Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Το αδιέξοδο της Χρυσής Αυγής


Πολύς λόγος γίνεται εσχάτως για το ολοένα και αυξανόμενο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού που προσεγγίζει την Χρυσή Αυγή. Πολύς περισσότερος λόγος έχει γίνει για την ίδια την Χρυσή Αυγή, «το φασιστικό – ναζιστικό κόμμα» όπως το χαρακτηρίζουν όλοι εκείνοι που δεν έκαναν τίποτε απολύτως για να επιτρέψουν την άνοδό του ή για να το αποδομήσουν μέσα από πολιτικές αποφάσεις που θα απεδείκνυαν την όποια (διαφημιζόμενη) πολιτική κενότητα και γύμνια του.

Αυτη είναι η κυρία Βάτσικα, σύζυγος Γριβέα, με τις εταιρείες – βιτρίνες στην Ελβετία.

20130706-231922.jpg

ΔΗΛΩΝΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ “Ανδρίκου” Παπανδρεου, και το ίδιο πρόσωπο ως αποδεκτη της αλληλογραφίας.

olympia.gr

Τα Νέα: Ποιός Ανδρέας; Οι κυβερνήσεις Καραμανλή από το 2004 έως το 2009 εκτόξευσαν το χρέος

Τα Νέα: Ποιός Ανδρέας; Οι κυβερνήσεις Καραμανλή από το 2004 έως το 2009 εκτόξευσαν το χρέος

Οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2004 έως το 2009 και το όργιο σπατάλης και προσλήψεων έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την χρεοκοπία της Ελληνικής οικονομίας.
Αυτό αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Τα Νέα», η οποία παρουσιάζει αναλυτικό πίνακα με το «ημερολόγιο του χρέους» από το 1975 έως και το 2009.

ΝΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ....Η ΝΤΟΛΥ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ


Μόλις είδαν οτι ο Αντώνης έχει προβλήματα και ο Καραμανλής θύμωσε τόσο με τις τελευταίες κινήσεις του πρωθυπουργού περί αλλαγής ονόματος στη Νέα Δημοκρατία όσο και με τα γενικότερα τερτίπια του να αποκτήσει ένα(ανύπαρκτο από πλευράς μηχανισμών) κόμμα -περισσότερο σημειολογική σημασία είχε-τότε πήγαμε στα διαπλεκόμενα για βοήθεια.

O ΣΥΡΙΖΑ για τις ”διαπραγματεύσεις” της κυβέρνησης με την τρόικα...


 

Άλλη μια πράξη της θεατρικής παράστασης, με πρωταγωνιστές την τρόικα και τη διακομματική μνημονιακή κυβέρνηση, τελειώνει.

Οι δήθεν μεγάλες διαφωνίες και διαπραγματεύσεις καταλήγουν για άλλη μια φορά σε νέες συμφωνίες και μέτρα για απολύσεις, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων,σε νέους φόρους και μειώσεις μισθών.

Όσο θα παίζεται αυτό το έργο, ο λαός μας θα ισοπεδώνεται. Πρέπει να τελειώνει μαζί με τους πρωταγωνιστές του.

Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του ...

Panos Kammenos-470x310-57 24
Μα καλά ρε παιδιά εσείς που θεωρεί τον εαυτό σας έξυπνο, τι μαλ@@@ες πάτε και κάνετε;Αφού ο Καμμένος είναι ένας από τους λίγους που δεν τα αρπάζουν ,δεν τον κρατάτε από πουθενά και συμπεριφέρεστε όπως στους άλλους πολιτικούς που τους έχετε στο τσεπάκι; Πρώτα κάνετε τον μάγκα και μετά διαμεσολαβητή για συμβιβασμό και συμφωνία κάτω από το τραπέζι;Αυτά τα κόλπα στους προσκυνημένους.Αυτός ο πολιτικός άντρας αγαπάει την πατρίδα και τα παιδιά του ενώ έχει και φόβο Θεού.Θα πρέπει να το σέβεστε και να τον φοβάστε γιατί θα σας χαλάσει τα ανήθικα και προδοτικά σας σχέδια.

Πάνοπλος ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προετοιμάζονται για τις εκλογές.





Όλα τα δυνατά του χαρτιά φαίνεται να επιστρατεύει ο Πάνος Καμμένος εν μέσω 
καλοκαιρινών μηνών για να μην τον προλάβουν οι εξελίξεις και να είναι έτοιμος 
για τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.Έχει σημάνει συναγερμό εκλογικής ετοιμότητας
 και σχεδόν σε καθημερινή βάση συνεδριάζει με τους στενούς του συνεργάτες και το 
επιτελείο του. Μετά το ιδρυτικό συνέδριο και την εκλογή του Γενικού Γραμματέα ,τώρα παρατηρείται πλήρη ανασυγκρότηση των τομέων και των γραμματειών του κινήματος. Δημιουργούνται πολλές γραμματείες ,τοποθετούνται και αξιοποιούνται τα περισσότερα
 στελέχη ,χωρίς μικροπολιτικούς αποκλεισμούς που χαρακτηρίζουν παλαιοκομματικές
τακτικές.Η ισχύς του πυρός ενισχύεται κυρίως με την τοποθέτηση του Γιώργου Αναγνωστάκου στη θέση του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα και του Δημήτρη Μπίσαλα για τη θέση του Γραμματέα Οργανωτικού.

ΣΥΡΙΖΑ: “Ποινικές ευθύνες Βενιζέλου”

syriza-venizelos-kentrinews.gr
Ποινικές ευθύνες και για άλλα πρόσωπα, πέραν του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και συμπεριλαμβανομένου του Ευάγγελου Βενιζέλου, προκύπτουν από το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Λίστα Λαγκάρντ. Καλά πληροφορημένες πηγές ενημερώνουν το www.koutipandoras.gr πως θα έπρεπε να ασκηθεί δίωξη τόσο στον κ. Παπακωνσταντίνου όσο και στον κ. Βενιζέλο για υπεξαγωγή εγγράφου, ωστόσο η πλειοψηφία της Επιτροπής δεν το έκρινε σκόπιμο. Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί από τους βουλευτές του που συμμετείχαν στην Προανακριτική την Παρασκευή το μεσημέρι.
«Παράβαση καθήκοντος της πλειοψηφίας»
«Είναι προφανές ότι ο φόβος αποκάλυψης όλης της αλήθειας υπερίσχυσε του καθήκοντος διερεύνησής της. Κι αυτό διότι, προδήλως, συντρέχουν λόγοι που εμποδίζουν την πλειοψηφία της Επιτροπής από το να ασκήσει ευόρκως τα καθήκοντά της», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ, οι οποίοι κάνουν ευθέως λόγο για παράβαση καθήκοντος από την πλειοψηφία: «Η αποτροπή της διαβούλευσης που ο νόμος επιβάλλει και η παρεμπόδιση της άσκησης των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής συνιστά παράβαση καθήκοντος για κάθε ασκούντα χρέη προανακριτικού οργάνου.

Αντωνάκης και Μπένι «Σφιχταγκαλιάστηκαν» τώρα για να μας «σώσουν!...»Ρε που πάμε...;


Αναγκάστηκαν, οι "Ηγέτες" μας να παρακάμψουν Ιστορία, Ιδεολογίες και Κομματικές ταυτότητες για να μας... σώσουν! Δοξάστε τους!...

Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Στην ψυχοκοινωνική θεωρία είναι αποδεκτό ότι η χάραξη ορίων και ο προσδιορισμός κάποιων μορφών αποδεκτής ατομικής και συλλογικής συμπεριφοράς αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για τη θεμελίωση "πλαισίων αναφοράς". Τα συγκεκριμένα πλαίσια αναφοράς απορρέουν από το πλέγμα των γραπτών και άγραφων νόμων που τα διέπουν και από τη φύση των δοσμένων δομών και θεσμών που στοιχειοθετούν την αποδεκτή συστοιχία ηθών και εθίμων.

Το ελληνικό κοινωνικό σύστημα, όπως όλες οι κοινωνίες του Δυτικού Κόσμου, ακολουθούσε το παραπάνω σχήμα αλλά αυτό μοιάζει σαν να μην ισχύει πια στις μέρες μας, εποχή της τρόικα, στην Ελλάδα της, πρωτόγνωρης όσο και αγαστής, συνεργασίας των δύο ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ιδεολογικών πόλων και πολιτικών Κομμάτων της μεταπολιτευτικής εποχής, τουτέστιν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

Ο Αβραμόπουλος οριοθετεί ΑΟΖ με «χαλύβδινα τείχη» στη Θράκη!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι το πρώτο μέλος της κυβέρνησης που πηγαίνει στις ΗΠΑ μετά τον ανασχηματισμό με έτοιμη ατζέντα και συγκεκριμένο σχέδιο για τους στρατηγικούς αντικειμενικούς σκοπούς της χώρας
 Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Την πρώτη επαφή της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό με κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ θα έχει σε τρεις εβδομάδες ο υπουργός Εθνικής Αμύνης. Τις πύλες του Πενταγώνου θα περάσει ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στις 30 Ιουλίου με έτοιμη και επικαιροποιημένη ατζέντα.

Καμμένος – ΔΟΛ: Το χρονικό του βιασμού της δημοκρατίας.



Τον Σεπτέμβριο του 2013 (19/9) εκδικάζονται οι δύο αγωγές του Πάνου Καμμένου προς τον ΔΟΛ για ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Το γιατί είναι “κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση” πιθανότατα να μην το γνωρίζουν πολλοί. Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε τα ντοκουμέντα μίας βρώμικης ιστορίας. Μίας υπόθεσης που αποτελεί βιασμό της ίδιας της δημοκρατίας και είναι ενδεικτική του πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα της διαπλοκής. Αξίζει να την διαβάσετε, είναι σύντομη και ανεξάρτητα του τι πιστεύετε πολιτικά, αν δεν είστε διαπλεκόμενο λαμόγιο, σίγουρα θα σας αγγίξει. Όπως άγγιξε την γενιά μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Οι δικές μας απαιτήσεις, εκτός από τη δόση, ποιές είναι;


Αυτές τις μέρες βιώνουμε πάλι, σε πληκτική επανάληψη, ένα νέο επεισόδιο από το γνωστό σίριαλ των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα.
Απαιτήσεις, απειλές για τη διακοπή της χρηματοδότησης, εκβιασμοί. Οι γνωστές τακτικές… φίλιων δυνάμεων, δηλαδή!
Από την άλλη, σύσσωμη η κυβέρνηση αναμένει, εναγωνίως, ένα νεύμα, μια σύντομη δήλωση που θα αποκαλύπτει ό,τι η πολυπόθητη έκθεση των τριών αποτυχημένων (κατά τη δική τους ομολογία) τεχνοκρατών θα είναι θετική.
Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω ό,τι το σχήμα αυτό έχει πλέον ξεπεραστεί. Δεν οδηγεί πουθενά. Και οι …τεχνοκράτες έχουν ξεμείνει από ιδέες. Τα ίδια κολλήματά τους επαναλαμβάνουν.

Όταν ο κ. Θ. Πάγκαλος ανοίγει το «καπάκι»

1
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο Κ. Καραμανλής και οι «επιτυχίες» της διακυβέρνησης Σημίτη από το 1996 ως το 2004…
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
 
Η ιδιότυπη πολιτική αποστρατεία στην οποία έχει περιέλθει, συν τω χρόνω, ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος φαίνεται πως τού δίνει δύναμη να σχολιάζει ο,τιδήποτε και οποιονδήποτε με το γνωστό ύφος του, προκαλώντας. Κάποιοι είπαν μάλιστα ότι σπεύδει το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να κατηγορήσει πρόσωπα ώστε να διαμορφώσει το κλίμα ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες και τα γεγονότα που σημειώθηκαν για να υιοθετήσει η χώρα τα απαράδεκτα Μνημόνια που βυθίζουν την κοινωνία στη διατεταγμένη φτώχεια και την προμελετημένη εξαθλίωση.

Βόμβες Καραμανλή για ΕΡΤ - Βενιζέλο

karamanlis xreos samaras

Μετά τις κορώνες του Α. Σαμαρά στο Συνέδριο της ΝΔ περί Νέας Ελλάδας σε συνδυασμό με το παρασκήνιο για δημιουγία νέου κόμματος, ο πρώην Πρωθυπουργός εμφανίζεται δυσαρεστημένος από μια σειρά επιλογών του Πρωθυπουργού.

Για να μην ξεχναμε-Αυτός θέλει να γίνει Γενικός Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας



ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. Έργα και Ημέρες
To ΑΚΡΩΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΝ παρουσιάζει σήμερα όλη την Ιστορία της περιβόητης ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. που αμαύρωσε το όνομα και της ιστορία της ΟΝΝΕΔ πανελλάδικα….. 
Στοιχεία των παρακάτω «μη κυβερνητικών οργανώσεων»:...

ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΤΟ "SUCCES STORY" Όλες οι μη αρεστές επενδύσεις στην Ελλάδα αποδομούντα

Αποδομούν όλες τις μη αρεστές επενδύσεις στην Ελλάδα: Η τρόϊκα "έφαγε" τον "Κάπτεν Γουέι"!

Τελικά στην περίπτωση του λεγόμενου "succes story" ισχύει απόλυτα το διαφημιστικό μότο: "Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς"! Υπέφεραν οι πολίτες της χώρας από την προπαγανδιστική επίθεση που εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση με την COSCO και τον «Κάπτεν Γουέι» (κάποιοι νόμιζαν ότι πρόκειται για διαφήμιση ... κονσέρβας τόνου!), αλλά και τον ΤΑΡ.
Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι ο "Κάπτεν Γουέι" μας "άφησε χρόνους", δηλαδή έπειτα από 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον κινεζικό κολοσσό της CΟSCO, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Γουέ Τζιαφού, παραιτήθηκε αφού του φόρτωσαν την ζημιά της COSCO από την επένδυση στην Ελλάδα!

Πληροφορία ΒΟΜΒΑ για ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο.


Πληροφορίες φέρουν την Ελλάδα να βγαίνει από το μνημόνιο μετά από γεγονότα πού θα προλάβουν ακόμα και τις....
γερμανικές εκλογές όπου θεωρείται βέβαιο και το τέλος της Μέρκελ.
Όπως ακούγετε , καταιγιστικές εξελίξεις θα φέρουν πρό τετελεσμένου καταστάσεις πού θα αναγκάσουν την διάλυση  της δικομματικής κυβέρνησης με απρόσμενα αποτελέσματα πού θα φέρουν και το τέλος της μνημονιακής εποχής.
Περίεργη εξέλιξη με πολύ θετικά αποτελέσματα όμως για τον λαό , θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο , αφού οι πληροφορίες θέλουν , με την κατάργηση του μνημονίου  και κινητοποιήσεις στα πολιτικά  πράγματα. 

Νικήτας Κακλαμάνης: Αντισυνταγματική η "αρπαγή"...η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο "φίλε" Αντώνη...

Κακλαμάνης: Αντισυνταγματική η αρπαγή
Για δεύτερη φορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο Νικήτας Κακλαμάνης σεντράρει τον πρωθυπουργό.
Πολλοί βιάζονται να πούνε πως ο κ. Κακλάμανης κινείται με παρορμητικά ένστικτα και τάσης ρεβανσισμού μιας και ποτέ δεν συγχώρεσε στον αρχηγό της Πολιτικής Άνοιξης το άδειασμα που του είχε κάνει.
Εμείς πάντως δεν θα βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα μιας και ο κ. Κακλαμάνης έχει δώσει δείγματα γραφής και παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη συνέπεια λόγων και πράξεων...χωρίς να φοβάται να συγκρουσθεί με τον "αρχηγό του"...Εμείς θα τον προκαλέσουμε να κάνει το πατριωτικό του καθήκον και να καταψηφίσει τα αντιλαϊκά μέτρα που θα κληθεί να ψηφίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα κατ' εντολή του Μεσσήνιου.

Αποκρατικοποιήσεις: Μείον 1 δισ. ευρώ το 2013

Αποκρατικοποιήσεις: Μείον 1 δισ. ευρώ το 2013
Αποκρατικοποιήσεις: Μείον 1 δισ. ευρώ το 2013 

«Περικόπτει» η κυβέρνηση τον αρχικό στόχο για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις εφέτος, λόγω των καθυστερήσεων που έχουν σημειωθεί έως τώρα στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με στέλεχος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ο νέος στόχος περιορίζεται στο 1,6 δισ. ευρώ (από 2,6 δισ. ευρώ) και το 1 δισ. ευρώ «μετατίθεται» για το 2014. Σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό, η πώληση της ΔΕΠΑ τοποθετείται για το α΄ εξάμηνο 2014, κατά πάσα πιθανότητα, ενώ για το επόμενο έτος προσδιορίζεται και η πώληση των ΕΛΠΕ, όπως και τα έσοδα από τη σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού. Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, φαίνεται ότι υπάρχει πρόοδος σχετικά με την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ.

ΒΙΝΤΕΟ- "Πόλεμος" για τα αποτελέσματα της Προανακριτικής

ΒΙΝΤΕΟ- Πόλεμος για τα αποτελέσματα της Προανακριτικής
ΒΙΝΤΕΟ- "Πόλεμος" για τα αποτελέσματα της Προανακριτικής

Συνεχίστηκε σήμερα ο «πόλεμος» για τα αποτελέσματα της έρευνας της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα «Λαγκάρντ». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Επιτροπής ανακοίνωσαν ότι δεν καταθέτουν πόρισμα αλλά ένα κείμενο γνώμης στο οποίο μιλούν για τέσσερα αδικήματα που θεωρούν ότι διέπραξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Κασαπίδης: Εγώ δεν υπογράφω δήλωση μεταμέλειας

Κασαπίδης: Εγώ δεν υπογράφω δήλωση μεταμέλειας
Κασαπίδης: Εγώ δεν υπογράφω δήλωση μεταμέλειας



«Eγώ δεν υπογράφω δήλωση μεταμέλειας όπως άλλοι», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης στην εφημερίδα της Κοζάνης "Πρωινός Λόγος" που επικοινώνησε μαζί του, με αφορμή τις φήμες που τον ήθελαν να επιστρέφει στη ΝΔ.

Δίνουν το λιμάνι της Ύδρας σε Τούρκους - "Τρίζουν τα κόκκαλα" του ναυάρχου Α. Μιαούλη

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ

Δύο τουρκικές εταιρείες είναι μεταξύ των συνολικά 11 επενδυτικών σχημάτων που προκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τη λειτουργία, τη διαχείριση και την εκμετάλλευση του λιμανιού της Ύδρας, του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου, της μαρίνας Αλίμου και του τουριστικού αγκυροβολίου της Νέας Επιδαύρου.

Μοιάζει απίστευτο αυτό που γίνεται. Η κυβέρνηση επιτρέπει την οικονομική διείσδυση των Τούρκων στην Ελλάδα. Της «ανοίγει» διάπλατα τις πόρτες να καταφέρει ότι δεν κατάφερε δεκάδες χρόνια τώρα. Να υποδουλώσει ξανά τους Έλληνες και να υψώσει την ημισέληνο σε ελληνικά εδάφη.

Επιστολή Νικολόπουλου στον Μεϊμαράκη

Επιστολή Νικολόπουλου στον Μεϊμαράκη
Επιστολή Νικολόπουλου στον Μεϊμαράκη

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη απέστειλε την Τρίτη ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τη μη εκπροσώπηση της ομάδας των ανεξαρτήτων Βουλευτών στη Διάσκεψη των Προέδρων της βουλής, μετά την προσχώρηση του Κώστα Μαρκόπουλου στην ΝΔ, ο οποίος ως πρόσφατα εκπροσωπούσε την ομάδα των ανεξαρτήτων.

Συμφωνεί η ΚΟΕ για ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνεί το ΔΗΚΚΙ

Συμφωνεί η ΚΟΕ για ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνεί το ΔΗΚΚΙ
Συμφωνεί η ΚΟΕ για ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνεί το ΔΗΚΚΙ



Σε αναστολή της αυτοτελούς δημόσιας παρουσίας της έχει αποφασίσει η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) υποστηρίζοντας την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα - κίνημα όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωσή της, ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου που αρχίζει τις εργασίες του την προσεχή Τετάρτη.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Πάνος Καμμένος: "Θα τσακίσουμε τους νταβατζήδες και τα όργανα της τρόικας"

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Ο κύριος αυτός στο δημοσίευμα το οποίο αναπαράγει, ο κ. Ψυχάρης, ζήτησε χθες να το αποσύρει σε τηλεφώνημα με μεσολαβητή του, προκειμένου να στηρίξω τον γιο του ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων και να αποσύρω τις αγωγές εναντίον του.

Όχι απλώς θα συνεχιστούν οι αγωγές εναντίον του, όχι απλώς ως κοινός συκοφάντης, όπως ο κ. Λιάτσος, θα γονατίσει και θα ζητήσει συγγνώμη, αλλά του μηνύουμε ότι τα δάνεια που έπαιρνε από τους πολιτικούς της τρόικας για να κρύβει τα σκάνδαλά τους και τα οποία τα μετέφερε σε offshore εταιρίες και σε πλούτο που έλειψε από τον ελληνικό λαό, θα τα γυρίσει πίσω. Όπως τα 100 εκατομμύρια που πήρε το Μέγαρο Μουσικής την ώρα που πάνε να κλείσουν την ΕΛΒΟ για 25 εκατομμύρια.

Σάββας Τσιμαχίδης: Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία

Σάββας Τσιμαχίδης

Tου Σάββας Γ. Τσιμαχίδη

Θέλω να διευκρινίσω προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης. Όταν μία κυβέρνηση και δει δοσίλογη και υποτακτική προσπαθεί να κλείσει σχολεία και νοσοκομεία, αναγκαστικά δίνει το στίγμα του δοσιλογισμού της ότι η αποστολή της είναι η καταστροφή του έθνους. Το κράτος οφείλει ακόμα και στον μοναδικό μαθητή ή ασθενή που υπάρχει σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, να παρέχει προς αυτούς τα εχέγγυα για την εύρυθμη λειτουργία της μάθησης ή της ιατρικής φροντίδας. Καμία δοσίλογη κυβέρνηση, κανένα μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει ως δικαιολογία για το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων. Το τετράπτυχο υγεία-παιδεία-πίστη-εθνική κυριαρχία είναι κάστρα άπαρτα και κανένας από τους παραπάνω λόγους δεν μπορεί να τα κουρσέψει και να τα λεηλατήσει.

Καμμένος: Χαιρετίζω την έρευνα των δικαστικών αρχών



Καμμένος: Χαιρετίζω την έρευνα των δικαστικών αρχών

«Χαιρετίζω και ζητώ ακόμα μια φορά κάθε έρευνα των δικαστικών αρχών, των φορολογικών αρχών και του κοινοβουλίου για πλήρη διαφάνεια που αφορά τα περιουσιακά μου στοιχεία και της οικογένειάς μου για να καταρρεύσουν τα χαλκεία» αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

enikos.gr

Κρίσιμος ο πολιτικός ρόλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων


Οι δεξιοί αντιμνημονιακοί ψηφοφόροι είχαν την ευκαιρία να συσπειρωθούν γύρω από ένα δικό τους άνθρωπο, σάρκα εκ της σαρκός της ΝΔ, και μάλιστα με σκληροπυρηνικές δεξιές απόψεις.
Ο παράγοντας που θα καθορίσει το αν η ΝΔ θα πετύχει ή όχι το στόχο της διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι ο ίδιος που θα καθορίσει και το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές: η ύπαρξη κύματος διαμαρτυρίας και η κοινωνική αναταραχή.

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Η εκπληκτική εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ από το 4,6% των εκλογών του 2009 στο 26,9%, η ορμητική είσοδος της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο με 6,9% από την εκλογική ανυπαρξία του 0,29% και η σαρωτική εμφάνιση και πανηγυρική εκπροσώπηση στη Βουλή των κυριολεκτικά ανύπαρκτων μέχρι πέρσι Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) συνιστούν τα νέα στοιχεία της αποδόμησης του παλαιού πολιτικού σκηνικού της Μεταπολίτευσης.

Προστιθέμενα στην ουσιαστική διάλυση του ΠΑΣΟΚ και στον καταποντισμό της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά στα χειρότερα εκλογικά ποσοστά της σαραντάχρονης ιστορίας της, δίνουν τα δομικά υλικά του νέου πολιτικού σκηνικού που θα προκύψει μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και υπό οιεσδήποτε συνθήκες γίνουν αυτές.

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ! ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΔΡΕΠΑΝΙ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ -ΑΛΑ ΕΡΤ- ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!

dimotiki-astynomia

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φέρεται να πρότεινε στην τρόικα τη μετάταξη των 4.000 αντρών και γυναικών της δημοτικής αστυνομίας στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Η πρόταση μάλλον έγινει δεκτή κατ' αρχήν από τους ελεγκτές αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτε. Οι υπάλληλοι της δημοτικής Αστυνομίας μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη και από την ώρα που καταργείται η υπηρεσία τους, απολύονται. Κανείς πλέον δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει ότι την επομένη μέρα θα μετααγούν στην Αστυνομία!!!

Καμμένος:Ο Ψυχάρης με εκβιάζει για να στηρίξω τον γιο του για Δήμαρχο

Καμμένος:Ο Ψυχάρης με εκβιάζει για να στηρίξω τον γιο του για Δήμαρχο

Περιοδεία πραγματοποιεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος στο νομό Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) και την ΕΤ3 και μίλησε σε συγκεντρώσεις των εργαζομένων. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Καρχιμάκης: “Οι τραπεζίτες πούλησαν σε ξενες εταιρείες τα δάνεια των Ελλήνων!”. Όταν τα έλεγε ο Καμμένος ήταν συνωμοσιολόγος δηλαδή ε;


Εάν αληθεύει ότι ελληνικές τράπεζες ;έχουν πουλήσει σε ξένες εισπρακτικες εταιρείες τα κόκκινα δάνεια των ελλήνων δανειοληπτών ,νοικοκυριών και επιχειρήσεων (,που   φέρεται ότι ξεκίνησαν και οι διαδικασίες είσπραξης ),έναντι  5-15%  του συνολικού ποσού του κάθε οφειλομενου δανείου ,
Ανακύπτουν Αμείλικτα. Ερωτήματα .

Ανοίγει το Σκοπιανό ο Γκρουέφσκι


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων έστειλε επιστολή στο Σαμαρά και προτείνει σύσταση ομάδας για να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας
 Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι απέστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά στην οποία προτείνει τη σύσταση ομάδων εργασίας με επικεφαλής τους Πρωθυπουργούς των δύο χωρών, στις οποίες θα συμμετείχαν ενδεχομένως και οι υπουργοί Εξωτερικών των Σκοπίων και της Ελλάδας και οι οποίες, μέσω εντατικών διαβουλεύσεων με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, θα αναζητήσουν λύση στο ζήτημα της ονομασίας, αναφέρει η σημερινή εφημερίδα των Σκοπίων «Ντνέβνικ» (Dnevnik).

Υπάρχει συνιστώσα "καραμανλικών" στη Νέα Δημοκρατία;

yparxei-synistwsa-karamanlikwn-sth-nea-dhmokratia

Διαβάζω μετά μεγάλης προσοχής πολλά ρεπορτάζ έγκριτων δημοσιογράφων στα οποία συχνά-πυκνά γίνεται λόγος  για την  δυσαρέσκεια των «καραμανλικών» σχετικά με τις πρόσφατες πολιτικές επιλογές του κ. Σαμαρά.
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα ότι υπάρχει συνιστώσα «καραμανλικών» στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί εάν εν τέλει υπάρχει είναι απολύτως βέβαιο σε αυτή την πολιτική ομάδα ανήκει τόσο ο κ. Αντώνης Σαμαράς όσο και ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Προκαλεί ο υπόδικος Α. Γεωργίου – Υβρίζει τη Δικαιοσύνη

Προκαλεί ο υπόδικος Α. Γεωργίου – Υβρίζει τη Δικαιοσύνη

-Χαρακτήρισε παράνομη την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του! -Παραδέχτηκε ότι δεν υποβάλει δήλωση «πόθεσν έσχες» και δεν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές»! -Τον εξέθεσε στην Επιτροπή η Μ. Χρυσοβελώνη
Προκλητικός ακόμη και μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο εμφανίστηκε ο υπόδικος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου.

ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΟ 1995 (ΒΙΝΤΕΟ)

PAPANDREOYSYNDO

3:13 ...Βρίσκω ότι πάμε σ ένα είδος συρρίκνωσης της εθνικής δύναμης αλλά όχι στο βωμό μιας συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας. ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. συμφερόντων, όταν λέγω, ρητά!
Δεν θέλω ν' αποκαλύψω ονόματα·

Αίγυπτος: Ο στρατός ανέτρεψε και συνέλαβε τον Μόρσι(BINTEO)

Αίγυπτος: Ο στρατός ανέτρεψε και συνέλαβε τον Μόρσι

Δραματικές ώρες ζει η Αίγυπτος, με τον στρατό να έχει τον έλεγχο της χώρας. Ο νέος Πρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης της Αιγύπτου, είναι ο 68χρονος Άντλι Μασούρ, επικεφαλής του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου, ενώ ο Μόρσι κρατείται στο υπουργείο Άμυνας.

Ο Μόρσι κρατείται στο υπ. Άμυνας

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι μεταφέρθηκε μόνος στο υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε τα ξημερώματα στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ο Μόρσι χωρίσθηκε από την ομάδα του και μεταφέρθηκε στο υπουργείο Άμυνας", δήλωσε ο Γκεχάντ αλ-Χαντάντ, αξιωματούχος της αδελφότητας.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Προ της κατάρρευσης παραιτήθηκε μέλος του ΤΧΣ


Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, πριν από λίγο παραιτήθηκε από μέλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το μέλος του ΔΣ Μ. Κολιόπουλος.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Κολιόπουλος διαφώνησε με μια σειρά νομικών ζητημάτων που προέτασσε η Τρόικα, επιβεβαιώνοντας ότι μέσα στους συνεργάτες των τροικανών (το ΤΧΣ αποτελεί τα μάτια και τα αυτιά της τρόικα στην Ελλάδα και απαρτίζεται από βασικά συνεργάτες των Γερμανών, κάτι σαν την ΕΣΠΟ στην Κατοχή) υπάρχουν έντονες διαφωνίες για τον τρόπου που θα λεηλατήσουν την Ελλάδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΚΙ Ο ΚΑΠΤΕΝ ΤΖΙΑΦΟΥ; ΠΡΟΧΘΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑΖΑΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ;

tziafou

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες μέρες από τα εγκαίνια στι λιμάνι του Πειραιά των νέων έργων της κινεζικής Cosco, με τον Σαμαρλά να μιλάει μέχρι και κινέζικα και τον επικεφαλής της εταιρείας να τάζει κι άλλες επενδύσεις.

Ο Χαϊκάλης για τη συνάντηση Βρούτση-τρόικας

Ο Χαϊκάλης για τη συνάντηση Βρούτση-τρόικας

Ο τομεάρχης κοινοβουλευτικής ευθύνης, εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέδωσε ανακοίνωση για την συνάντηση του υπουργού Εργασίας ,με την τρόικα.
"Η πολιτική του Ναι σε όλα συνεχίζεται από την κυβέρνηση και τον Υπουργό εργασίας ο οποίος βλέπει θετικό το κλίμα στις συζητήσεις με την Τρόϊκα που ζητά, περισσότερες απολύσεις, περαιτέρω μείωση μισθών αλλά και νέες εισφορές προς τις επιχειρήσεις προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα των 450 εκ. ευρώ του ΟΑΕΕ.

Το μεγάλο κόλπο με τα mini-jobs και τα 1euro-jobs


της Βάλιας Μπαζού
από την εφημερίδα Το Ποντίκι
Είναι απλό. Η Γερμανία έφτασε στο ιστορικό χαμηλό ποσοστό ανεργίας του 6,8%, κάνοντας αόρατους τους ανέργους και πραγματοποιώντας στα μουγκά τη μεγαλύτερη αλλαγή προς το χειρότερο στις εργασιακές σχέσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δεν το έκανε τώρα, το κάνει συστηματικά τα τελευταία 10 χρόνια. Απλώς τότε ήταν παχιές οι μύγες και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν ασχολούνταν με το γερμανικό «θαύμα». Τώρα, όμως, που έσφιξαν τα γάλατα, άλλοι διαμαρτύρονται για αθέμιτο ανταγωνισμό όπως το Βέλγιο που πρόσφατα  προέβη σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις γερμανικές «μίνι θέσεις εργασίας», υποστηρίζοντας ότι υπονομεύουν τους κοινοτικούς κανόνες ανταγωνισμού και άλλοι, καλή ώρα εμείς, θα το εφαρμόσουμε για τη «σωτηρία» της πατρίδας.
Η πιο διαδεδομένος θεσμός στη Γερμανία είναι η λεγόμενη «μικροεργασία» (mini job) στην οποία απασχολούνται 7,8 εκατομμύρια στη Γερμανία και η «εργασία του 1 ευρώ την ώρα» (1 euro job).

Ομαδικές απολύσεις ζητά η τρόικα

Ομαδικές απολύσεις ζητά η τρόικα

-Συμφωνία για επανεξέταση του διαδικαστικού πλαισίου -Δεν τέθηκε θέμα συντάξεων ή ανταπεργίας (lock out) -Το 2017 θα επανεξεταστεί ο κατώτατος μισθός
Να αλλάξει η διαδικασία λήψης αποφάσεων για ομαδικές απολύσεις ζήτησε η τρόικα από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

ΕΛΣΤΑΤ:Οι μισθοί επέστρεψαν στο επίπεδο που κυμαίνονταν το 2005

ΕΛΣΤΑΤ:Οι μισθοί επέστρεψαν στα επίπεδα του 2005

Στο επίπεδο που κυμαίνονταν οκτώ χρόνια πριν, το 2005 δηλαδή, έχουν επιστρέψει οι σημερινοί μισθοί οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια, από την υιοθέτηση του πρώτου Μνημονίου έχουν πάρει την κατιούσα.
Βάσει του Δείκτη Μισθών που κατάρτισε η Στατιστική Υπηρεσία, το επίπεδο των αμοιβών σήμερα φαίνεται να έχει υποχωρήσει στο 81,2% (σε σχέση με το έτος βάσης 2008 που γίνεται η σύγκριση). Εχουν δηλαδή φθάσει στο επίπεδο που κυμαίνονταν οι μισθοί οκτώ χρόνια πριν, το 2005.

Άριστα στον Άδωνι από την τρόικα


Σε πλήρη συμφωνία κατέληξαν ο υπουργός Υγείας και οι εκπρόσωποι της τρόικας - Δεκτές όλες οι προτάσεις του υπουργού 
 Παρ’ ότι είχε μια από τις πιο καυτές ατζέντες της κυβέρνησης μετά τα ελλείμματα που διαπίστωσε ο έλεγχος της τρόικας σε ασφαλιστικά ταμεία και ΕΟΠΥΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατάφερε να πάρει τα εύσημα από τους τροϊκανούς.
Η συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και για πρώτη φορά φαίνεται ότι οι δανειστές έκαναν θετικές σκέψεις για την εξέλιξη των εκκρεμοτήτων στο υπουργείο Υγείας.