιά


Π.Καμμένος στον Γ.Αυτιά 21/04/2013


Η Νέα Τάξη Πραγμάτων και η παγκόσμια θρησκεία είναι εδώ



«Διαθρησκευτικός διάλογος»... στην Κομοτηνή!

«24 νέοι από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Σουηδία, τη Λετονία, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Κομοτηνή συμμετέχοντας στο διεθνές σεμινάριο Mind Games για τον διαθρησκευτικό διάλογο, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την ειρηνική επίλυση συγκρούσεων»,

«Χάσαμε τα λεφτά μας φοβάμαι ότι θα χάσουμε και την πατρίδα μας»

Η Κωνσταντίνα περιγράφει την κατάσταση στην Κύπρο

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση στην Κύπρο η Κωνσταντίνα. Η τραγουδίστρια που  δηλώνει θύμα του «κουρέματος των καταθέσεών της αποκαλύπτει ότι ανήκει στην κατηγορία εκείνων που μέσα σε μια βραδιά έχασαν τα πάντα.

Προσφορές έως τις 10 Μαΐου για την πώληση της ΔΕΠΑ

ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΙΣΕΣ ΜΕ ΤΟ 20% ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ
Προσφορές έως τις 10 Μαΐου για την πώληση της ΔΕΠΑ

Του Θανάση Παπαδή
Στις 10 Μαΐου θα είναι τελικά η τελευταία προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ μετά την παράταση που φέρεται να έδωσε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Παράλληλα όλα δείχνουν ότι βρέθηκε η «χρυσή τομή» για το πρόβλημα που είχε ανακύψει με την εγγυητική επιστολή που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι επενδυτές μαζί με τις δεσμευτικές προσφορές.

Το πολυνομοσχέδιο-σκούπα απειλεί τη συνοχή της κυβέρνησης

Το πολυνομοσχέδιο-σκούπα απειλεί τη συνοχή της κυβέρνησης

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης 

Τη συνοχή της κυβέρνησης αναμένεται να απειλήσει και πάλι το νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας -πιθανότατα την Πέμπτη- και να ψηφιστεί με διαδικασίες-εξπρές από το Κοινοβούλιο. 

Ο λογαριασμός της Ρούλας «έκαψε» τον Γιάννο

Ο λογαριασμός της Ρούλας «έκαψε» τον Γιάννο

Των Αθανασίας Αγγελoπούλου και Άννας Κανδύλη
Όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ξεκινούσε το φλογερό ειδύλλιο του Γιάννου Παπαντωνίου με την ιδιαιτέρα γραμματέα του Σταυρούλα Κουράκου, ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτός ο έρωτας θα τον έφερνε κάποτε αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη. Την περασμένη Τετάρτη και κάτω από άκρα μυστικότητα το ζευγάρι πέρασε το κατώφλι του ανακριτή για τον επίμαχο λογαριασμό της Ρούλας στην ελβετική τράπεζα HSBC που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Στη "Συμμαχία του Νότου" ο Τσίπρας

Στη Συμμαχία του Νότου ο Τσίπρας

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Στην συγκρότηση της «Συμμαχίας του Νότου» ρίχνει τώρα το βάρος η Κουμουνδούρου, με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ξεκινά επισκέψεις σε χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Ο Τζον Κέρι ζήτησε από την Τουρκία την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
 Ο Τζον Κέρι ζήτησε από την Τουρκία την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κάλεσε την Τουρκία να ανοίξει πάλι τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, που έχει κλείσει πάνω από σαράντα χρόνια από τις τουρκικές αρχές.

Απολύθηκαν οι πρώτοι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι με δικαστική απόφαση!

Απολύθηκαν οι πρώτοι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι με δικαστική απόφαση!


Οριστικά εκτός της υπηρεσίας τους τέθηκαν δύο δημόσιοι υπάλληλοι μετά τις αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο πρώτος είναι ανθυπαστυνόμος της ΕΛΑΣ, ο οποίος αφού αφήρεσε τραπεζικές κάρτες αναλήψεων από ιδιώτη, πραγματοποίησε από ΑΤΜ αναλήψεις 6.368 ευρώ και ο δεύτερος είναι υπάλληλος υπουργείου ο οποίος, μέσα σε ένα χρόνο δεν πήγε στην υπηρεσία του 110 μέρες, καθώς δήλωσε αλκοολικός.

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ Μέρκελ και Ομπάμα

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι επικεφαλής κεντρικών τραπεζών των G-20 χαμογελούν για την αναμνηστική φωτογραφία. Στη συνεδρίαση που ακολούθησε ο Β. Σόιμπλε έχασε το χαμόγελό του...
Οι υπουργοί Οικονομικών και οι επικεφαλής κεντρικών τραπεζών των G-20 χαμογελούν για την αναμνηστική φωτογραφία. Στη συνεδρίαση που ακολούθησε ο Β. Σόιμπλε έχασε το χαμόγελό του...


Του Χάρη Σαββίδη
hsav@pegasus.gr
Απομονωμένος περισσότερο από ποτέ βρέθηκε ο Γερμανός Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον.

Πάλεψε με κροκόδειλο και βγήκε ζωντανός

Πάλεψε με κροκόδειλο και βγήκε ζωντανός


Ένας Γάλλος κατάφερε να ξεφύγει από τα δόντια ενός κροκοδείλου μήκους δύο μέτρων, που επιτέθηκε στον άνδρα και τον άρπαξε από το κεφάλι και του ώμους, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας.