Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Αν πιστεύεις ότι θα γίνουν εκλογές, γελιέσαι


Η χώρα έχει καταποντισθεί, η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, οι πολίτες διανύουν ταχύτατα την γραμμή που χωρίζει τα όρια της διαβίωσης από τον αγώνα της επιβίωσης, οι δομές του κράτους αποσυντίθενται με γοργούς ρυθμούς, η ασφάλεια του πολίτη είναι λέξη που θυμίζει παλιές εποχές, ενώ η εθνική ασφάλεια της χώρας και η απομάκρυνση από τα ζωτικά της γεωπολιτικά και εθνικά συμφέροντα έχει καταστεί σχεδόν ανέκδοτο.

"Αφού ομολογήσατε το λάθος σας με την Ελλάδα, τώρα συμμορφωθείτε και διορθώστε το!"


H συντακτική ομάδα της μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας New York Times, σε άρθρο-παρέμβασή της, δεν διστάζει να προβεί σε υπόδειξη προς τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ώστε να διδαχθούν από τα παθήματά τους και να "συμμορφωθούν", τη στιγμή που ομολόγησαν δημοσίως τη λανθασμένη πολιτική που υιοθέτησαν για τη "διάσωση" της χώρας μας.

ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος:Μιλάμε για κρίση πολιτική και κοινωνική

ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος:Μιλάμε για κρίση πολιτική και κοινωνική
ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος:Μιλάμε για κρίση πολιτική και κοινωνική

"Η κρίση ήταν  κατ' αρχήν οικονομική, χρηματοπιστωτική και δημοσιονομική ,αλλά τώρα μιλάμε για  μια κρίση απολύτως και άμεσα πολιτική και κοινωνική", δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος  στη συνέντευξη Τύπου του «Φόρουμ Ευρωπαίων Προοδευτικών» στο Παρίσι.

Τελευταία "παρτίδα" για τον Τόνι (Μοντάνα) Σαμαρά, "παίζει" τα ρέστα του.


Του τραβήξανε το αυτί και προσπαθεί να τα μαζέψει χωρίς να ξεφτιλιστεί.Από την 
άλλη όμως συνεχίζει το θρασύδειλο επικοινωνιακό του παιχνίδι αποσκοπώντας
 στον εγκλωβισμό  των κυβερνητικών του εταίρων.Από την μία δίνει εναλλακτική
 σε Κουβέλη, Βενιζέλο για την ΕΡΤ και από την άλλη προειδοποιεί με «περιπέτειες» περιγράφοντας εκλογικά διλήμματα. Μία στο καρφί, μία στο πέταλο, ο "διπολικός
Σαμαράς

ΒΙΝΤΕΟ-Σκουρλέτης:Επιβεβλημένες οι εκλογές

ΒΙΝΤΕΟ-Σκουρλέτης:Επιβεβλημένες οι εκλογές
ΒΙΝΤΕΟ-Σκουρλέτης:Επιβεβλημένες οι εκλογές 

«Ευθεία βολή στην καρδιά της δημοκρατίας» χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι οι εκλογές είναι επιβεβλημένες.«Κανένα σχέδιο ανασυγκρότησης, καμιά αναφορά σε σπατάλες αδιαφάνειας δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την αναστολή της δημοκρατίας», είπε μιλώντας  στο απεργιακό πρόγραμμα της ΝΕΤ.

Ελλάδα: Από αναπτυγμένη σε αναπτυσσόμενη χώρα

ΕΛΛΑΔΑ, MSCI
Άλλο ένα κεφάλαιο στο υποτιθέμενο success story του Σαμαρά γράφτηκε πριν λίγες ημέρες, αυτή τη φορά από την πλευρά της MSCI.
Η MSCI, η οποία παρακολουθεί 79 οικονομίες και τις κατατάσσει ανάλογα με το μέγεθος, την ρευστότητα, τις διευκολύνσεις της αγοράς και του κεφαλαίου, όπως και τις ανέσεις που παρέχει το νομικό καθεστώς, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να ενταχθεί στον κατάλογο των ανεπτυγμένων χωρών καθώς υστερούσε κριτηρίων.

Ποιοι οργανισμοί ακολουθούν μετά την ΕΡΤ

Ποιοι οργανισμοί ακολουθούν μετά την ΕΡΤ
Ποιοι οργανισμοί ακολουθούν μετά την ΕΡΤ

Tης Αγγελικής Λάζου

Να κλείσει άμεσα την υποχρέωση που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών για 2.000 απολύσεις, επιθυμεί η κυβέρνηση μετά και τον θόρυβο που προκάλεσε το λουκέτο στην ΕΡΤ.
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα αφορά στην κατάργηση ή συγχώνευση 40 οργανισμών και θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο περίπου 240 εργαζομένους. Η Κυβέρνηση αναζητά τρόπους να περιορίσει τη δυσαρέσκεια της Τρόικας όπως αυτή καταγράφηκε στην τελευταία συνάντηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Όχι» από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

«Όχι» από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
«Όχι» από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Κοινή στάση εξακολουθούν να κρατούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στο θέμα της ΕΡΤ, ακόμα και μετά τη νέα πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου, που εκφράστηκε δια του ίδιου του πρωθυπουργού και θα εξασφάλιζε υπό συνθήκες, τη στοιχειώδη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.
Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, δείχνουν αμετακίνητοι, να μη συζητούν τίποτα λιγότερο από την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με πλήρες πρόγραμμα, τις κινήσεις αναδιάρθρωσής της όσο βρίσκεται «εν κινήσει» και την άμεση άρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης. 

Λυκουρέντζος -Σαμαράς σκυλεύουν το κουφάρι της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας.


Κατόπιν εντολής της Τρόικας δήθεν, αλλά όπως δείχνει η ως τώρα πορεία της τρικομματικής χουντικής κυβέρνησης εν πλήρη συνείδηση, η απόφαση για την καταστροφή του Εθνικού Συστήματος  Υγείας. Νοσοκομεία κλείνουν, άλλα υποστελεχώνοντε.Τα περισσότερα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας λειτουργούν εξαιτίας της εθελοντικής προσφοράς των λίγων συνανθρώπων μας που μπορούν ακόμα να προσφέρουν στους συμπολίτες τους, αλλά και εξ' αιτίας του ηρωισμού και της αυταπάρνησης των επαγγελματιών υγείας που υπερβάλουν εαυτούς, προσφέροντας ακάματα τις υπηρεσίες τους με τα λιγοστά μέσα που τους προσφέρει η πολιτεία.Προσχεδιασμένο το έγκλημα της κυβέρνησης Σαμαρά.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Αποφασισμένος ο Τσίπρας

Αποφασισμένος ο Τσίπρας
Θα καταθέσει πρόταση μομφής στον Σαμαρά

Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα της ΕΤΡ τρέχουν.Κάποιοι μιλούν ακόμα και για πρόωρες εκλογές. Εμείς κρατάμε συγκρατημένη στάση και είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί γιατί όλοι γνωρίζουμε το πόσο πολύ Βενιζέλος και Κουβέλης φοβούνται τις εκλογές. Και επειδή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν επιθυμούν διόλου την προσφυγή στις κάλπες, είναι ικανοί να στηρίζουν τον Σαμαρά ακόμα και στις πιο παράλογες αποφάσεις.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχει στα χέρια του το Newsbomb, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να καταθέσει είτε την Δευτέρα είτε την Τρίτη πρόταση μομφής ενάντια στην κυβέρνηση και τον Σαμαρά.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ άνοιξε την πόρτα της εξόδου για τον Σαμαρά;


Με μία απόφαση που αφορά το (έστω και προσωρινό) κλείσιμο της ΕΡΤ και η οποία αντιμετωπίζεται ποικιλοτρόπως, αλλά μέσω της οποίας κατορθώθηκε να «κατηγορηθεί» διεθνώς η κυβέρνησή του για κατάργηση της δημοκρατίας και ευρωπαϊκών κεκτημένων, ο Αντώνης Σαμαράς κατόρθωσε να ανοίξει την πόρτα εξόδου από το Μαξίμου για τον ίδιο. 

Λοβέρδος και πολιτική ηγεσία «συγκάλυψαν» τον εφιάλτη στην Υγεία

Λοβέρδος και πολιτική ηγεσία «συγκάλυψαν» τον εφιάλτη στην Υγεία
Έρευνα-σοκ για την κατάσταση της Υγείας στην Ελλάδα από διεθνείς ερευνητές

HIV, ελονοσία, φυματίωση και άλλες μεταδοτικές ασθένειες επανακάμπτουν στην Ελλάδα του 2013: είναι οι επιπτώσεις τριών χρόνων μνημονίων και της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβάλει η τρόικα με στόχο τον αφανισμό του ελληνικού λαού.
Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική καταστροφή, καθώς η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει το εγκληματικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και στήνει στο απόσπασμα τη δημόσια υγεία. Τη χαριστική βολή έδωσε με την επιβολή συνταγογράφησης δραστικής ουσίας, υπακούοντας πειθήνια στην τρόικα, και έδωσε το πράσινο φως για να «δολοφονηθεί» ο ελληνικός λαός με τα επικίνδυνα, ανώνυμα γενόσημα του Τρίτου Κόσμου και να πλουτίσουν κάποιες πολυεθνικές –σύμμαχοι της Μέρκελ και των ομοίων της.

Ενοχλημένοι οι Αγιορείτες από τον Μπουτάρη.



Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι Αγιορείτες όταν αντίκρισαν στις Καρυές και στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της «Αγιορείτικης Εστίας» κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Μάλιστα οι μοναχοί της διοικήσεως του Αγίου Όρους μετά το τέλος της τελετής της εγκαθίδρυσης της νέας επιστασίας αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν μαζί του. 

Ενώ όταν όλοι οι επίσημοι, μαζί και ο περιφεριάρχης κ. Τζιτζικώστας κατευθύνθηκαν στην Ιερά Κοινότητα οι άνθρωποι του κ. Μπουτάρη πήραν το μήνυμα από τους Αγιορείτες πατέρες να μην ανέβει πάνω μαζί τους δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα να ασφαλείς πληροφορίες.

Το κλίμα για τον Γιάννη Μπουτάρη στο Άγιο Όρος είναι ιδιαίτερα βαρύ, είπε στο «Αγιορείτικο Βήμα» μοναχός της Αθωνικής Πολιτείας.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Μπουτάρης βρέθηκε στο Άγιο Όρος χωρίς να έχει λάβει πρόσκληση από την Ιερά Κοινότητα.
http://www.zougla.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟY ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟY ΚΑΜΜΕΝΟY ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ALPHA 98.9

Ακούστε την συνέντευξη:
"Ερχετε μνημόνιο που περιλαμβάνει το ΚΟΥΡΕΜΑ των καταθέσεων"


Τι είπε ο υπουργός Επικρατείας στον Κουβέλη για την ΕΡΤ.



Σε αδιέξοδο φαίνεται πως οδηγείται η προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου μεταξύ του πρωθυπουργικού γραφείου και της ΔΗΜΑΡ, προτού το θέμα της ΕΡΤ τεθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την προσεχή Δευτέρα.
Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Φώτης Κουβέλης είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη  Σταμάτη.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ!!!



Κατεστημένη και κατευθυνόμενη ενημέρωση σημαίνει να δείχνεις την αλήθεια λέγοντας ψέματα ή να δείχνεις ψέματα και να λες την αλήθεια.
Η μεταπολίτευση της «κλεπτοκρατίας και της ατιμωρησίας» είναι οργανωμένη πολύ καλά. Ακόμη και τώρα που γράφω, προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό με αναίσχυντο φαρισαϊσμό και με πολύ προκλητικό τρόπο (λες και απευθύνεται σε χαχόλους) ότι δεν υπήρξε άθλιος μεταπολιτευτικός βίος και για όλα αυτά που μας συμβαίνουν ευθύνονται οι πολίτες αυτής της χώρας.

Παπούλιας: Να ξανανοίξει η ΕΡΤ το ταχύτερο.



Με μια βαρυσήμαντη παρέμβαση στο θέμα της ΕΡΤ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας ζητά να ξανανοίξει η Δημόσια Τηλεόραση το ταχύτερο δυνατόν.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ μπορεί να γίνει με την κρατική τηλεόραση εν λειτουργία και αυτό να γίνει το ταχύτερο», απαντούσαν πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε ερώτηση του protothema.gr για τη θέση του κ. Παπούλια.

Λοβέρδος: Στη Δημοκρατία αδιέξοδα δεν υπάρχουν!! Εγώ λέω υπάρχουν.


Έχουμε συνηθίσει από τα χρόνια την πνευματικής υπνηλίας σε διάφορα τσιτάτα, τα οποία δυστυχώς τα θεωρούμε και ως πολιτικές ιδεολογικές ή και εθνικές σταθερές.
Βέβαια, ο παππούς μας ο Ηράκλειτος έλεγε άλλα: Τα πάντα ρει.
Δυστυχώς όμως για εμάς ο μόνος από τους σύγχρονους Νεκροέλληνες που το έχει επαναλάβει αν θυμάμαι καλά είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός σε κάποιο βίντεο  που τραγουδά ένα τραγούδι που έχει μέσα την γνωστή φράση του Ηράκλειτου.

Παρασκευή 14 Ιούνη, ώρα 19:00 στην πλατεία Συντάγματος… για τους Ελληνορθόδοξους Μητροπολίτες που έχουν απαγάγει στη Συρία οι σύμμαχοι της Ε.Ε. και συγκυβέρνησης των Γερμανοτσολιάδων! Συρία γερά, φωτιά κι ατσάλι στα σκυλιά των ιμπεριαλιστών!

20130613-215832.jpg

Καλύφθηκε η αύξηση της Εθνικής

Καλύφθηκε η αύξηση της Εθνικής

Καλύφθηκε η αύξηση της Εθνικής

Την κάλυψη ποσοστού άνω του 10% του συνολικού ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Αύριο θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας και στη συνέχεια θα δημοσιοποιηθούν αναλυτικά στοιχεία για την αύξηση.

Ο κολλητός του Σαμαρά- Δ.Μελισσανίδης στο σκαμνί για λαθρεμπόριο πετρελαίου.

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ: Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΚΑΘΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΟN Δ.ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

melissanidis1
Του Βασίλη Τζήμτσου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν εκ νέου ο αδερφός του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη και νόμιμος εκπρόσωπος...της «Αιγαίον Όιλ», Ιάκωβος Μελισσανίδης, ο πλοίαρχος πλοίου της εταιρείας, καθώς και ο υπεύθυνος της πλοιοκτήτριας εταιρείας για υπόθεση λαθρεμπορίας από την οποία το Δημόσιο φέρεται να ζημιώθηκε πάνω από 2.000.000 ευρώ από τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΑΣΧΕΤΟΙ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΑΝ ΤΟ DOMAIN NAME

NERITSHMA
ΠΕΡΙΤΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΡΤ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ

Την προχειρότητα με την οποία προετοιμάστηκε το σχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ μαρτυρά μια σημαντική λεπτομέρεια που προέκυψε μετά την έρευνα του XanthiPress.gr για το domain name που θα έπρεπε να έχει κατοχυρωθεί (nerit.gr) για να έχει υπόσταση στο ίντερνετ.

Τα άκουσε στα Τρίκαλα ο Χαρακόπουλος


Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έπεισε ούτε τους πληγέντες αγρότες από.. την πρωτοφανή χαλαζόπτωση, ούτε τους διαμαρτυρόμενους για το κλείσιμο της ΕΡΤ!
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επέλεξε να κάνει μια επίσκεψη «επικοινωνιακού» χαρακτήρα περισσότερο στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Πύλης στη Λυγαριά και ζήτησε από τους αγρότες που τον περίμεναν με αγωνία να κάνουν... γρήγορα τις δηλώσεις τους, προκειμένου να αποζημιωθούν «ίσως όχι σε τρεις μήνες όπως γίνονταν μέχρι το 2009, αλλά έστω και λίγο αργότερα».

Reuters: Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά σε κρίση και η ευθύνη είναι στον Σαμαρά.

     
   Άρθρο του  Η πραξικοπηματική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ  προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και στο διεθνές στερέωμα.Περίτρανη απόδειξη είναι η υποβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα του Reuters με τίτλο: "Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά σε κρίση".

Σε αδιέξοδο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ λόγω ΕΡΤ

ΕΡΤ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σε πλήρες πολιτικό αδιέξοδο βρίσκονται Βενιζέλος και Κουβέλης με την επαμφοτερίζουσα στάση τους στην επιλογή Σαμαρά για τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα 

Το «ναι μεν αλλά» (στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά δεν ψηφίζουμε το νομοθετικό διάταγμα για την ΕΡΤ όποτε αυτό έρθει στη Βουλή) των Βενιζέλου- Κουβέλη, τους έχει εγκλωβίσει σε μία στείρα και μικροκομματική αντιμετώπιση της πολιτικής κρίσης που σοβεί αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, αφήνοντας τις πολιτικές πρωτοβουλίες στον Σαμαρά, ο οποίος:
Εμφανίζεται σαν ο αποφασισμένος ηγέτης που καθαρίζει την κόπρο του Αυγείου ( όπως υποστηρίζει), στην «αμαρτωλή ΕΡΤ» κάτι που δεν τόλμησαν να κάνουν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Σημίτη, τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η μεταξέλιξη της επιτυχία του Σαμαρά και της τρικομματικής: "Από την επένδυση στην κερδοσκοπία"


Η Morgan Stanley Capital International,υποβάθμισε το Ελληνικό Χρηματιστήριο σε
 «αναδυόμενη αγορά»  γεγονός που σημαίνει ότι τα  μακροπρόθεσμα οικονομικά 
funds που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν πιθανή επενδυτική κίνηση δίνουν 
την θέση τους σε hedge funds βραχύβιου χαρακτήρα που εξυπηρετούν αποκλειστικά
 τους παγκόσμιους κερδοσκόπους.

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή
Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο εισάγεται στην ελληνική έννομη τάξη κοινοτική οδηγία για τη ρύθμιση θεμάτων της ΕΛΤΕ και αναμόρφωση του Οργανισμού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Θέμα αλλαγής Πρωθυπουργού θέτει ο Ψαριανός

Θέμα αλλαγής Πρωθυπουργού θέτει ο Ψαριανός
Θέμα αλλαγής του προσώπου του Πρωθυπουργού έθεσαν αρκετά στελέχη της ΔΗΜΑΡ στις ομιλίες του στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα είπε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι  ίσως ο Φώτης Κουβέλης να πρέπει να θέσει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το θέμα αντικατάστασης του Πρωθυπουργού με κάποιο πρόσωπο κοινής αποδοχής, εξηγώντας ότι πλέον ένα τέτοιο αίτημα έχει βάση μετά τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού, που , όπως φερεται να είπε, άλλα συμφωνούνται και άλλα στο τέλος δρομολογεί το Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΣΙΠΡΑΣ όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης «Μομφή» στην κυβέρνηση αλλά με... λαϊκές συγκεντρώσεις

«Μομφή» στην κυβέρνηση αλλά με... λαϊκές συγκεντρώσεις
ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
Θρυαλλίδα κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων θεωρούν στην Κουμουνδούρου την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης για «λουκέτο» στην ΕΡΤ και τις έντονες αντιδράσεις που αυτή προκαλεί.
Τηρώντας στάση αναμονής, «επενδύοντας» στη διαρκώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και «μετρώντας» τις αντοχές των δύο κυβερνητικών εταίρων (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), διατηρούν ανοικτό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής, αλλά αφήνουν προς το παρόν τον... λαό να μιλήσει.

Σενάρια συνωμοσίας και ο ξένος δάκτυλος στην χούντα της τρόικας εσωτερικού.



Αποφασίζουμε και διατάσσουμε από την πιο ακραία δεξιά κυβέρνηση της σύγχρονης Ελλάδας. 
Καλός ο μανδύας της αριστερής νομιμοποίησης της συγκυβέρνησης των προθύμων αλλά τελικά 
ποιος είναι ο ρόλος του κάθε κόμματος στην πορεία της πατρίδας προς την ξένη επικυριαρχία;
Η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά αντιμετωπίζει την αναβίωση του Καραμανλικού "μπλόκ" με επίδειξη
 αυθαιρεσίας και ακραίας συμπεριφοράς.Ο Τόνι διαμηνύει σε όλους τους αμφισβητίες του πως είναι
 αδίστακτος και ικανός για όλα...

Δουλειά δεν είχε ο Σαμαράς, γ@@@@ τους πολίτες: "43 νέοι σταθμοί διοδίων" και η Ανάπτυξη συνεχίζεται...


Σε σύντομο χρονικό διάστημα σκοπεύει η τρικομματική κυβέρνηση να δημιουργήσει  43 νέους σταθμούς διοδίων,
αυξάνοντας τον αριθμό τους σε 75 στο σύνολο των 1.780 χιλιομέτρων αυτοκινητοδρόμων , η πλειονότητα των οποίων είναι υπό κατασκευή και είτε βρίσκονται είτε θα βρεθούν υπό ιδιωτική "κατοχή".Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στους 21 από τους 45 νέους σταθμούς αναμένεται έως και να τριπλασιαστεί το αντίτιμο του διοδίου.                                        Κάπως έτσι ξεπληρώνονται τα γραμμάτια σε μεγαλοεργολάβους, εθνικούς προμηθευτές και εν γένη Νταβατζήδες.

Πάνω από 10.000 κόσμος αυτή την ώρα στην ΕΡΤ

Πάνω από 10.000 κόσμος αυτή την ώρα στην ΕΡΤ
Πάνω από 10.000 κόσμος αυτή την ώρα στην ΕΡΤ

Η ουρά από τον κόσμο που βρίσκεται στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, φτάνει μέχρι την πλατεία της Αγίας Παρασκευής…
Μέσα στον κόσμο, βρίσκονται και ομάδες περιφρούρησης της ΕΡΤ, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, επεισοδίων η ακόμα και φθοράς του υλικού της.


Η Ρεπούση και ο βάτραχος με τον σκορπιό

Η Ρεπούση και ο βάτραχος με τον σκορπιό
Μια γνωστή παροιμία επικαλέστηκε η Μαρία Ρεπούση για να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.
«Αυτό που κάνει ο Σαμαράς με της ΕΡΤ μου θυμίζει την ιστορία με το σκορπιό και το βάτραχο. Και είναι και η χώρα μεσοπέλαγα», έγραψε στο Twitter χ η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
Υπενθυμίζουμε ότι στην εν λόγω παροιμία ο βάτραχος διευκολύνει άλλα ζώα να περνούν στην απέναντι όχθη ενός ποταμού.

Τι σημαίνει «σπάω αυγά», κύριε Σαμαρά;


Επειδή τα διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος (ηλεκτρονικά κι έντυπα…) τις τελευταίες ώρες έχουν βαλθεί να μας πείσουν πως ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με την (ολέθρια, κατά την ταπεινή μας γνώμη, όσο ακόμα μπορούμε να την καταθέτουμε…) επιλογή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ δείχνει, λέει, ότι επιτέλους τολμά να «σπάσει αυγά», να προχωρήσει ρηξικέλευθα σε μεταρρυθμίσεις που ουδείς επιχείρησε μέχρι σήμερα, να σπάσει το απόστημα της μεταπολίτευσης και άλλα τέτοια… ηρωικά, θα μας επιτρέψετε κάποιες σκέψεις, για να μη χαθούν απ’ αυτό τον δεινά δοκιμαζόμενο τόπο η στοιχειώδης λογική και το στοιχειώδες φιλότιμο…

Πρόταση μομφής εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση μομφής εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Στα άκρα σκοπεύει να φθάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποκλείεται να καταθέσει αύριο πρόταση μομφής κατά του Αντώνη Σαμαρά, δεδομένου ότι έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να περάσει μια τέτοια πρόταση.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κανονισμό της Βουλής, η πρόταση μομφής συζητείται εντός διημέρου από την κατάθεσή της σε ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, η οποία λήγει τα μεσάνυχτα.

Το Colpo grosso του Σαμαρά


Του Γιώργου Καραμπελιά 

Ο Σαμαράς, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, επέλεξε τη στρατηγική του: όλα ή τίποτα. Μπροστά στα καθολικά αδιέξοδα που οδήγησε η ενδοτική πολιτική του –αδυναμία διεκπεραίωσης της συμφωνίας της ΔΕΠΑ, κυβερνητικό μπάχαλο, γεωπολιτικές αντιθέσεις και συγκρούσεις συμφερόντων, συρρίκνωση των κυβερνητικών εταίρων και εκτίναξη της Χρυσής Αυγής– επέλεξε τη στρατηγική της έντασης και της κρίσης. Αυτή η πολιτική της πυγμής, που φέρνει στον κόσμο μνήμες της δικτατορίας, έχει πολλούς αποδέκτες.

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Ποιοι απεργούν - Ποια μέσα μεταφοράς τραβούν «χειρόφρενο».

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για σήμερα Πέμπτη αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ.
«Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά και να δηλώσουμε ότι είναι απαράδεκτες αυτές οι μέθοδοι συρρίκνωσης και διάλυσης του δημόσιου τομέα που έχει απαιτήσει η τρόικα», δήλωσε στο Reuters ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

Μπράβο σας! Τηλεοπτικό μονοπώλιο οι Τούρκοι στο Αιγαίο


του Σταύρου Ζαγκανά
Η άθλια διαχείριση της κρατικής τηλεόρασης τα τελευταία 40 χρόνια - σε όλα τα δυνατά επίπεδα - πολιτική προγράμματος, κομματικές προσλήψεις προσωπικού, σπατάλες κ.α. - άφησε ανοικτή την «κερκόπορτα» από την οποία...διάβηκαν οι τροικανοί και οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν "να της κατεβάσουν και τα ρολά".

Η τελική κίνηση Σαμαρά και το σενάριο των πρόωρων εκλογών 14 Ιουλίου 2013


Ξημερώνει για την τριτοκομματική κυβέρνηση ίσως η πιο κρίσιμη ημέρα ή για πολλοστή φορά η Ελλάδα βρίσκεται... μπροστά σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ που αποφάσισε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με εντολή Σαμαρά.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων για την κρατική ραδιοτηλεόραση και τη σφοδρότατη αντίσταση από τους εργαζομένους, το πολιτικό σκηνικό της χώρας τρίζει συθέμελα και πλέον η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή.

ΑΝ.ΕΛ.:ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Σε έκτακτη σύγκλησή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Την κατάθεση πρότασης νόμου, με ένα μόνο άρθρο, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία αντισυνταγματικά κατέθεσε ο πρωθυπουργός.
  2. Την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, λόγω απώλειας της δεδηλωμένης, με την υπογραφή των 18 βουλευτών, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης που διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης, να στηρίξουν την πρόταση μομφής.

Όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα.

Ακολουθεί η παρέμβαση του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου στην ολομέλεια του κοινοβουλίου.


Σαμαράς: Ποντάρει στην ανημπόρια των Βενιζέλου - Κουβέλη!

Σαμαράς: Ποντάρει στην ανημπόρια των Βενιζέλου - Κουβέλη!
«Δεν θα προκαλέσουν εκλογές», είπε σε συνεργάτες του!
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η τραγική απόφαση του πρωθυπουργού και του στενού επιτελείου του, να βάλουν λουκέτο στην ΕΡΤ.Όπως είπε συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, δεν περίμεναν τις οξύτατες αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή τους η αυταρχική απόφαση, μάλιστα κάποιοι εκ των επιτελών του έδειξαν να αιφνιδιάζονται.

Επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης ή σκληρό πόκερ του Σαμαρά για να υποτάξει πλήρως τους δυο συνένοχους της συγκυβέρνησης;



Κανείς δεν ασχολείται πλέον με το ναυάγιο της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και των άλλων ιδιωτικοποιήσεων.Όλοι μιλάνε για το πραξικόπημα Σαμαρά και για την στάση των συγκυβερνόντων, οι οποίοι άγονται σύμφωνα με τις ορέξεις του Τόνι και της παρέας του.Κομπάζει δε και σε πριβέ συζητήσεις λέγοντας:"Πού να κουνηθούν οι κότες ρε, τους διπλώσαμε καλά, αν τολμάνε με τα ποσοστά που έχουν να με ρίξουν για να πάμε για εκλογές.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ:Το μήνυμα των Anonymous για την ΕΡΤ


Τι προειδοποιούν;Τα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ φαίνεται ότι δεν αρέσουν στους Anonymous και γι’ αυτό έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Οι Anonymous μέσα από ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο, προειδοποιούν ότι όσοι απολύουν ανθρώπους που έχουν οικογένειες θα τους βρουν μπροστά στους. Μάλιστα, αναφέρουν ότι θα κάνουν μαζικές επιθέσεις σε ιστοσελίδες της Κυβέρνησης.

Τα «λάθη» της τρόικας σκοτώνουν τους Έλληνες

Τα «λάθη» της τρόικας σκοτώνουν τους Έλληνες
Χωρίς ίχνος αιδούς, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν ακόμα περισσότερα ανώνυμα, επικίνδυνα γενόσημα στην ελληνική αγορά.
Παραδέχτηκαν ότι μετέτρεψαν την Ελλάδα σε οικονομικό «πειραματόζωο» για να σώσουν την ευρωζώνη με τις εγκληματικές πολιτικές της λιτότητας, οι οποίες στραγγάλισαν τον ελληνικό λαό.
Δεν έφτανε όμως αυτό. Τρόικα και Μέρκελ έβαλαν στόχο την ίδια τη ζωή των Ελλήνων.

O Καμμένος εμπόδιο σε Μέρκελ και Σαμαρά.



Το τρυφερό ειδύλλιο μεταξύ της Γερμανίδας που επιθυμεί να κρατεί σε ομηρία την Ευρώπη και του προσκυνημένου πρωθυπουργού της Ελλάδας περνάει δύσκολες στιγμές μιας και φήμες θέλουν την κ. Μέρκελ να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά και να του τα" έψαλε" για τα καλά.

Μεταξύ άλλων φαίνεται να του απαγόρευσε το ενδεχόμενο των εκλογών και του κατέστησε σαφές σε όλους τους τόνους πως πρέπει να κάνει ειδικό σχεδιασμό για την αποδυνάμωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου ο οποίος καλλιεργεί αρνητικό κλίμα στην Ελλάδα για τον Γερμανικό επεκτατισμό...

ΠΑΣΟΚ: «Δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία...»

ΠΑΣΟΚ: «Δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία...»
Στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών την Κυριακή με κεντρικό σημείο συζήτησης το ζήτημα της ΕΡΤ, αλλά και στις πρώτες αντιδράσεις μετά την ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό για το κλείσιμό της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
Η ανακοίνωση:
«Επειδή ο κ. Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε σε συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, την Κυριακή το βράδυ, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκαν για την πρόθεση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στο άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση όλου του προσωπικού της, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνονται τα εξής:

Δ. Γιαννακόπουλος: «Να δοθεί εντολή επαναλειτουργίας της ΕΡΤ σήμερα»

Δ. Γιαννακόπουλος: «Να δοθεί εντολή επαναλειτουργίας της ΕΡΤ σήμερα»
«Δεν επιτρέπεται για ακόμη μια φορά, ένας ιδιώτης να κερδοσκοπήσει στην πλάτη του ελληνικού λαού» τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, απαιτώντας τη μετάδοση του τελικού με τον Ολυμπιακό, αποκλειστικά και μόνο από την ΕΡΤ.
Την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζητά με γραπτή του δήλωση ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ξεκαθαρίζοντας απαιτεί τη χρηστή διαχείριση των χρημάτων που έχει συνεισφέρει ο κάθε Ελληνας μέσω ΕΡΤ, ζητώντας να μεταδοθεί ο αποψινός αγώνας του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, μόνο από την ΕΡΤ.

Εικοσιτετράωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αύριο για την ΕΡΤ


Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο Πέμπτη αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Mιλώντας στο Reuters, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος δήλωσε ότι θέλουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και να διαμαρτυρηθούν «για τις απαράδεκτες αλλαγές που απαιτήθηκαν από τους δανειστές».

Κουτσαβάκι, Τζογαδόρος ή Νονός ο Σαμαράς; «Ας με ρίξουν αν τολμούν»!!!

Σαμαράς: «Ας με ρίξουν αν τολμούν»
-«Ας παραιτηθεί, η Βουλή αυτή μπορεί να δώσει νέα κυβέρνηση», λένε από το ΠΑΣΟΚ -Τι κρύβει η πολιτική κρίση που δημιουργήθηκε με το λουκέτο στην ΕΡΤ -Σε δεινή θέση και υπό πίεση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ -Έντονος προβληματισμός και στους βουλευτές της Ν.Δ.
Εικόνα πολιτικής αποσταθεροποίησης εμφανίζει από χθες το βράδυ η κυβέρνηση και η ίδια η χώρα, μετά την αιφνίδια απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Το τέλος της τρικομματικής χουντικής κυβέρνησης προαναγγέλλει ο Οικονόμου

 Με Tweet του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου προαναγγέλλει το τέλος της τρικομματικής- χουντικής κυβέρνησης.Αρκεί να αποδειχθεί και στην πράξη και να διασωθεί ή όποια αξιοπρέπεια μπορεί να έχει απομείνει στους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση. Πάντως φουντώνουν τα πηγαδάκια που λένε πως η περίπτωση της ΕΡΤ μπορεί να αποτελέσει το "Πολυτεχνείο" του 2013.Ζούμε μεγάλες στιγμές μακάρι να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων.

509533_οικονομου.PNG