Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ: Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΚΑΘΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΟN Δ.ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

melissanidis1

Του Βασίλη Τζήμτσου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν εκ νέου ο αδερφός του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη και νόμιμος εκπρόσωπος...
της «Αιγαίον Όιλ», Ιάκωβος Μελισσανίδης, ο πλοίαρχος πλοίου της εταιρείας, καθώς και ο υπεύθυνος της πλοιοκτήτριας εταιρείας για υπόθεση λαθρεμπορίας από την οποία το Δημόσιο φέρεται να ζημιώθηκε πάνω από 2.000.000 ευρώ από τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους.

Αλλάζουν τον Ντάισελμπλουμ

Αλλάζουν τον Ντάισελμπλουμ


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Του Θάνου Αθανασίου

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ επανέλαβε από την Αθήνα τη δέσμευση των εταίρων να «κάνουν μια ανασκόπηση της κατάστασης της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους» σε ένα χρόνο από τώρα, το πιθανότερο όμως είναι πως εκείνες τις μέρες οι 17 να βρίσκουν τον αντικαταστάτη του.

Τρίζουν τα δόντια τους οι Ρώσοι στην Τουρκία


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Εξοργισμένος με τους Τούρκους εμφανίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέΐ Λαβρώφ, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Μόσχα μετά την γνωστοποίηση ότι στην περιοχή των Αδάνων της Τουρκίας ανακαλύφθηκαν κρησφύγετα με επικίνδυνα χημικά όπλα που ανήκουν στην γνωστή εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση, El Nusra Cephesi που πολεμά κατά του συριακού στρατού.

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Στη Νέα Μέρα νύχτωσε γρήγορα


Η κίνηση του Χρήστου Ζώη,Γιάννη Κουράκου και Μιχάλη Γιαννάκη (Πρώην Ανεξάρτητοι Έλληνες) δεν φαίνεται να αποδίδει.

ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ,ΑΓΝΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;

Οι αναπάντητες ερωτήσεις του Καπερνάρου σε πίνακες

Οι αναπάντητες ερωτήσεις του Καπερνάρου σε πίνακες 

 Λίστα με τις ερωτήσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή και δεν έχουν απαντηθεί έως σήμερα, δίνει στη δημοσιότητα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος.
 Στη δήλωση που συνοδεύει τη λίστα αναφέρει:

Στους ΑΝΕΛ ο Ρωμανιάς

Στους ΑΝΕΛ ο Ρωμανιάς

Στους Ανεξάρτητους Έλληνες προσχώρησε ο οικονομολόγος -ειδικός σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης- Γιώργος Ρωμανιάς, ο οποίος αναλαμβάνει την οργάνωση και λειτουργία της Γραμματείας του κόμματος σε θέματα Κοινωνικής Προστασίας και Δικαιωμάτων στην Εργασία.

Διαψεύδει τα περί παραίτησης του ο Μαριάς

Διαψεύδει τα περί παραίτησης του ο Μαριάς

Διαψεύδει τα περί παραίτησης του ο Μαριάς

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς αναφερόμενος σε διάφορα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν παραίτησής του επισήμανε τα παρακάτω:
«Διαψεύδω κατηγορηματικά τα διάφορα δημοσιεύματα περί δήθεν παραίτησής μου. Καλό θα είναι όσοι επικαλούνται τις σημερινές μου δηλώσεις στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega να κάνουν τον κόπο να τις ακούσουν πρωτογενώς και να μην μεταφέρουν διάφορες φήμες και εκτιμήσεις.

ΣΥΡΙΖΑ:Nα πάει βόλτα στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ

ΣΥΡΙΖΑ:Nα πάει βόλτα στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ
ΣΥΡΙΖΑ:Nα πάει βόλτα στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ



"Δεν προκαλούν καμία έκπληξη ούτε οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, ούτε η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για την απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σχολίαζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

ΒΙΝΤΕΟ-Νέα πυρά Ζουράρι κατά Ρεπούση

ΒΙΝΤΕΟ-Νέα πυρά Ζουράρι κατά Ρεπούση
ΒΙΝΤΕΟ-Νέα πυρά Ζουράρι κατά Ρεπούση

"Η κυρία Ρεπούση που ουσιαστικά καθύβρισε τα ιερά και τα όσια, που δεν είχε την υπομονή να σταθεί σε στάση προσοχής για 60 δευτερόλεπτα, πρέπει να εκβληθεί οριστικά της βουλής των Ελλήνων", είπε ο πανεπιστημιακός Κώστας Ζουράρις, αναφερόμενος στο περιστατικό της αποχώρησή της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ από την  αίθουσα την Ολομέλειας ενώ τηρούνταν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ζήγρας: Πήγα στον Άκη βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές.

Ζήγρας: Πήγα στον Άκη βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές
Σε νέες επιβαρυντικές αποκαλύψεις για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τις μίζες που –κατά το κατηγορητήριο- έλαβε για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων προχώρησε σήμερα ο εξάδελφός του Νικόλαος Ζήγρας.
Όπως ομολόγησε ο Νίκος Ζήγρας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν ο ίδιος που μετέφερε στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ βαλίτσα με χρήματα, που όπως είπε είχε παραλάβει από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, προκειμένου να αγοραστεί το ακίνητο της Δεινοκράτους.

Οι ερωτήσεις έγιναν, οι απαντήσεις δόθηκαν και ήρθε η ώρα για τις δικές μας… αποφάσεις


Όλα όσα σήμερα ζούμε, δεν είναι τίποτε άλλο από μία καρναβαλική παράσταση, ένα γαϊτανάκι που τυλίγεται και ξετυλίγεται με σκοπό να μας κρύψει μέσα από την δαιδαλώδη χορογραφία τους καρνάβαλους πρωταγωνιστές του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επαναληπτική παρουσία της γνωστής και μη εξαιρετέας κυρίας Ρεπούση, η οποία εμφανίστηκε για να μας υπενθυμίσει την "ποιότητα" των πολιτικών και της πιθανότατης επερχόμενης πολιτικής και εθνικής καταιγίδας.

Ντάισελμπλουμ: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Ντάισελμπλουμ: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις
Το ζήτημα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση έθεσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά στον πρόεδρο του Eurogroup Γέρουν Ντάϊσελμπλουμ, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση και στο ζήτημα της ανεργίας.
Ο πρόεδρος του Eurogroup είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια γεύμα εργασίας στο οποίο ήταν παρόντες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Οικονομικών. Στη σύντομη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα Στο διάλογο που είχαν, νωρίτερα μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός είπε στον πρόεδρο του Eurogroup, ότι το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα πάνω από 17 εκατομμύρια τουρίστες.

Αναστάτωση στον ΔΟΛ από τις "εισηγήσεις" Καρακούση

Αναστάτωση στον ΔΟΛ από τις εισηγήσεις Καρακούση
Αναστάτωση στον ΔΟΛ από τις "εισηγήσεις" Καρακούση 

Γκρίνια και πολλές μουρμούρες στις τάξεις των εργαζομένων του ΔΟΛ, προκαλούν οι εισηγήσεις για "συγχωνεύσεις και ενοποιήσεις" του διευθυντή του Βήματος Αντώνη Καρακούση. Το "καμπανάκι" για τις αλλαγές που επιτείνουν την ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον, ήχησε τον προηγούμενο μήνα, με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των υπαλλήλων

Παπανδρέου: Όταν έγινα πρωθυπουργός

ΒΙΝΤΕΟ-Παπανδρέου: Όταν έγινα πρωθυπουργός
Παπανδρέου: Όταν έγινα πρωθυπουργός

Κριτική στις σημερινές κυβερνήσεις άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε debate στον Καναδά, μνημονεύοντας την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.
Ξεκινώντας την ομιλία του αναφορικά με την αύξηση της φορολογίας των πλουσίων ο Γιώργος Παπανδρέου θέλησε να μοιραστεί με τους περίπου 3.000 καλεσμένους μία προσωπική του εμπειρία.

Ο πρώην, ο νυν και η απόπειρα δολοφονίας θα την έστελναν φυλακή

Ο πρώην, ο νυν και η απόπειρα δολοφονίας θα την έστελναν φυλακή
Αθωώθηκε πανηγυρικά τελικά μία 56χρονη γυναίκα, εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Πατρών η οποία κατηγορήθηκε για ψυχική συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ενώ είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξης τόσο πρωτόδικα όσο και στον δεύτερο βαθμό.
Η γυναίκα είχε βρεθεί στη… μέση, όταν το 2006 στο σπίτι της στην Λακκόπετρα, ο πρώην με τον νυν σύντροφό της είχαν έρθει σε έντονη αντιπαράθεση και ο ένας προσπάθησε να δολοφονήσει τον άλλον.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ-ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΙΓΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!!ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ;

«Ροντέο» έγινε η Διάσκεψη
«Ροντέο» έγινε η Διάσκεψη

Η πρόταση της Χρυσής Αυγής να γίνονται έλεγχοι στο Κοινοβούλιο για ναρκωτικά, αλλά και για... κατανάλωση αλκοόλ από τους βουλευτές, άναψε τα αίματα στη Διάσκεψη των Προέδρων, σύμφωνα με τον Βηματοδότη.

Ελλείψεις στον Ευαγγελισμό

Ελλείψεις στον Ευαγγελισμό
Ελλείψεις στον Ευαγγελισμό



Διασωληνωμένοι ασθενείς που παραμένουν σε απλούς θαλάμους και εξουθενωμένοι γιατροί και νοσηλευτές που έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, συνθέτουν τη σημερινή εικόνα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό.

Βρέθηκε η 13χρονη Χριστίνα

Βρέθηκε η 13χρονη Χριστίνα
Βρέθηκε η 13χρονη Χριστίνα
Αίσιο τέλος είχαν οι έρευνες για την εξαφάνιση  της 13χρονης Χριστίνας.
Η ανήλικη βρέθηκε λίγο πριν από τις 23:00 της Πέμπτης σε δάσος στην περιοχή Λουτρά, στο Παγγαίο όρος. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας για προληπτικές εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία της. 

Mέρα κατά του καπνίσματος

Mέρα κατά του καπνίσματος
Mέρα κατά του καπνίσματος



Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος...

Ο Διαμαντούρος εφ’ όλης της ύλης

Ο Διαμαντούρος εφ’ όλης της ύλης
Ο Διαμαντούρος εφ’ όλης της ύλης

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της έκθεσης των πεπραγμένων του για το 2012 και την ανακοίνωση της παραίτησής του από το αξίωμα του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, στον δημοσιογράφο Γιώργο Συριόπουλο.

Αυλαία «ρίχνουν» σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις

Αυλαία «ρίχνουν» σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις
Το τελευταίο τους μάθημα δίνουν σήμερα οι περισσότεροι μαθητές μετά από τρεις εβδομάδες εξετάσεων.
Οι μαθητές θα εξεταστούν στις "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας" που είναι μάθημα επιλογής για όλες τις Κατευτθύνσεις.
Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται σήμερα για τους περισσότερους υποψήφιους. Εκείνοι που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες θα συνεχίσουν να εξετάζονται και μέσα στον Ιούνιο.

Έλειπαν 21 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις

Έλειπαν 21 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις
Έλειπαν 21 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις



Πρωτοφανές αλαλούμ επικράτησε χθες με τις πληρωμές των συντάξεων του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και άλλοι να πάρουν λιγότερα από αυτά που πήραν τον προηγούμενο μήνα...

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Για να σπάσεις τις αλυσίδες σου, πρέπει να γίνεις εκείνος που κάποτε ήσουν...


Να ‘μαστε λοιπόν πάλι εσύ κι εγώ, καθισμένοι αντίκρυ να μιλάμε για τις αλυσίδες που αφήσαμε να μας φορέσουν, να κοιτάζουμε τα συρματοπλέγματα και τον τοίχο που χτίζουνε ολόγυρά μας για να μας κλείσουν σε μια ανώνυμη φυλακή, να βρίζουμε ο ένας τον άλλον και να είμαστε έτοιμοι να αλληλο-σκοτωθούμε, επειδή μας διαβάλουν οι σπιούνοι των δημίων μας, επειδή επιλέξαμε να μένουμε στον μικρόκοσμο των προσωπικών μας συμφερόντων, επειδή συνεχίζουμε –ως άλογα όντα- να κοιτάζουμε το δέντρο, να ψάχνει η ματιά μας εκεί που μας δείχνει το δάχτυλο και να πιστεύουμε στα λόγια εκείνων που κάνανε σχέδια για το πως να γίνουμε δικοί τους σκλάβοι.

Προβλήματα στον ύπνο του μωρού: οδηγίες!


Ο ύπνος είναι από τις πλέον κυρίαρχες και σημαντικές λειτουργίες για τα μωρά και τα νήπια. Τι γίνεται όμως ότι υπάρχουν μικρά προβλήματα; Πώς μπορείτε να τα ξεπεράσετε;
Ο ύπνος είναι από τις πλέον κυρίαρχες και σημαντικές λειτουργίες για τα μωρά και τα νήπια. Τι γίνεται όμως ότι υπάρχουν μικρά προβλήματα; Πώς μπορείτε να τα ξεπεράσετε;

Στρατιές Ελλήνων μεταναστών

Στρατιές Ελλήνων μεταναστών
Στρατιές Ελλήνων μεταναστών

Τον δρόμο της... μετανάστευσης επιθυμεί να ακολουθήσει ένας στους δύο νέους 18 έως 24 ετών προκειμένου να βρει εργασία, ενώ το 74% της πιο παραγωγικής ηλικίας (35-44 ετών) φοβάται ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να χάσει τη δουλειά του.
Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Opinion Poll για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε χθες, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διεξήχθη σε δείγμα 1.011 ατόμων από τις 22 έως 24 Μαΐου φαίνεται ότι πιο ανασφαλείς ανάμεσα στα δύο φύλα στο ενδεχόμενο να χάσουν τη δουλειά τους εμφανίζονται οι γυναίκες (62,07% έναντι 58,73% των ανδρών).

Υγεία: Σε ισχύ από την 1η Ιουνίου ο νέος νόμος για τη δωρεά οργάνων! Πότε θα αφαιρούνται τα όργανα


Άλλο ένα γραφειοκρατικό εμπόδιο για την απρόσκοπτη δωρεά οργάνων από πολλούς συμπολίτες μας που θέλουν να χαρίσουν ζωή...
δημιουργείται με την αλλαγή του νόμου που είχε ψηφιστεί και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το ερχόμενο Σάββατο. 

"Το θανάσιμο μυστικό του Νταβούτογλου" που απειλεί την Τουρκία


Έχουμε πολλές φορές γράψει ότι η “τουρκοφοβία” που πολλές φορές χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο όλοι μας αντιμετωπίζουμε και...
αναλύουμε την Τουρκία δεν δικαιολογείται απ΄ όσα πραγματικά συμβαίνουν στην γειτονική χώρα. Η οποία έχει να αντιμετωπίσει πολλά ,μεγάλα και πολύπλοκα προβλήματα.

Καθιστική διαμαρτυρία για τις Σκουριές

Καθιστική διαμαρτυρία για τις Σκουριές
Καθιστική διαμαρτυρία για τις Σκουριές

Καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους αναμένεται να πραγματοποιήσουν απόψε στις 8 το βράδυ, τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού της Χαλκιδικής.

Αιχμές Καρχιμάκη για την στάση Βενιζέλου

Αιχμές Καρχιμάκη για την στάση Βενιζέλου
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης με αφορμή το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο.
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αφήνει αιχμές και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου κατηγορώντας τον για αδράνεια και αδιαφορία.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καρχιμάκη:
"Δεν μπορεί την ώρα που μιλάμε για προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας και για ενίσχυση της απασχόλησης.

Υγεία: Τι κινδύνους εγκυμονεί η καισαρική


Αφού μελετήθηκαν διεξοδικά οι φάκελοι αρχείων περισσότερων από 10.000 μωρά που γεννήθηκαν στη Βρετανική επικράτεια...
οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνα που είχαν γεννηθεί με καισαρική και σήμερα είναι 11 χρονών ήταν κατά 83% υπέρβαρα σε σχέση με εκείνα που είχαν γεννηθεί φυσιολογικά.

«Παγίδα» για το χαράτσι στη φορολογική δήλωση

«Παγίδα» για το χαράτσι στη φορολογική δήλωση
Τους φορολογούμενους που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι θα βρίσκει το Υπουργείο Οικονομικών μέσω της φορολογικής δήλωσης
Όσους χρωστούν το χαράτσι θα αναζητήσει το υπουργείο μέσω των αριθμών παροχής ρεύματος, που θα πρέπει να αναγραφούν υποχρεωτικά για όλες τις κατοικίες στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Θρίλερ με την εξαφάνιση 13χρονης από τα Σπάτα - Έχει σημάνει AMBER ALERT


Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η εξαφάνιση της 13χρονης Χριστίνας Κρασσά από τα Σπάτα Αττικής. Η μαθήτρια έχει εξαφανιστεί και δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά της εδώ και τέσσερις ήμερες... Οι γονείς της με τη βοήθεια του Χαμόγελου του Παιδιού παρακαλούν όποιον έχει δει την 13χρονη ή έχει οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει μαζί τους, καθώς υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι που καθιστούν επιτακτική την επιστροφή της στο σπίτι. 

Ετοιμάζουν και νέο αντιρατσιστικό για να αποφύγουν κυβερνητική κρίση

Ετοιμάζουν και νέο αντιρατσιστικό για να αποφύγουν κυβερνητική κρίση
Χαμηλοί τόνοι από το Μαξίμου που προσπαθεί να «ρίξει γέφυρες» με τους εταίρους
 Συνεχίζεται η αντιπαράθεση γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με την κυβέρνηση Σαμαρά να δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους.
Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους με στόχο να μην διαταραχθεί η κυβερνητική συνοχή. Την ίδια ώρα, Βενιζέλος και Κουβέλης επιμένουν στην από κοινού κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου Ρουπακιώτη.

Το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την προεδρία της ΓΕΝΟΠ εξετάζει πολύ σοβαρά ο Νίκος Φωτόπουλος


Το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την προεδρία της ΓΕΝΟΠ και να κρατήσει τη θέση του μόνο στο Δ.Σ. της ΔΕΗ...εξετάζει πολύ σοβαρά ο εν ενεργεία πρόεδρος της ομοσπονδίας Νίκος Φωτόπουλος.

«Απιστία» ζητούν 54 βουλευτές

«Απιστία» ζητούν 54 βουλευτές
«Απιστία» ζητούν 54 βουλευτές

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, προτείνουν με κείμενο που κατέθεσαν στη Βουλή 54 βουλευτές από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Απολύσεις σε ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, δήμους

Απολύσεις σε ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, δήμους
Απολύσεις σε ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, δήμους



Σαρωτικές αλλαγές σε ολόκληρο το χάρτη του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα εξετάζει η κυβέρνηση, με στόχο να γεμίσουν οι "δεξαμενές" των 4.000 απολύσεων και των 25.000 διαθεσιμοτήτων που προβλέπονται στις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας μας μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Στη Μαδρίτη ο Τσίπρας

Στη Μαδρίτη ο Τσίπρας
Στην Ισπανία θα βρίσκεται από σήμερα έως και το Σάββατο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Το πρόγραμμα της επίσκεψής του

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


από το Γραφείο Τύπου
Η κατάθεση της κοινής πρότασης νόμου από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης... δεν αποτελεί κομματικό πρόταγμα. Αποτελεί μια πρωτοβουλία που θέτει τα κόμματα και τους βουλευτές μπροστά στις ευθύνες τους. Η ανταπόκριση, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες, είναι πράξη δημοκρατικής ευθύνης όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Νικολόπουλος: Χιλιάδες σπίτια στο σφυρί, επιχειρηματίες στα σίδερα!


από το Γραφείο Τύπου
Η Τρόικα επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα.
Εκείνη έγραψε και η Κυβέρνηση απλά θυροκόλλησε την καταδικαστική απόφαση για τους οφειλέτες και τα νοικοκυριά τόνισε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος σε συγκέντρωση επαγγελματιών, επιχειρηματιών, εμπόρων, κ.α. που διοργάνωσαν οι πυρήνες του «ΧΡΙ.Κ.Ε.» των δυτικών Δήμων της Αττικής.

Μαύροι Πάνθηρες σε Χρυσή Αυγή: Μην τολμήσετε να τα βάλετε με τους μαύρους. Θα σας εξολοθρεύσουμε!


Μέχρι σήμερα ήταν στόχος ρατσιστικών επιθέσεων. Οι "Μαύροι Πάνθηρες" συντάχθηκαν για να αντιμάχονται τις επιθέσεις που δέχονται οι μαύροι στην Ελλάδα.
Η ομάδα χρησιμοποιεί κινητά τηλέφωνα και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για να μπορέσει να οργανωθεί καλύτερα.... και να προειδοποιεί τα μέλη της για ενδεχόμενες βίαιες συγκρούσεις με ακροδεξιούς.


"Θα τους εξολοθρεύσουμε"

Το θέμα αναδεικνύεται από το βρετανικό Channel 4 που συνομίλησε με τον Michael Chege. Ο 28χρονος Michael έχει ζήσει στην Ελλάδα τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. "Είμαι μέλος των Black Panthers και όλοι το ξέρουν", λέει στον ανταποκριτή του καναλιού. "Δεν φοβάμαι τους νεοναζί, είναι μια ομάδα ηλιθίων. Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έχασαν. Στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο θα τους εξολοθρεύσουμε".

"Προειδοποιώ ευθέως τη Χρυσή Αυγή. Μην τα βάζετε με τους Μαύρους Πάνθηρες. Και το εννοώ", προσθέτει.

Ο ίδιος τονίζει ότι από όταν έφτιαξαν την ομάδα τους, τα πράγματα είναι καλύτερα για αυτούς. "Στη γειτονιά μου η ζωή είναι καλύτερη, δεν φοβόμαστε το ίδιο".

"Για τους μετανάστες τα πράγματα στην Ελλάδα γίνονται ολοένα και χειρότερα", καταγράφει το δημοσίευμα του Channel 4. Οι μετανάστες κατηγορούν την αστυνομία και τις αρχές για αδιαφορία. Ο Jamal Osman που επιμελείται του ρεπορτάζ, γράφει ότι ακολούθησε τις αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας στα πλαίσια της επιχείρησης "Ξένιος Δίας". "Περάσαμε ανάμεσα από ναρκομανείς και εμπόρους ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί τους κοιτούσαν και δεν έκαναν τίποτα".



Στη συνέχεια του άρθρου, ο Michael Chege μιλάει για τη ζωή του στην Ελλάδα. "Στο σχολείο, ήμουν το μόνο μαύρο παιδί. Έπρεπε κάθε μέρα να δίνω μάχη για να έχω τον σεβασμό". Σε μικρή ηλικία έμαθε πολεμικές τέχνες για να μπορεί να υπεραμύνεται του εαυτού του.

Διηγείται μάλιστα ένα περιστατικό ρατσιστικής βίας εναντίον του. Όταν ήταν σε ένα λεωφορείο, δύο άνδρες με μπλούζες της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Επιβάτες προειδοποίησαν τον Michael. "Μου είπαν τρέξε, κρύψου ή πέσε κάτω". Ο ίδιος δεν έφυγε και δέχθηκε επίθεση. "Στις πολεμικές τέχνες μαθαίνεις να πολεμάς. Ήμουν τυχερός πάντως που κατάφερα να διαφύγω με ελαφρά τραύματα", αναφέρει.

Μία ημέρα αργότερα, βρέθηκε σε τηλεοπτικό παράθυρο δελτίου ειδήσεων, απέναντι στον Νίκο Μιχαλολιάκο. Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, γράφει ο συντάκτης, αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως κανίβαλους.

Στην τηλεοπτική αντιμαχία των δύο ανδρών, ο ηγέτης της Χ.Α. διέψευσε την επίθεση από μέλη του κόμματος του. Όταν ο Michael του ζήτησε να τοποθετηθεί, εκείνος είπε: "Οι πυγμαίοι τρώγονται και ψήνονται από άλλους μαύρους στην Αφρική. Και θεωρούνται ιδιαίτερο έδεσμα".

Ο Chege τον ρώτησε που το ξέρει αυτό, αν έχει ζήσει στην Αφρική ή αν έχει επισκεφθεί κάποια χώρα της και εκείνος απάντησε: "Όχι. Το έχω διαβάσει όμως στις εφημερίδες".

"Είμαι άτυχος να είμαι ξένος στην Ελλάδα", καταλήγει ο 28χρονος Michael. Λέει πως δεν θέλει τα παιδιά του να ζήσουν τη βία στο πετσί τους και αποσκοπεί στο να τα μεγαλώσει στην πατρίδα του, την Κένυα. Για την ώρα, ο ίδιος και οι ομάδες του θα συνεχίσουν, όπως υπογραμμίζει, να περιφρουρούν τη γειτονιά τους.


πηγή: tromaktiko

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Το "ευχαριστώ" του Άδωνι στον Τατσόπουλο

Το ευχαριστώ του Άδωνι στον Τατσόπουλο
Το "ευχαριστώ" του Άδωνι στον Τατσόπουλο
Τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος με ανάρτηση του στο Facebook εξήγησε γιατί ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του  Άδωνι Γεωργιάδη, ευχαρίστησε ο βουλευτής της ΝΔ.

Κόλαφος για τρόικα και κυβέρνηση η έκθεση του ΟΟΣΑ

Κόλαφος για τρόικα και κυβέρνηση η έκθεση του ΟΟΣΑ
-Ανατρέπει τις προβλέψεις  Στουρνάρα.  Δίνει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το 2014 και ανεργία 28.4% -Δεν βγαίνει το πρόγραμμα, θα χρειαστεί νέα χρηματοδότηση μαζί με ένα νέο γενναίο κούρεμα -Βολές κατά της πολιτικής του Βερολίνου
Διαλύει το τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ώρες.

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΚΟΥΒΑ: “Η Ορθοδοξία μας κάνει να νιώθουμε Έλληνες!” Η δύναμη του Ελληνισμού στα πέρατα του κόσμου.

Ellopia_cuba2
“Για μας η Ελλάδα – λέει ο πατερ Αθηναγόρας – είναι το παν” Οτι έχουμε σήμερα παρακαταθήκη στην ψυχή μας το χρωστάμε στην Ελλάδα. Την Ορθοδοξία την γνώση του πολιτισμού, την μοναδικότητα να νοιώθουμε Ελληνες…”

ΤΩΡΑ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!


ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ.
Υποχρεώνει τους υπαλλήλους να υπογράψουν δήλωση στην οποία εμπεριέχεται ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν στοιχεία της υπηρεσίας ενώπιον των δικαστικών αρχών! Οι υπάλληλοι όχι μόνο δεν είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν το έγγραφο, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι παράνομο! Οι λοιποί όροι καλύπτονται από την κείμενη νομοθεσία που διέπει τις σχέσεις εργασίας των εργαζομένων του δημοσίου.

Νέα ελληνική πρωτιά! «Πρωταθλητές» στην αύξηση της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος στην ΕΕ!

44446
Τη μεγαλύτερη αύξηση στην ΕΕ σημείωσαν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά στην Κύπρο (21%) και στην Ελλάδα (15%) το δεύτερο εξάμηνο του 2012, σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ σε τιμές αγοραστικής δύναμης, η Ελλάδα έχει το δεύτερο ακριβότερο φυσικό αέριο στην ΕΕ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΠΗΡΕ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.


Ο “αριστερός”, φεντεραλιστής υπουργός.

Θα συνέβαινε μόνο σε χώρα με τυραννικά καθεστώτα. Σε μία χώρα όπου νόμος θα ήταν το δίκιο του μονάρχη.
Εδώ βλέπουμε ότι νόμος είναι το δίκιο του Στουρνάρα.
Δεν ενοχλεί κανέναν ότι η σύζυγος του υπερυπουργού έχει εταιρεία “επικοινωνίας” και χτυπά δουλειές.
Δεν ενοχλεί κανέναν ότι η ίδια εταιρεία δεν πήρε διαγωνισμό το 2007 επειδή είχε “αμετάκλητη καταδίκη”

Χαλάρωση μόνο για τους άλλους

Χαλάρωση μόνο για τους άλλους
Βρυξέλλες: του Θάνου Αθανασίου



Σινιάλο για χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής σε όλες τις χώρες με υπερβολικό έλλειμμα πλην της Ελλάδος, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Κύπρου θα στείλει η Κομισιόν την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες...

Τι ισχύει για τη μαγνητική καταιγίδα

Τι ισχύει για τη μαγνητική καταιγίδα
Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι επιστήμονες, αλλά και οι αρμόδιες αρχές για τη μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που αναμένεται να «χτυπήσει» και τη χώρα μας σήμερα Τρίτη.

Μιλώντας στον Τύπο, ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, Νίκος Κατσαρός τόνισε ότι η γεωμαγνητική καταιγίδα στην Ελλάδα έχει σημάνει «πορτοκαλί συναγερμός». Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ έρευνες καταδεικνύουν ότι το φαινόμενο επηρεάζει και την ανθρώπινη συμπεριφορά και υγεία.

Τατουάζ με σβάστικα ο Αφγανός

Τατουάζ με σβάστικα ο Αφγανός
Τατουάζ με τη σβάστικα και άλλα σύμβολα νεοναζιστικών οργανώσεων έχει στο σώμα του ο -κατά δήλωσή του- 17χρονος Αφγανός που επιτέθηκε σε 20χρονη φοιτήτρια στην Κέρκυρα και την πέταξε από τοιχίο ύψους οκτώ μέτρων...

Ρήξη για το αντιρατσιστικό

Ρήξη για το αντιρατσιστικό
Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης



Πριν συμπληρώσει ένα χρόνο ζωής η κυβέρνηση, δημιουργήθηκε η πρώτη ρήξη μεταξύ του πρωθυπουργού και των δύο κυβερνητικών εταίρων και μάλιστα για θέμα που δεν αφορά το μνημόνιο. «Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταθέσει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» τόνιζαν κυβερνητικές πηγές δείχνοντας με ξεκάθαρο τρόπο το άσχημο κλίμα που επικράτησε στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.